Kies je taal:

Nieuw Zeeland met kinderen: Nelson en meer

Kilometers maken

Daar gaan we weer, het vervolg van onze reis door Nieuw Zeeland met kinderen. Vanaf Wanaka moeten we een flink stuk rijden naar Greymouth, een hele mooie route die vlak langs de Fox en de Franz Josef gletsjer loopt. Bij de Franz Josef even gestopt voor een lunch in het plaatsje zelf. Daarna snel weer door. De rit was eigenlijk iets te lang maar, omdat we in Wanaka gestopt zijn moeten we kilometers maken. Thije en Hidde deden het perfect. Die slapen vaak een uurtje of langer wanneer we rijden. In Greymouth aangekomen gingen de mannen direct spelen in de speeltuin. De camping ligt aan zee, we hebben daarna even een kijkje op het strand genomen. Er lag veel aangespoeld hout dus lekker aan de slag met grote takken verzamelen. ’s Avonds de bbq aangezet en gezellig gegeten.

De volgende ochtend door richting het noorden met als doel het Abel Tasman Park. Helaas bleken alle campings vol te zitten en uiteindelijk hebben we een plek gevonden in Mapua vlak bij Nelson. Niet aan de blauwe baai die we in gedachten hadden, maar een hele gezellige camping aan zee met zwembad en restaurant. Direct besloten hier maar twee nachten te blijven, na al het rijden even rust en even niet rijden. ‘s Avonds gezellig uit eten geweest in het restaurant op de camping. Met een heerlijke pavlova als toetje. De volgende dag begon wat bewolkt maar de temperatuur was goed, dus zwemmen. Ik heb wat wasjes gedaan (moet ook gebeuren) en aan het eind van de middag hebben we gezellig wijntjes gedronken op het terras.

Terug op het Noordereiland

Vanavond gaan we met de boot naar Wellington, vandaag was het plan om naar Nelson te gaan. Maar het was zo enorm warm. Dus naar het strand. Mars is met de mannen de zee in gegaan en ik heb heerlijk een paar uurtjes gelezen. Mars was wel vergeten zijn rug in te smeren met als resultaat een flinke verbrande rug. Daarna even wat gegeten en toen in de camper richting Picton. Wederom de route over de Queen Charlotte Drive, die is zó mooi met prachtige vergezichten over de sounds. Te mooi. Wat een mooie afsluiter van het Zuidereiland. Hier willen we zeker ooit terug komen.

De bootreis verloopt goed. De kids worden geschminkt aan boord en we genieten van een prachtige zonsondergang. De camping in Wellington was al geboekt; relaxt. Rond tien uur ’s avonds staan we weer op de Top 10 in Wellington. Het waait hard en ook weer wat regen. Jammer, maar dat mag de pret niet drukken. Nu heb ik wel heel erg het gevoel dat we op de terugweg zijn, de vakantie is weer bijna voorbij. Maar we hebben echt enorm genoten van Nieuw Zeeland met kinderen.

Gloeiwormen

Vandaag afgesproken met mijn oude buurjongen uit Middenmeer: Jeen. Hij woont in Wellington en we hadden afgesproken in een koffietentje in Petone. Was leuk elkaar na al die jaren weer te zien. Daarna snel door richting Wanganui. Daar niet zoveel gedaan. Marcel, Thije en Hidde hebben gezwommen. Het is weer een stuk rustiger op de campings en helaas is het weer ook wat minder. Normaal is het Noordereiland warmer maar wij hebben alleen maar prachtig zonnig weer gehad op het Zuidereiland. Je hoort ons niet klagen.

De volgende dag naar Waitomo Caves waar we de gloeiwormen willen zien. Beetje doorrijden want om drie uur ’s middags is de laatste excursie hebben we gelezen. Om vijf voor drie zijn we er:, helaas volgeboekt. Maar er blijkt nog een mogelijkheid te zijn via de VVV. Snel daar naar toe; gelukt! Om half vier mogen we mee met de looptour. Viel allemaal een beetje tegen. De grot was ingericht met grote grindtegels, trappen met armleuningen en extra verlichting bij de afstapjes. Maar we kwamen voor de gloeiwormen en dat was super leuk en mooi om te zien. Leek wel een beetje de Efteling. In een bootje in de grot en boven je duizenden lichtjes, de gloeiwormen dus.

In de middag de camper opgeruimd terwijl Mars weer ging zwemmen met Thije en Hidde. Ik heb me hier een beetje op verkeken. Wat een werk. Rond zeven uur was ik nog niet klaar, maar ben ik toch even gestopt om te eten bij een gezellig restaurantje buiten de camping. Daarna het opruimen samen even afgemaakt. De laatste wasjes gedaan en buiten opgehangen om te drogen. Toen we in bed lagen begon het enorm hard te regenen. Morgen de was toch maar in de droger doen.

En dan komt er al bijna een einde aan onze fantastische vakantie in Nieuw Zeeland met kinderen!

Tips & Tricks voor Nieuw Zeeland met kinderen

Boek je kampeerplaats in het Abel Tasman National  Park ver vooruit

Ondanks het “massale” gevoel is een bezoek aan de Waitomo Caves met de gloeiwormen erg leuk

Begin op tijd met inpakken en opruimen van de camper 😉

Nieuw Zeeland met kinderen

Nieuw Zeeland met kinderen BBQ op de camping

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights