Kies je taal:

Nieuw Zeeland met kinderen: (bijna) thuis

Terugvlucht

Dan is onze fantastische camperreis door Nieuw Zeeland met kinderen toch ten einde. Na het ontbijt staat de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. We zijn op tijd en de rij is niet lang. Voordeel van reizen met jonge kinderen, is dat je in Azië, Australië en Nieuw Zeeland voorrang krijgt. Je hoeft bijna nergens te wachten en mag ook als eerste het vliegtuig boarden.

Alles is ingecheckt en we zijn klaar. Beetje rondlopen en we halen nog een goede koffie. Klaar voor vertrek naar Taipei via Brisbane. In Brisbane hebben we een overstap van 2 uur. Deze snelle stops zijn mij prima bevallen. Even je benen strekken, naar het toilet, wat drinken en klaar voor de volgende etappe.

Vanuit Brisbane vliegen we verder naar Taipei. Daar hebben we een dagkamer in het Novotel. Aangekomen in het hotel eerst even acclimatiseren, daarna zijn we gaan zwemmen in het zwembad. Niet te lang, want vanmiddag hebben we een tour door Taipei. Met een busje gaan we Taipei in om wat highlights te bekijken. Wat leuk en een mooie afwisseling deze terugreis. Terug in het hotel nog even douchen en eten. Na het eten met de taxi terug naar het vliegveld voor de vlucht van Taipei naar Amsterdam. Nu wel zin om naar huis te gaan en iedereen weer te zien. Spannend, zou mijn neefje al geboren zijn?

Thuis!

In de ochtend landen op we op Schiphol na een relaxte vlucht. Allemaal redelijk geslapen en voelen ons energiek. Wat een verrassing toen we de deur door kwamen. De opas en omas stonden ons op te wachten en ook mijn zusje met vriend Chi Kin. Hoog zwanger. Wow wat gaaf dat ik haar nog zwanger zie. Ze vertelt dat ze sinds de ochtend wat rugpijn heeft. Zou de bevalling begonnen zijn? Wij gaan nog wat drinken maar mijn zus voelt zich toch niet heel lekker en gaat naar huis. Een paar uur later krijgen we het bericht dat de bevalling is begonnen. Mijn ouders zijn naar ons huis gekomen om samen te wachten tot we naar Amsterdam kunnen om ons nieuwe neefje te bewonderen.  s ’Avonds wordt Mees Joppe geboren. Met jetlag zitten we om 22 uur in het ziekenhuis om hem te bewonderen. Die nacht slapen we heerlijk.

Wat een prachtige reis: Nieuw Zeeland met kinderen. We hebben enorm genoten van elkaar, de mooie natuur en het fantastische avontuur. We hebben ons voorgenomen om elk jaar een bijzondere reis als deze met elkaar te maken. Nu fantaseren over onze volgende bestemming.

Tips & tricks: Nieuw Zeeland met kinderen

Wil je reizen met kinderen ga vooral, gewoon doen!

Vraag speciale kindermaaltijden aan in het vliegtuig.

Als je kindje een slechte eter is neem dat wat eten van thuis mee (broodjes, liga)

Probeer de tijdzones onderweg aan te houden, wij hebben in het vliegtuig ook het bedritueel aangehouden voor het slapen.

Neem entertainment (ipad met film/ spelletjes) mee voor de eerste nacht ivm jetlag. Als jij wel kan slapen is het fijn om in bed een filmpje op te zetten.

Probeer niet te veel km’s op een dag te rijden. Wij probeerde max 4 uur per dag te rijden en dat was vrij veel.

Zorg dat de kinderen ook tijd hebben om gewoon lekker te spelen

Top 10 campings liggen misschien niet altijd op de mooiste plekken, maar hebben wel fijne faciliteiten voor kinderen zoals speelplaatsen, familiebadkamers en een goede keuken

Met een Top 10 kaart, online aanvragen, krijg je korting voor de ferry van het noorder eiland naar zuider eiland

Reserveer de ferry op tijd

In december gaan ook veel Nieuw Zeelanders reizen, houd daar rekening mee soms zitten campings vol.

Nieuw Zeeland heeft een echte koffie cultuur, overal kan je heerlijke koffie halen

Levensonderhoud in nieuw zeeland is best duur. Iets om rekening mee te houden

Alle producten die je voor kleine kinderen nodig hebt zijn in de supermarkt te verkrijgen

[Nieuw Zeeland met kinderen: klaar voor de terugreis Nieuw Zeeland met kinderen

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde . Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: