Kies je taal:

Nieuw Zeeland met kinderen: walvissen spotten

Kerst met een Nieuw Zeelandse boerenfamilie

Onze prachtige reis door Nieuw Zeeland met kinderen is gelukkig nog niet ten einde…Zo eindelijk weer internet en weer voldoende te schrijven. Laat ik beginnen bij Kaikoura waar we op walvissentocht zijn gegaan. Het was prachtig weer dus een rustige zee. Na een stuk de zee op varen zagen we de eerste walvis, indrukwekkend zo’n groot log beest dat op het water drijft. Een walvis blijft even aan de oppervlakte en voordat hij naar beneden duikt zie je als laatste zijn staart. En die wil je op de foto hebben. Het is gelukt! Weliswaar wat bewogen maar we hebben de staart. Daarna nog een walvis gezien van grotere afstand en nog een dichtbij. Wanneer een walvis duikt blijft hij zeker 45 minuten onder. Ook liet hij zijn kop zien, en de ogen hebben de grootste indruk op Hidde gemaakt! Naast de walvissen hebben we ook prachtige albatrossen gezien en een dolfijn! Het was super leuk om te zien en mee te maken. Daarna relaxt op de camping geweest, beetje gezwommen en gezellig wijntjes gedronken met wat mede-kampeerders.

Op eerste kerstdag zijn we vertrokken naar Okains Bay bij Christchurch waar we kerst vierden met een Nieuw Zeelandse boerenfamilie. Op Kawatea farmstay. Eerst even de kamer bekijken en de boerderij. Het is er prachtig. Daarna naar het strand om een beetje te picknicken en Thije en Hidde gingen op zoek naar schelpen! Heerlijk en dat op eerste kerstdag. Nieuw Zeeland met kinderen in de kerstperiode zorgt voor een heerlijk warme kerst ;).

Om zes uur werden we verwacht voor het kerstdiner. Alle vier de kinderen met partner en kleinkinderen van de boer en de boerin waren er, het was een gezellige bedoeling. Het diner bestond uit pompoen, wortel uit de oven, zalm, kalkoen, viskoekjes, groot stuk ham, salades, vlees etc etc. Héél lekker en heel veel. Binnen een grote tafel, buiten een tafel voor alle kids die daarna gezellig samen gingen spelen en fietsen. Daarna kwamen de nagerechten pavlova, heel veel verse frambozen, cheese cake, bananen cake, ijs. Heerlijk!

Tweede kerstdag zijn we naar Akarua geweest, een schattig plaatsje dat een beetje Frans aan doet. Akarua ligt aan een prachtige baai met een blauwe zee. Daar vonden we een heel leuk koffie- en lunchtentje aan zee bij een speeltuin. Dus daar hebben we wat uurtjes doorgebracht. Super! ’s Middags weer naar het strand bij Okains Bay geweest. Hidde heeft toen wat uurtjes slaap ingehaald, had hij ook nodig. ’s Avonds weer bij de boer en boerin gegeten.

Dinsdag zijn we op weg gegaan naar Queenstown, omdat dat te ver is om in een keer te rijden hebben we de trip gesplitst. Halverwege hebben we bij Fairly overnacht. Fairly is een beetje het wintersportgebied van Nieuw Zeeland. Woensdag verder gereden met veel stops onderweg zoals bij het Tekapo meer: helder blauw water met daaromheen hoge bergen met sneeuw. Verder gestopt bij de bungee jump plek van Nieuw Zeeland, echt super mooi. Indrukwekkend om op de brug te staan, de rivier eronder is zo mooi blauw van kleur met grillige rotspartijen erlangs. Thije en Hidde hebben aan een elastiek op een trampoline gesprongen, stoer hoog. Leuk!

Nu staan we op een camping in Queenstown wat een hele levendige gezellige stad is. Hidde zijn zomerschoenen zijn we op de camping bij Fairly vergeten, dus op pad voor nieuwe zomerschoenen. Gelukt! Daarna pizza gegeten. De camping is niet echt mooi, meer een parkeerplaats voor campers, maar wel op loopafstand van het centrum. Morgen een dagje Queenstown verkennen en hier wat ondernemen en vrijdag gaan we naar Milford Sounds.
Het weer is super lekker, warm gewoon. Geloof wel dat er nu twee mindere dagen komen, maar daarna weer volop zon. We genieten enorm. Nieuw Zeeland met kinderen is een aanrader!

Tips & tricks voor Nieuw Zeeland met kinderen

Niet te missen, up close and personal  met de walvissen in Kaikoura

Kawatea farmstay is een bijzondere ervaring voor de kids, overnachten op een echte boerderij

De route van Fairly naar Queenstown is erg mooi, neem de tijd en maak een stop bij het Tekapo meer

Nieuw Zeeland met kinderen: DE walvisstaart  

Nieuw Zeeland met kinderen: DE walvisstaart

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde . Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: