Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen naar Thailand met kinderen: Vandaag vliegen we met boutique airline Bangkok Airways naar Koh Samui. Floris zit naast het raam en kijkt zijn ogen uit. Lotte hangt in de draagzak en doet een dutje. De openlucht luchthaven van Koh Samui is fantastisch, je waant je direct op een tropisch eiland. We worden opgehaald met een shuttle bus van het hotel. We rijden naar het rustigere deel van Koh Samui: Bophut.

Kindvriendelijk hotel op Koh Samui: Peace Resort

Na een rit van ongeveer 45 minuten komen we aan in Peace Resort, een heerlijk, kindvriendelijk hotel aan het strand waar ook de ouders niet vergeten worden. Bij het inchecken denken de Thai dat Kev Brad Pitt is. Kev bevestigt noch ontkent dit, en hierdoor krijgen we voor de eerste nachten een upgrade naar een fantastische suite aan zee, hell yeah!! We kleden ons direct om, zodat we een duik kunnen nemen en Floris kan spelen op het strand.

Het hotel is zeer kindvriendelijk met:

  • Kinderbedjes op je kamer
  • Kinderstoelen in het restaurant
  • Veel speelgoed bij het zwembad
  • Een speeltuin
  • Een overdekte speelkamer

Maar ook voor de ouders is het top! Er zijn heerlijke massage mogelijkheden op het strand, een goede spa, een heerlijk restaurant en een gezellige bar.

Eten in Fisherman Village: Een ontspannen ervaring

’s Avonds gaan we op aanraden van de receptioniste naar Fisherman Village, slechts 5 minuten lopen van het hotel. Floris gaat in de buggy en Lotte in de draagzak. We zijn blij verrast! Wat een goede tip. Fisherman Village ligt aan een boulevard met veel barretjes, restaurants en winkels. Er is die avond zelfs een markt. Fisherman Village zelf is een openlucht winkelcentrum, met veel boetiekjes. Ook is er een foodcourt met heel veel en heel lekker Aziatisch eten. We nemen het mee en eten het rustig op een bankje bij de grote speeltuin. Floris kan zijn energie kwijt en wij kunnen even rustig eten.

Een bezoek aan het ziekenhuis op Samui

Door het warme klimaat in Samui gaan de kinderen wat later naar bed. We hebben nu een mooi schema waarbij we allemaal rond 21u naar bed gaan, wij lezen nog even als de kinderen al slapen en allemaal samen op staan om een uurtje of 9. Dikke prima!

De volgende ochtend zitten de kinderen helemaal onder de uitslag. Ze hadden hier al een beetje last van, maar nu lijken ze op een tomaat en het jeukt ook nog eens flink. Hmmm wat doen we hiermee? Floris wordt ook weer wat koortsig. Ik overleg met een hotel medewerker en aangezien de kinderen zo jong zijn raadt hij aan toch even langs de arts te gaan. We melden ons bij het lokale ziekenhuis op Samui. Ik ben verbaasd door het niveau van alle apparatuur, de kennis en kunde. De kinderarts geeft aan dat beide kinderen een luchtweg infectie hebben die de koorts veroorzaakt en last hebben van een flinke zonne-allergie. Ze krijgen een zalfje mee en een siroopje. De zalf werkt direct tegen de jeuk, geen krabbende kinderen meer, fijn!

Aanrader: auto huren op Koh Samui

We willen het eiland gaan verkennen met een auto, dus we gaan opzoek naar een verhuurder die ook kinderstoelen heeft. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Een maxi cosi is nog te fixen, maar een autostoel voor peuters, daar doen ze niet aan op Samui. We halen de auto de dag voor onze roadtrip al op. Floris mag in de gewone gordel. Ik leg een dikke handdoek onder zijn billen en zorg ervoor dat het schouder deel achter zijn rug zit, zodat hij alleen in de heupgordel zit. Floris voelt zich super stoer en zit te glimmen achter in de auto. We rijden de hele dag het eiland rond: van mooie tempels, tot heerlijke witte stranden, een grote waterval en olifanten, we zien het allemaal!

Genieten van een Warme Avond in Thailand met Kinderen

’s Avonds gaan de kinderen iets eerder naar bed, toch wat vermoeid door het ziekenhuisbezoek. Wij genieten van een heerlijke Thaise maaltijd op ons terras, genietend van een warme avond. Het is echt genieten in Thailand met kinderen!

Handige Tips & Tricks voor Reizen naar Thailand met Kinderen

  1. Als je naar Thailand reist met kinderen en van plan bent Samui te bezoeken, dan is het Peace Resort een aanrader.
  2. Fisherman Village biedt leuke winkels, heerlijke eettentjes en een grote speeltuin. Meer informatie vind je op de TripAdvisor-pagina van Fisherman Village.
  3. Als je met een klein kind naar de zuidelijke eilanden wilt reizen, is het goed om te weten dat Samui het enige eiland met een ziekenhuis is. Mocht je medische hulp nodig hebben op een ander eiland, dan ben je afhankelijk van de ferry.
  4. Als je naar Thailand reist met kinderen en je wilt verzekerd zijn van een veilige autostoel, overweeg dan om je eigen autostoel mee te nemen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie