Kies je taal:

Wat zijn de kosten van een vakantie in Thailand met het gezin?

Ik ben nu 5 keer in Thailand geweest, 4 keer zonder kids en 1 keer met. Ik vind Thailand echt een heerlijke bestemming als je wilt reizen met kinderen. Waarom? Het is heel makkelijk te bereizen, erg mooi, divers, je kan er goede gezondheidszorg vinden (mocht je een ziekenhuis nodig hebben) en je kan er met een directe vlucht naar toe. Maar wat zijn nu de kosten van een vakantie in Thailand met het gezin? 

 

Het hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en wat je wilt doen. Of je wilt hiken door de jungle, tempels wilt bezoeken, lekker op het strand wilt relaxen of met de kids naar Sea World wilt. Maar om je toch een goed idee te geven en te laten zien hoe jezelf voor een vakantie kunt budgetteren heb ik de kosten voor je op een rij gezet.

Wanneer ik budgetteer dan deel ik het totale budget altijd op in drieën:

  1. Kosten om er te komen
  2. Kosten om er te leven
  3. Leuke dingen
 

Voor we beginnen met punt 1, eerst nog even de uitgangspunten van onze (en hopelijk uiteindelijk ook jouw) reis naar Thailand met kids:

 

Bestemming  Thailand  
Aantal weken  3  
Periode zomervakantie 
Aantal personen 

2 volwassenen, 2 kinderen

 

 

Natuurlijk willen we graag wat zien van “het land van de glimlach”. Dit gaan we doen: we vliegen op Bangkok, hier zullen we enkele dagen blijven om de mooiste tempels te bekijken, een fietstocht te maken door het minder bekende Bangkok en misschien wel een bezoekje te brengen aan Sea World. Dan nemen we de nachttrein van Bangkok naar Chang Mai. Hier gaan we een heel ander Thailand zien! We gaan een hike maken door de jungle, bezoeken de bekende nachtmarkt, doen een kookcursus (als de kids oud genoeg zijn), nemen een traditionele Thaise massage en verkennen de omgeving op de fiets. Vanuit Chang Mai nemen we een vlucht naar Surat Thani. Natuurlijk brengen we een bezoek aan National Park Kao Sok, voordat we de ferry nemen naar Koh Samui. Daar gaan we genieten van zon, zee, strand en heerlijk eten. Maar ook huren we hier een auto om het eiland en de mooie tempels te verkennen. Nadat we helemaal tot rust gekomen zijn vliegen we terug naar Bangkok waar onze vlucht terug naar Amsterdam zal vertrekken. Heb je er al zin in?!

 

 

Wij hebben deze reis helemaal zelf geboekt. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een rondreis naar Thailand te laten regelen. Local Hero Travel biedt mooie rondreizen naar Thailand aan, die al helemaal kant en klaar zijn, maar die je ook naar wens kan aanpassen. 

 

 

1# Kosten van een vakantie in Thailand: kosten om er te komen 

De grootste kostenpost is natuurlijk de tickets. Ik ga nu uit van 2 kinderen in de leeftijd van 2 jaar en ouder. De ticketprijzen kunnen heel verschillend zijn. Ik neem een gemiddelde van wat wij de afgelopen keren betaald hebben.

 

Tickets   € 2.200
Transfer:    
Luchthaven – hotel € 12
Hotel – luchthaven € 12
    
Totaal   € 2.224

En dan door naar de volgende “kostenpost”.

Kids love travel: kosten van een vakantie in Thailand Kids love travel: kosten van een vakantie in Thailand

 

2# Kosten van een vakantie in Thailand: kosten om er te leven

Je kan in Thailand leven “on a budget” daarom is het ook een zeer geliefde bestemming voor backpackers, maar je kunt ook leven als god in Frankrijk, of Thailand, in dit geval. De overnachtingen zijn in deze categorie de grootste kostenpost. Wij kiezen met de kids voor hotels die schoon zijn en een zwembadje hebben of aan zee liggen, want ja, de meeste kids worden nu eenmaal heel blij van water.

 

Overnachtingen € 75€ 1.575
Eten & drinken € 25€ 525
Vervoer € 5€ 105
Trein Bangkok – Chang Mai € 100
Vlucht Chang Mai – Surat Thani € 240
Vlucht Koh Samui – Bangkok € 700
Ferry Surat Thani – Koh Samui € 40
    
Totaal  € 3.285

Zoals je ziet is de aller grootste kostenpost vliegen van Koh Samui naar Bangkok. Hiervoor zijn ook veel goedkopere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan de ferry naar Surat Thani en de trein of het vliegtuig vanaf Surat Thani naar Bangkok. Dit kost je veel meer tijd, maar scheelt ook wel heel veel geld.

Ik heb voor eten en drinken nu 25€ per dag gebudgeteerd. Ik ga er dan vanuit dat je 3 maaltijden per dag eet op zijn Thais. Als je westers wilt eten dan zul je wat meer moeten budgetteren. Vervoer ter plekke kun je ook zo duur maken als je wilt. Je kan natuurlijk veel lopen (kost niets), het OV gebruiken, tuktuks pakken, taxi’s nemen of een auto huren.

En dan de “leukste” kosten van jouw vakantie in Thailand!

 

3# Kosten van een vakantie in Thailand: leuke dingen 

Deze kosten zijn helemaal afhankelijk van wat je wilt en kunt uitgeven en kunnen aangepast worden aan elk budget.

Excursies   
Koa Sok  € 350
Fietsen  Bangkok  € 80
Fietsen Chang Mai  € 60
Overige excursies en bezoekjes € 20€ 420
    
Totaal   

€ 91

0

Kids love travel: kosten van een vakantie in ThailandKids love travel: kosten van een vakantie in Thailand

 

En dan de totale kosten van een vakantie in Thailand met het gezin, TROMGEROFFEL: € 6.419,-

Is je budget wat lager? Dan kun je op deze manieren besparen:

  1. Ga buiten het hoogseizoen
  2. Boek geen directe vlucht, er zijn veel aanbiedingen (soms al vanaf € 300,-) als je niet direct vliegt
  3. Pak niet het vliegtuig van Koh Samui naar Bangkok maar de ferry en de trein/ bus
  4. Koop brood en beleg en verzorg zelf je ontbijt en/of lunch
  5. Huur fietsen en plan zelf een fietstocht met behulp van google maps
 

Ik heb helemaal zin om weer te gaan, en jij? Boek hier alvast een heerlijk kindvriendelijk hotel

 

 

Vind je dit artikel “Wat zijn de kosten van een vakantie in Thailand met het gezin” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook wel leu

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights