Kies je taal:

Nieuw Zeeland met kinderen: helikopter

De luge

Weer even een verslag van ons van de mooie trip door Nieuw Zeeland met kinderen. Queenstown is een gezellige drukke stad, waar erg veel toeristen zijn. Er is dan ook voldoende te doen, van heftige watersporten tot rustige activiteiten. Woensdag zijn we aangekomen en hebben we het stadje bekeken, donderdag zijn we na het ontbijt naar boven gegaan met de gondel en daar kaartjes gekocht voor drie afdalingen met de luge. Dat is een soort combi van kart en slee waarmee je naar beneden gaat, en dat gaat best hard. Het was zo leuk dat we drie afdalingen hebben gedaan. Daarna snel naar beneden om op tijd te zijn voor de stoomboot die ons via het meer naar een boerderij bracht. De boerderij lag prachtig. Was wel een beetje een toeristisch commercieel gebeuren, maar de mannen vonden het prachtig. Ze mochten schapen en herten voeren en aaien. Daarnaast was er een demonstratie schapen scheren. Hebben we dat ook weer eens gezien. Daarna een afternoon tea gedronken en weer terug naar de camping. Een stadscamping met enorm veel jongeren. ’s Avonds taco’s gegeten en op tijd naar bed want vrijdag moeten we ons om kwart over zeven melden voor de excursie naar Milford Sounds.

Helikopter, helikopter

Vrijdag vervolgen we onze reis door Nieuw Zeeland met kinderen en zijn we rond kwart over zeven ‘s ochtends opgehaald om met een busje via Te Anau naar Milford Sounds te gaan. De route erheen is al adembenemend mooi. Je rijdt door prachtige bossen en wouden, allemaal onderdeel van het wereld erfgoed. Verder zie je onderweg prachtige bergen met ruige toppen veelal met sneeuw. Heel mooi om te zien. Net als het meer bij Te Anau dat is wederom prachtig. Tjee wat is Nieuw Zeeland mooi. Zelfs Thije zegt het regelmatig ‘mooi hé’.

Milford Sounds is een van de natste gebieden van Nieuw Zeeland waar het, geloof ik, 360 dagen per jaar regent. We hadden geluk, prachtig weer met strak blauwe hemel. De chauffeur gaf ons de tip dat het een mooie dag was voor een helikoptervlucht. 25 minuten vliegen met een landing op de top van een berg in de sneeuw. Kids waren gratis. Even over nagedacht en toen besloten ervoor te gaan.Dus gelijk geboekt. Na de cruise op de Milford Sounds gaan we vliegen. De cruise was prachtig, met een kleine boot, en dat is wel zo leuk dan is alles niet zo massaal. Het mooie weer maakte de dag natuurlijk compleet. Onderweg naast een blauwe zee ook super mooie watervallen gezien en veel zeehondjes. Daarna in de bus naar het vliegveld. Daar aangekomen mochten we direct instappen. Wow dat ging snel.

Ik had de kids niet goed kunnen uitleggen dat we in een helikopter niet konden praten en een koptelefoon op moesten. Maar wat is dat spectaculair. Het uitzicht is adembenemend, het snelle stijgen en dalen alsmede het schuin vliegen maken het een onvergetelijke ervaring. Dit was het geld meer dan waard. Toen volgde nog de landing in de sneeuw. Stonden we met korte broek en slippers in de sneeuw. Súper. De lucht was zo scherp zo helder. Dit is het leukste wat we ooit hebben meegemaakt. Spectaculair! Een aanrader voor iedereen die naar Nieuw Zeeland gaat. Dit moet je doen. Daarna terug met de bus, wel duizend keer de foto’s bekeken. Thije en Hidde vonden het heel leuk. Ze vielen in de bus direct in slaap van alle indrukken..

Zaterdag op tijd vertrokken om naar Haast te gaan. Maar toen we langs het Wanaka Meer reden zag dat er zo leuk uit dat we gestopt zijn. We reden toen net veertig kilometer. Heerlijke dag gehad aan het meer, beetje gezwommen, in het water gespeeld en gelezen. Heerlijk relaxt. We hoorden daar ook dat Haast niks was. Dus een goede beslissing. Dat bleek inderdaad toen we een dag later door Haast reden. Daar hoef je niet heen!

De volgende dag om zeven uur op, want we moesten zeker zes uur rijden naar Grehmounth. Met de nodige stops lukte het ons daar rond vijf uur aan te komen. Thije en Hidde konden gelijk de speeltuin in. Wat is dat toch fijn. We stonden direct naast de speeltuin en vlakbij de zee. Mooi! De dag daarna doorgereden naar omgeving Nelson. Volgende keer weer meer over onze reis door Nieuw Zeeland met kinderen!

Tips & tricks voor Nieuw Zeeland met kinderen

Maak vlakbij Queenstown een afdeling (of meerdere 😉 ) met de luge

Vergeet dan ook de overtocht met de stoomboot niet op Lake Wakatipu

Als je financieel de mogelijkheid hebt boek dan absoluut een helikopter vlucht bij Milford Sounds

Nieuw Zeeland met kinderen: helikopter tour
Nieuw Zeeland met kinderen: helikopter tour

 

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde . Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: