Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugvlucht van onze Camperreis door Nieuw Zeeland met Kinderen

Onze fantastische camperreis door Nieuw Zeeland met kinderen is helaas ten einde. Na het ontbijt staat de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. We zijn op tijd en de rij is niet lang. Het voordeel van reizen met jonge kinderen is dat je in Azië, Australië en Nieuw Zeeland voorrang krijgt. Je hoeft bijna nergens te wachten en mag ook als eerste het vliegtuig boarden.

Alles is ingecheckt en we zijn klaar. We halen nog een goede koffie en zijn klaar voor vertrek naar Taipei via Brisbane. In Brisbane hebben we een overstap van 2 uur. Deze snelle stops zijn mij prima bevallen. Even je benen strekken, naar het toilet, wat drinken en klaar voor de volgende etappe.

Bezoek aan Taipei tijdens de Terugreis

Vanuit Brisbane vliegen we verder naar Taipei. Daar hebben we een dagkamer in het Novotel. Aangekomen in het hotel eerst even acclimatiseren, daarna zijn we gaan zwemmen in het zwembad. Niet te lang, want vanmiddag hebben we een tour door Taipei. Met een busje gaan we Taipei in om wat highlights te bekijken. Wat leuk en een mooie afwisseling deze terugreis. Terug in het hotel nog even douchen en eten. Na het eten met de taxi terug naar het vliegveld voor de vlucht van Taipei naar Amsterdam. Nu wel zin om naar huis te gaan en iedereen weer te zien. Spannend, zou mijn neefje al geboren zijn?

Thuis na de Camperreis door Nieuw Zeeland

In de ochtend landen we op Schiphol na een relaxte vlucht. We hebben allemaal redelijk geslapen en voelen ons energiek. Wat een verrassing toen we de deur door kwamen. De opas en omas stonden ons op te wachten en ook mijn zusje met vriend Chi Kin. Hoog zwanger. Wow wat gaaf dat ik haar nog zwanger zie. Ze vertelt dat ze sinds de ochtend wat rugpijn heeft. Zou de bevalling begonnen zijn? Wij gaan nog wat drinken maar mijn zus voelt zich toch niet heel lekker en gaat naar huis. Een paar uur later krijgen we het bericht dat de bevalling is begonnen. Mijn ouders zijn naar ons huis gekomen om samen te wachten tot we naar Amsterdam kunnen om ons nieuwe neefje te bewonderen.  s ’Avonds wordt Mees Joppe geboren. Met jetlag zitten we om 22 uur in het ziekenhuis om hem te bewonderen. Die nacht slapen we heerlijk.

Ontdek Nieuw Zeeland met Kinderen: Een Prachtige Reis

Een reis naar Nieuw Zeeland met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn. We hebben enorm genoten van de prachtige natuur, het avontuur en vooral van elkaar. Het is ons voornemen om elk jaar een bijzondere reis zoals deze te maken. Nu is het tijd om te fantaseren over onze volgende bestemming.

Handige Tips voor Reizen naar Nieuw Zeeland met Kinderen

Als je van plan bent om te reizen met kinderen, hebben we enkele nuttige tips voor je:

 • Vraag speciale kindermaaltijden aan in het vliegtuig.
 • Als je kind een slechte eter is, neem dan wat eten van thuis mee (zoals broodjes, liga).
 • Probeer de tijdzones onderweg aan te houden, wij hebben in het vliegtuig ook het bedritueel aangehouden voor het slapen.
 • Neem entertainment (ipad met film/ spelletjes) mee voor de eerste nacht ivm jetlag. Als jij wel kan slapen is het fijn om in bed een filmpje op te zetten.
 • Probeer niet te veel km’s op een dag te rijden. Wij probeerden maximaal 4 uur per dag te rijden en dat was vrij veel.
 • Zorg dat de kinderen ook tijd hebben om gewoon lekker te spelen.
 • Top 10 campings liggen misschien niet altijd op de mooiste plekken, maar hebben wel fijne faciliteiten voor kinderen zoals speelplaatsen, familiebadkamers en een goede keuken.
 • Met een Top 10 kaart, die je online kunt aanvragen, krijg je korting voor de ferry van het Noordereiland naar het Zuidereiland.
 • Reserveer de ferry op tijd en houd er rekening mee dat in december ook veel Nieuw Zeelanders reizen, waardoor campings vol kunnen zitten.
 • Nieuw Zeeland heeft een echte koffiecultuur, je kunt overal heerlijke koffie halen. Houd er echter rekening mee dat het levensonderhoud in Nieuw Zeeland vrij duur kan zijn.
 • Alle producten die je voor kleine kinderen nodig hebt, zijn in de supermarkt te verkrijgen.

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde. Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie