Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reis door Nieuw Zeeland met Kinderen: Kerst met een Nieuw Zeelandse Boerenfamilie

Onze prachtige reis door Nieuw Zeeland met kinderen is gelukkig nog niet ten einde. Zo eindelijk weer internet en weer voldoende te schrijven. Laat ik beginnen bij Kaikoura waar we op walvissentocht zijn gegaan. Het was prachtig weer dus een rustige zee. Na een stuk de zee op varen zagen we de eerste walvis, indrukwekkend zo’n groot log beest dat op het water drijft.

Walvissentocht in Kaikoura

Een walvis blijft even aan de oppervlakte en voordat hij naar beneden duikt zie je als laatste zijn staart. En die wil je op de foto hebben. Het is gelukt! Weliswaar wat bewogen maar we hebben de staart. Daarna nog een walvis gezien van grotere afstand en nog een dichtbij. Wanneer een walvis duikt blijft hij zeker 45 minuten onder. Ook liet hij zijn kop zien, en de ogen hebben de grootste indruk op Hidde gemaakt! Naast de walvissen hebben we ook prachtige albatrossen gezien en een dolfijn! Het was super leuk om te zien en mee te maken. Daarna relaxt op de camping geweest, beetje gezwommen en gezellig wijntjes gedronken met wat mede-kampeerders.

Kerst vieren in Okains Bay

Op eerste kerstdag zijn we vertrokken naar Okains Bay bij Christchurch waar we kerst vierden met een Nieuw Zeelandse boerenfamilie. Op Kawatea farmstay. Eerst even de kamer bekijken en de boerderij. Het is er prachtig. Daarna naar het strand om een beetje te picknicken en Thije en Hidde gingen op zoek naar schelpen! Heerlijk en dat op eerste kerstdag. Nieuw Zeeland met kinderen in de kerstperiode zorgt voor een heerlijk warme kerst ;).

Kerstdiner bij de Nieuw Zeelandse Boerenfamilie

Om zes uur werden we verwacht voor het kerstdiner. Alle vier de kinderen met partner en kleinkinderen van de boer en de boerin waren er, het was een gezellige bedoeling. Het diner bestond uit pompoen, wortel uit de oven, zalm, kalkoen, viskoekjes, groot stuk ham, salades, vlees etc etc. Héél lekker en heel veel. Binnen een grote tafel, buiten een tafel voor alle kids die daarna gezellig samen gingen spelen en fietsen. Daarna kwamen de nagerechten pavlova, heel veel verse frambozen, cheese cake, bananen cake, ijs. Heerlijk!

Ontdek Akarua en Okains Bay: Perfecte Familie Uitjes in Nieuw Zeeland

Tijdens de tweede kerstdag hebben we Akarua bezocht, een charmant plaatsje dat een vleugje Frans uitstraalt. Akarua ligt aan een prachtige baai met een blauwe zee. We ontdekten een gezellig koffie- en lunchtentje aan zee bij een speeltuin, waar we enkele uren hebben doorgebracht. In de middag zijn we weer naar het strand bij Okains Bay geweest. Hidde heeft toen wat uurtjes slaap ingehaald, wat hij ook nodig had. ’s Avonds hebben we weer bij de boer en boerin gegeten.

De Reis naar Queenstown: Een Avontuurlijke Rit

Op dinsdag zijn we op weg gegaan naar Queenstown. Omdat de afstand te groot is om in één keer te rijden, hebben we de trip gesplitst. Halverwege hebben we overnacht in Fairly, het wintersportgebied van Nieuw Zeeland. Woensdag hebben we onze reis voortgezet met veel stops onderweg, zoals bij het Tekapo meer: helder blauw water omringd door hoge bergen met sneeuw. We hebben ook een stop gemaakt bij de beroemde bungee jump plek van Nieuw Zeeland. Het was indrukwekkend om op de brug te staan, met de prachtig blauwe rivier en grillige rotspartijen eronder. Thije en Hidde hebben aan een elastiek op een trampoline gesprongen, stoer hoog. Leuk!

Genieten van Queenstown: Een Levendige Stad vol Activiteiten

Nu staan we op een camping in Queenstown, een levendige en gezellige stad. Helaas zijn we Hidde’s zomerschoenen vergeten op de camping bij Fairly, dus we zijn op pad gegaan voor nieuwe zomerschoenen. Gelukt! Daarna hebben we pizza gegeten. De camping is niet echt mooi, meer een parkeerplaats voor campers, maar wel op loopafstand van het centrum. Morgen gaan we een dagje Queenstown verkennen en hier wat ondernemen. Vrijdag gaan we naar Milford Sounds. Het weer is super lekker, warm gewoon. Er komen wel twee mindere dagen aan, maar daarna weer volop zon. We genieten enorm. Nieuw Zeeland met kinderen is een aanrader!

Tips & Tricks voor een Reis naar Nieuw Zeeland met Kinderen

  • Niet te missen, up close and personal met de walvissen in Kaikoura
  • Kawatea farmstay is een bijzondere ervaring voor de kids, overnachten op een echte boerderij
  • De route van Fairly naar Queenstown is erg mooi, neem de tijd en maak een stop bij het Tekapo meer

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde. Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie