Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Nieuw Zeeland met Kinderen: De IJsprinses in de Zon

Onze reis door Nieuw Zeeland met kinderen continues.. Woensdagochtend zijn we met de boot vertrokken naar het Zuidereiland. Het was werkelijk een prachtige tocht. Het vertrek bij Wellington was al mooi, maar als je bij de inhammen van het Zuidereiland komt is dat onbeschrijfelijk. De zee is echt blauw met daaromheen groen begroeide heuvels en rotsachtige bergen. Heel veel foto’s gemaakt! De mannen hebben er weinig van mee gekregen, er was namelijk een speeltuin op de boot en toevallig had Joost dezelfde boot.

Ontdekken van het Zuidereiland

Rond twee uur in de middag kwamen we aan in Picton. We hadden besloten de Queen Charlotte route te nemen. Na de eerste heuvel met super mooie vergezichten (ik bleef foto’s maken) vonden we een hele mooie camping. We kregen een plek aan zee. De plek lag aan een mooie rustige inham met een super blauwe zee en een zand- en grasstrand ervoor. Naast ons een speeltuin. De middag hebben we daar doorgebracht in en om de zee. Boek erbij. O ja, de IJsprinses van Camilla Lackberg is een super boek. Heb zowaar al drie goede boeken kunnen lezen. Dus dat gaat goed!

Bezoek aan het Wijngebied van Marborough Sounds

Vandaag zijn we na een rustige start vertrokken richting Cloudy Bay (waar het heerlijk zonnig is). Dat is het wijngebied van de Marborough Sounds. We hebben vandaag een heel mooi wijnhuis bezocht Highfields bij Blenheim. Daar genoten van een heerlijke lunch en een prachtig uitzicht en uiteraard een fles goede Sauvignon Blanc.

Op naar Kaikuro

Nu staan we op de camping in Blenheim en morgen vertrekken we naar Kaikuro waar we overmorgen op walvis excursie gaan! O ja, het is zonnig, warm en mooi weer!

Zeehonden Spotten in Nieuw Zeeland

Vandaag zijn we van Blenheim naar Kaikoura gereden een tocht van een kleine twee uur. Een prachtige route die direct langs de kust gaat met mooie bergen en heuvels. De heuvels leken wel van fluweel, begroeid met gras. Verder blijft de oceaan echt heel blauw. Heerlijk onderweg koffie gedronken met mooi uitzicht in het zonnetje. Wel eerst goed insmeren want de zon is hier erg scherp.

Ontmoeting met de Zeehonden

In de buurt bij Kaikoura zag ik opeens zeehondjes langs de kust liggen. Snel gestopt en met wat klauter- en klimwerk heel dicht bij de zeehondjes gekomen. Zelfs een jong gezien! Even goed verder kijken en toen zagen we nog veel meer zeehonden, gewoon in het wild. Wow wat bijzonder en wat veel! Daarna door naar de camping, wederom een Top 10. Daar snel het zwembad in gedoken want het was lekker warm. Na het zwemmen een skelter gehuurd, zodat Thije en Hidde even konden rijden. Niet veel later kwam Joost (vriendje van Thije) ook met zijn ouders. Was gezellig, jongens lekker spelen en wij aan een wijntje! Geen zin om te koken dus pizza gehaald. Morgenochtend lekker relaxt doen, beetje spelen, lezen en dan rond half twaalf naar de boot voor de walvis excursie. Hoop dat we een walvis zien. Zondagochtend gaan we naar Christchurch. Nu even lezen en fototoestel opladen zodat we morgen genoeg foto’s kunnen maken. We zijn nu een week op reis en ik kan niet anders dan zeggen dat ik Nieuw Zeeland met kinderen echt fantastisch vindt!

Tips & Tricks voor Nieuw Zeeland met kinderen

  • De ferry overtocht van het Noorder naar het Zuidereiland is fantastisch
  • Spot zeehonden in de buurt van Kaikoura
  • De Top 10 camping in Kaikoura heeft een leuk speeltuintje voor de kids en is erg mooi

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie