Kies je taal:

Thailand met kinderen: We love Koh Samui

Thailand met kinderen: Yes! Vandaag vliegen we met boetiek airline Bangkok Airways naar Koh Samui. Floris zit naast het raam en kijkt zijn ogen uit. Lotte hangt in de draagzaak en doet een dutje. De open air luchthaven van Koh Samui blijft fantastisch, je waant je direct op een tropisch eiland. We worden opgehaald met een shuttle bus van het hotel. We rijden naar het rustigere deel van Koh Samui: Bophut.

 

Ons kindvriendelijke hotel op Koh Samui

Na een rit van circa 45 minuten komen we aan in Peace Resort, een heerlijk, kindvriendelijk hotel aan het strand waar ook de “ouder” niet vergeten wordt. Bij inchecken denken de Thai dat Kev Brad Pitt is. Kev bevestigd nog ontkent en hierdoor krijgen we voor de eerste nachten een upgrade naar een fantastische suite aan zee, hell yeah!! We kleden ons direct om, zodat we een duikje kunnen nemen en Floris kan spelen op het strand.

Het hotel is erg kindvriendelijk: kinderbedjes op je kamer, kinderstoelen in het restaurant, heel veel speelgoed bij het zwembad, een speeltuintje en zelfs een overdekte speelkamer. Maar ook voor ons is het top! Heerlijke massage mogelijkheden op het strand, een goede spa, heerlijk restaurant en gezellige bar.

Ontspannen eten in Fisherman Village

’s Avonds gaan we op aanraden van de receptioniste naar Fisherman Village, 5 minuten lopen van het hotel. Floris gaat in de buggy en Lotte in de draagzak. We zijn blij verrast! Wat een goede tip. Fisherman Village ligt aan een boulevard met veel barretjes, restaurants en winkels. Er is die avond zelfs een markt. Fisherman Village zelf is een openlucht shopping mall, met veel boetiekjes. Ook is er een foodcourt met heel veel en heel lekker Aziatisch eten. We nemen het mee en eten het rustig op een bankje bij de grote speeltuin. Floris kan zijn energie kwijt en wij kunnen even rustig eten.

Een bezoekje aan het ziekenhuis

Door het warme klimaat gaan de kids wat later naar bed. We hebben nu een mooi schema waarbij we allemaal rond 21u naar bed gaan, wij lezen nog even als de kids al slapen en allemaal samen op staan om een uurtje of 9. Dikke prima! 

 

De volgende ochtend zitten de kids helemaal onder de uitslag. Ze hadden hier al een beetje last van, maar nu lijken ze op een tomaat en het jeukt ook nog eens flink… Hmmm wat doen we hiermee? Floris wordt ook weer wat koortsig. Ik overleg met een hotel medewerker en aangezien de kids zo jong zijn raadt hij aan toch even langs de arts te gaan. We melden ons bij het lokale ziekenhuis op Samui. Ik ben verbaasd door het niveau van alle apparatuur, de kennis en kunde. De kinderarts geeft aan dat beide kids een luchtweg infectie hebben die de koorts veroorzaakt en last hebben van een flinke zonne-allergie. Ze krijgen een zalfje mee en een siroopje.De zalf werkt direct tegen de jeuk, geen krabbende kids meer, fijn!

Aanrader: autohuren op Koh Samui

We willen het eiland gaan verkennen met een auto, dus we gaan opzoek naar een verhuurder die ook kinderstoelen heeft. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Een maxi cosi is nog te fixen, maar een autostoel voor peuters, daar doen ze niet aan op Samui. We halen de auto de dag voor onze roadtrip al op. Floris mag in de gewone gordel. Ik leg een dikke handdoek onder zijn billen en zorg ervoor dat het schouder deel achter zijn rug zit, zodat hij alleen in de heupgordel zit. Floris voelt zich super stoer en zit te glimmen achter in de auto. We rijden de hele dag het eiland rond: van mooie tempels, tot heerlijke witte stranden, een grote waterval en olifanten, we zien het allemaal!

’s Avonds gaan de kids iets eerder naar bed, toch wat vermoeid door het ziekenhuis bezoekje. Wij eten heerlijk Thais op ons terras, genietend van een warme avond. Lekker hoor Thailand met kinderen! Volgende week onze laatste dagen op Koh Samui… to be continued!

Tips & Tricks

 

  1. Ga je naar Thailand met kinderen en wil je Samui bezoeken dan is Peace Resort een aanrader: Peace Resort
  2. Fisherman Village heeft leuke winkels, heerlijke eettentjes en een grote speeltuin:  Fisherman Village
  3. Wil je naar de zuidelijke eilanden met een klein kind, Samui is het enige eiland met een ziekenhuis. Mocht je medische hulp nodig hebben op een ander eiland, dan ben je afhankelijk van de ferry.
  4. Ga je naar Thailand met kinderen en wil je verzekerd zijn van een veilige autostoel, neem dan je eigen autostoel mee.

Vind je dit artikel "Thailand met kinderen: we love Koh Samui" leuk? dan vind je deze artikelen ook leuk:

In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/ bestellen via deze links jou niets extra’s. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights