Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste Dagen in Thailand met Kinderen: Een Dagje Road Trippen op Koh Samui

We zijn al beland bij onze laatste dagen in Thailand met kinderen! Na het ontbijt pakken we het boeltje bij elkaar en maken we ons klaar voor een dagje road trippen op Koh Samui. Op de planning staan de Big Buddha tempel, Wat Khunaram, Wat Plai Laem en de Namuang waterval.

Reisvoorbereidingen en Eerste Stop: Big Buddha Tempel

Lotte kan in haar plastic Thaise maxicosi en Floris gaat in de heupgordel met een aantal handdoeken onder zijn billen. Zelf rijden op Samui is heel goed te doen. Er zijn relatief weinig wegen dus met een simpele kaart kun je alles goed vinden. Floris vindt het helemaal cool dat hij in de heupgordel zit en kijkt zijn ogen uit onderweg. Onze eerste stop is de Big Buddha tempel. Ik huur een rok om mijn te blote benen te bedekken. Met Lotte in de draagzak bij Kev en Floris aan de hand verkennen we de tempel.

Interactie met de Lokale Bevolking en Vervolg van de Reis

Floris heb ik voordat we op vakantie gingen voorgelezen uit “Ikke in Thailand”. Hij heeft goed onthouden dat je bij Buddha stil moet zijn en je schoentjes uit moet doen. Voor de Thai is wederom niet Buddha de attractie, maar onze 2 kleine blonde kids. Ze krijgen bizar veel aandacht en worden door meerdere Thai in hun wangen en voetjes geknepen (op een lieve manier ;). Na een verfrissende smoothie voor ons en een fruithap voor Lotte (te halen in de supermarkt op Samui) vervolgen we onze weg.

Bezoek aan Namuang en Wandeling naar de Waterval

We cruisen de hele dag Samui over en maken meerdere leuke stops. Bij Namuang hebben ze ook een olifanten opvang. Floris mag een van de olifanten een banaan geven, wat een spannende ervaring!! Hij durft eigenlijk niet, doet het toch en is dan uber trots. Er is een hike naar de waterval, die start met een rit in een soort van 4×4, erg entertaining! Daarna start de wandeling naar het eerste plateau van de waterval. Lotte gaat in de draagzak bij Kev en Floris en ik lopen samen op onze slippers over smalle bruggetjes en flinke rotspartijen. Een leuke uitdaging voor Flop, maar dit lijkt toch meer een hike voor flinke sportschoenen en kids die zelf kunnen klauteren. Eenmaal boven aangekomen is de waterval niet heel indrukwekkend door de droogte, dat hadden we onderaan de hike misschien ook wel kunnen bedenken. Maar het was zeker een mooie wandeling en een hele leuke ervaring voor de kids.

Onze Reiservaring: Van Huis naar Thailand met Kinderen

Op de weg naar huis slaapt Lotte direct en valt ook Flop uitgeput in slaap met de luiertas als kussen. Als we bij de McDonalds stoppen voor ons diner, schiet Flop wakker. Helemaal blij wanneer hij hoort dat we bij “de clown” gaan eten. Het wordt een gezellig diner, waarbij we zien dat Franse frietjes blijkbaar ook prima in neusgaten passen 😉

Onze Aankomst en Verblijf in Bangkok

We slapen alle 4 heerlijk na deze enerverende tocht! De volgende ochtend vertrekt ons vliegtuig naar Bangkok alweer. Terwijl Lotte, in het vliegtuig, druk kletsend bij Kev in de draagzak hangt, valt Kev zelf in slaap. Eenmaal aangekomen in Bangkok nemen we weer een taxi naar het hotel om nog 2 dagen te genieten van deze waanzinnige stad.

Fietsen in Bangkok met Co van Kessel

De volgende dag staat een fietstocht met Co van Kessel op het programma; hoe leuk is dat! Flop gaat achterop bij Kev en Lotte bij mij in de draagzak. We maken een mooie fietstocht door Chinatown, stoppen bij tempels, nemen de boot naar de andere kant van de stad en genieten daar van een fantastische lunch. Na de lunch fietsen we door een heel ander Bangkok met mooie woonwijken en rijstvelden, over hele smalle fietspaden boven het water. Einde van de dag brengen we nog een klein bezoekje aan shopping mall Siam Paragon en dan is onze reis echt bijna ten einde.

Terug naar Nederland: Geen Jetlag!

De volgende dag vertrekken we naar Nederland. We hebben een nachtvlucht. De kids gedragen zich wederom fantastisch, ze krijgen zelfs complimenten van het vliegend personeel inclusief 10 stroopwafels. Met als resultaat dat Floris nu standaard het woord “vliegen” koppelt aan stroopwafels. Aangekomen in Nederland leggen we de kids een uurtje in bed. Het wakker maken wordt minder gewaardeerd. Maar onze effort is niet voor niets, ’s avonds gaan de kids op tijd naar bed en de volgende ochtend zijn ze op de “normale” Nederlandse tijd wakker. Geen jetlag!!

Conclusie: Thailand met Kinderen is een Aanrader!

Het was een fantastische trip!! De kids hebben veel gezien en meegemaakt en wij hebben ook een heerlijke tijd gehad. Wat mij betreft is Thailand met kinderen echt een hele grote aanrader!!

Tips & Tricks voor Thailand met Kinderen

  • Vlieg je naar huis vanuit Thailand met kinderen? Verminder de jetlag bij de kids door in Nederland weer direct het Nederlandse “schema” aan te houden. Als de kids echt omvallen leg ze dan max een uurtje in bed.
  • Aanrader: auto huren op Koh Samui en zelf het eiland verkennen.
  • Als je van fietsen houdt ga dan zeker fietsen met Co van Kessel: Co van Kessel. Reserveer vooraf kinderstoeltjes
  • Neem de draagzak mee in het vliegtuig erg handig om de kleine in te laten slapen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie