Kies je taal:
  • nl
  • en

Vakantie op Kaapverdie met kinderen: zieke kinderen.. alweer!

Hmmmm ondanks alle rust, zon en ontspanning die wel tijdens onze vakantie op Kaapverdie hebben, wordt Lotte niet snel beter. Ze blijft hoge koorts houden, is hangerig, niet blij en heeft weinig eetlust.

Zieke kids op vakantie

Kev en ik hebben wisselend hotelkamer dienst, zodat Lotte uit de zon is en veel kan slapen en Flo toch kan genieten van de zon, het zwembad en de speeltuin. Ik vraag mij af hoe het toch komt dat onze kids vaak ziek zijn op vakantie.

Sal verkennen in een 4×4

Vrijdag begint Lotte flink op te knappen en zaterdag is ze koorts vrij, fijn!! We willen graag nog wat van het eiland zien, en besluiten zelf een 4×4 te huren, zodat we ons eigen tempo kunnen aanhouden. Kev en ik vinden het altijd super leuk om zelf een land te verkennen, in een 4×4 over Sal crossen is dan ook helemaal aan ons besteed. Maar… blijkbaar had Lotte een vrij besmettelijk virusje te pakken. Ook Floris krijgt hoge koorts, oh no! Gelukkig is zijn koorts zondagochtend wat gezakt en gaan we toch op pad.

Wat is er te zien op Sal? 

Nou meer dan ik had verwacht. Wanneer je fotos googled zie je een hele grote dorre vlakte, het zand is rood/bruin en van vegetatie is weinig sprake. Toch heeft Sal een aantal leuke highlights die je in een dag allemaal kunt bekijken. Maar… dat bewaar ik voor een volgend blogje ;). Sal heeft eigenlijk maar 2 grote, geasfalteerde, wegen. Het overgrote deel van de dag rijden we dan ook over het rode zand, nee niet over wegen, gewoon een beetje lukraak over het zand. Soms kom je een bord tegen met een pijl en een plaats, soms niet. Maar het komt sowieso goed, want zo groot is Sal niet. Kev voelt zich een Dakar coureur en is helemaal in zijn element! We sluiten de dag af met een ijsje in Santa Maria en dan begint het einde van onze vakantie op Kaapverdië alweer in zicht te komen.

Onze vakantie op Kaapverdie is bijna ten einde

In de avond is Flo zijn koorts weer flink terug en ook maandag, onze laatste dag, gaat het op en af. Gelukkig kunnen we nog wel even lekker aan het zwembad liggen en van de laatste zonnestralen genieten, want thuis schijnt het flink te stormen. Aan het einde van de middag begin ik aan de inpakklus. ’s Avonds danst Floris nog even de sterren van de hemel in de mini-disco en dan is het tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag gaat de wekker om 07:30u. En dan, ja echt, word ik ’s nachts heel beroerd wakker; hoofdpijn, spierpijn, snotneus, koorts… ja dat moet het virusje van Flo en Lotte zijn.

Hup naar huis 

Met een koortshoofd stap ik later die dag het vliegtuig in, onze vakantie op Kaapverdie is teneinde. Floris voelt zich gelukkig wel wat beter. Ziek vliegen blijkt niet echt heel leuk te zijn. Door mijn snothoofd kan ik mijn oren ook niet goed klaren en voelt met name het landen niet heel prettig. Gedurende de vlucht wordt Flo ook steeds warmer, die arme man is dus ook nog niet helemaal opgeknapt.

Wanneer we landen ben ik dan ook extra blij dat we gebruik hebben gemaakt van Holiday Valet Parking. We hoeven letterlijk maar 1 minuut te lopen en stappen zo onze auto in, relaxt! Thuis eten we snel een boterham, om 23:30u is het muisstil en ligt iedereen lekker te slapen.

Overpeinzingen

In theorie was deze vakantie heerlijk: zon, zwembad, mooi hotel, genoeg te doen voor de kids, lekker eten… Maar in de praktijk is je vakantie toch wat minder ontspannen met zieke kids. Ik blijf mij afvragen hoe het kan dat de kids al voor een derde jaar op een rij ziek worden op vakantie in deze periode. Zou het de temperatuurwisseling zijn? Niet logisch, want in Winterberg was Lotte ook ziek. De lucht in het vliegtuig? Nope, want naar Winterberg waren we met de auto en in de USA waren de kids na het vliegen niet ziek. Ik houd het voor nu op de periode, iedereen in Nederland hoest en proest, ik denk dat het opgelopen is in Nederland en eruit kwam in Kaapverdië. Maar ach, als je dan toch ergens ziek moet zijn, dan maar in de zon onder de wuivende palmen ;).

Onze vakantie op Kaapverdie was heerlijk alleen net wat minder relaxt dan verwacht. Op naar de volgende trip! In mei staat Bali op het programma, alle tips zijn heel erg welkom!

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je dit artikel TOP 5 Bestemmingen in 2017 met kids dan ook leuk. 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: