Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Grote Reis naar Nieuw Zeeland met Kinderen

Wij hebben super veel zin in onze grote reis naar Nieuw Zeeland met kinderen! Geplande vertrek tijd: 14:00 Bestemming: Bangkok Vluchtnr.: CI 0066. Heerlijk! Alles is gepakt, nu zitten we te genieten van een heerlijk wit wijntje. We vliegen via Bangkok naar Taipei en van Taipei, via Brisbane naar Auckland! Proost! Op een bijzondere reis…

De Eerste Dagen in Nieuw Zeeland

En dan eindelijk zitten we in de camper! De start van onze trip door Nieuw Zeeland met kinderen. Heerlijk met een kopje koffie en dan even mijn blog bijwerken. Voldoende te melden. Laat ik beginnen bij de reis. Een lange reis die me enorm mee viel. Juist omdat we de reis in vieren hadden gedeeld viel het zo mee. Het eerste stuk Amsterdam naar Bangkok was even wennen. Hidde wilde niet slapen maar het was wel al nacht en hij was wel moe! In Bangkok moesten we het vliegtuig uit, wisten we niet dus als allerlaatste vertrokken we. Pff wat een handbagage hadden we. Te veel, in Taipei maar wat inchecken.

Van Bangkok naar Taipei

Van Bangkok naar Taipei was maar 3,5 uur vliegen in een leeg vliegtuig. Ik had een hele bank (vier stoelen) voor mij alleen. Nou ja alleen… Hidde in mijn armen en Thije lag op mijn benen maar wat hebben we goed geslapen. Heerlijk! In Taipei was het even onduidelijk of onze bagage nu wel of niet doorgelabeld was maar gelukkig ging dat allemaal goed. In Taipei hadden we een hotel voor een paar uur, heerlijk. De kids hebben met Marcel lekker gezwommen, en we hebben een paar uur geslapen.

Van Taipei naar Brisbane

Rond half tien ‘s avonds Taipei tijd werden we opgehaald om weer naar het vliegveld te gaan. Van Taipei naar Brisbane was weer negen uur. In Brisbane was de overstap maar een uurtje ofzo dus dat ging snel. Het stukje Brisbane naar Auckland was drie uur, dat viel enorm mee. Leuke film gekeken en Thije en Hidde hebben alleen maar geslapen en niks van zowel start als landing meegekregen. In Auckland aangekomen, zeven uur ’s avonds lokale tijd stond er een taxi op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. Het hotel was op Queensstreet, midden in het centrum. Snel bij een MacDonald wat gegeten en toen naar bed. Hidde sliep goed en werd om zes uur wakker, daarna tot een uur ’s middags geslapen… Thije en Mars zijn van één tot zes uur wakker geweest en hebben daarna ook tot een uur geslapen. Snel douchen en op weg. In beweging blijven, en kijken of we ergens konden ontbijten…? Helaas regende het hard dus dat was wel jammer. Maar we hebben toch lekker door Queensstreet gewandeld en de skytower bezocht. Was leuk om zo een overzicht van de stad te krijgen. ‘s Avonds in het hotel gegeten, Thije viel onder de tafel in slaap. Rond tien uur allemaal naar bed, maar helaas om één uur waren we allemaal weer wakker en toen van een tot vijf Diego gekeken. We hadden de wekker om acht uur gezet, dat werd een kort nachtje.

Ontdek Nieuw-Zeeland met Kinderen: Een Grote Camper Avontuur

Dag 2: Donderdag – De Eerste Dag van Onze Camperreis

Na het ontbijt kwam de taxi om ons naar de camper te brengen. Thije klaagde over buikpijn en eenmaal uitgestapt moest hij overgeven. Hopelijk geen wagenziekte net nu we een camperreis gaan maken. De camper is groot! Het is wel echt wennen om daar mee op pad te gaan. Wat een geluid maken alle rammelende kopjes en borden. Niemand had me dat van te voren verteld, dat is echt wennen. Steeds een kastje dat open vliegt en je moet alles steeds goed wegzetten voordat je weg kan. Voordeel is wel, alles blijft netjes!

Onze Eerste Stop: Coromandel

Wat is Coromandel mooi, prachtige heuvels met baaitjes en kleine eilandjes, met regen geeft dat een heel mysterieus beeld. Even over de regen, het blijft hier maar regenen. Nu ben ik al geen kampeerder maar met regen is het helemaal een uitdaging. Dus kamperen is voor mij echt wennen. Door de regen is alles gelijk nat en vies en zo’n camper is natuurlijk handig, je kan overal heen, hebt altijd alles bij je maar dat is ook gelijk het nadeel, het is een gedoe zo’n grote geluidmakende auto. We zullen er vast aan wennen. De kinderstoeltjes zijn niet de veilige van thuis. Bij een bocht vliegen de kinderen met stoel en al naar de andere kant, we hebben maar besloten ze vast te zetten in de gordels zonder stoel. Ziet er een stuk veiliger uit.

De Treintocht Over de Heuvels van Coromandel

Vandaag een hele mooie treintocht gemaakt over de heuvels van Coromandel met magische en adembenemende vergezichten. Wow! Echt een aanrader als je op reis bent door Nieuw Zeeland met kinderen. De mannen vermaken zich het beste met alle verschillende speeltuintjes. De regen maakt ze niks uit. Gelukkig maar! Vanavond hebben we ‘gebbqt’, en alles in de familiekamer opgegeten. Dat is een soort van huiskamer die voor openbaar gebruik is. Verder is alles goed ingericht op families. Een familiebadkamer, familie eetkamer. Super! Morgen naar Rotarua! Ben benieuwd wat ons dat gaat brengen, voorspelling is regen, daar houden we maar rekening mee! Ik word nog een keer een kampeerder. Hopelijk ook een nacht doorslapen, fingers crossed.

Eerste indruk, adembenemend mooi, bijzondere vergezichten, vriendelijke mensen en een herkenbare Nederlandse zomer! Wat een avontuur naar Nieuw Zeeland met kinderen!

TO BE CONTINUED..

Tips & Tricks voor Nieuw Zeeland met Kinderen

  • Het kan in Nieuw Zeeland flink regenen, zorg dat je regenpakjes & laarzen voor de kids hebt (kun je natuurlijk ook daar kopen)
  • De treintocht bij Coromandel is super leuk voor de kids: [Trein](http://www.drivingcreekrailway.co.nz/)
  • Als je de mogelijkheid hebt, boek dan nachtvluchten. De kans is dan groter dat de kids lekker zullen slapen.
  • Neem niet teveel handbaggage mee als je meerdere overstappen moet maken

Nieuw Zeeland met kinderen: Thije, Hidde en Marcel in het vliegtuig.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie