Kies je taal:

Kaapverdie met kinderen: zon & wuivende palmbomen!

Nadat het vliegtuig geland is en de koffers van de band rollen is het dan echt zo ver: onze vakantie in Kaapverdie met kinderen gaat beginnen!

Een goede vakantie begint met een heerlijk hotel

Riu Funana is maar 20min rijden vanaf de luchthaven van Sal. Wanneer we het hotel binnen lopen worden we vriendelijk begroet, het inchecken gaat super snel en het valt direct op dat de Kaapverdianen erg vrolijk en vriendelijk zijn.

Na wat uitleg gaan de welbekende “all inclusive” bandjes om en worden we naar de kamer geëscorteerd. Mijn laatste “bandjes ervaring” dateert van 20 jaar geleden en Kev is nog een “bandjes maagd”. Het zal geen verrassing zijn dat wij grote backpack en “do it yourself” reizigers zijn. Maar deze week willen we rust; niet reizen, niet koken, niet opruimen, het all inclusive concept sluit hier perfect op aan, ik ben dan ook heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen.

We vallen met onze neus in de boter, want we arriveren rond lunchtijd. We lunchen in het buffet restaurant en ik ben onder de indruk van het aanbod! De kids houden het bij friet, maar ik besluit de discussie niet aan te gaan aangezien ze deze “nacht” 5 uur geslapen hebben.

De middag brengen we door aan het kinderzwembadje met speeltuin, ideale combinatie! Tot zover lijkt dit hotel een goede keuze wanneer je Kaapverdië met kinderen bezoekt.

Ook ‘s avond eten we in het buffet restaurant. Op weg naar de hotelkamer valt Lotte al in slaap, ook Flo valt bijna om als we eenmaal bij de kamer zijn. De kids hebben een aparte slaapkamer, geschakeld aan de onze, ideaal! Dichtbij en Kev en ik hebben toch wat privacy en rust.

Om 19:30u ligt iedereen op 1 oor. Ik kijk nu al uit naar onze eerste hele dag in Kaapverdie met kinderen.

Kids Love Travel: Kaapverdië met kinderen Kids Love Travel: Kaapverdië met kinderen

Zon, relaxen en blijheid

Ik hoor de kids kletsen wanneer ik voorzichtig 1 ook open doe. Ik kijk op mijn telefoon en het is 06:00u, 08:00u Nederlandse tijd, eigenlijk hebben de kids dus uitgeslapen ;). In de zon lopen we naar het restaurant voor het ontbijt, het weer hier (25 graden en zon) is toch wel even een heerlijke afwisseling met het Nederlandse weer.

Ook het ontbijt biedt keuze in overvloed; van warm tot koud en gezond tot minder gezond. Ik kies deze eerste dag voor gezond, Kev uiteraard niet.

Na een heerlijk ontbijt strijken we weer neer aan het zwembad. Terwijl de kids spelen, lezen wij een boekje, ik kan het zelf bijna niet geloven. Wat onwijs relaxt!

Kids Love Travel: Kaapverdië met kinderen Kids Love Travel: Kaapverdië met kinderen

Oh nee daar gaan we weer.. zieke kids

In de middag wordt Lotte wat huilerig, haar hoofdje voelt ook wat warm. Gelukkig heb ik de thermometer meegenomen, die op dag 2 al direct van pas komt. Lotte heeft hoge koort, dus paracetamolletje en uit de zon. Nu hopen dat ze snel opknapt…

To be continued..

Tips & tricks Kaapverdie met kinderen

* Riu Funana is super kindvriendelijk; kinderzwembad, speeltuin, kinderstoelen, babybedjes en een uitgebreid mini club programma voor kids van 4-12 jaar
* kamer 7052 ligt vrij centraal bij zowel het zwembad als het restaurant en bestaat uit 2 geschakelde slaapkamers

* als je een pakketreis hebt geboekt, maar niet langs alle hotels wilt in een transferbusje, pak een taxi, kost maar €12

*neem altijd je thermometer en kinderparacetamol mee 😉

Wil je meer lezen over reizen met kinderen? Misschien vind je dan deze artikelen ook leuk: 10  Tips voor Valencia met kinderen & 10 x De leukste vervoersmiddelen met kinderen

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: