Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na de landing van het vliegtuig en het ophalen van de koffers, is het eindelijk zover: onze vakantie in Kaapverdië met kinderen gaat beginnen!

Begin je vakantie in Kaapverdië met kinderen in een comfortabel hotel

Riu Funana ligt op slechts 20 minuten rijden van de luchthaven van Sal. Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet en het inchecken verloopt vlot. Het valt direct op dat de Kaapverdianen erg vrolijk en vriendelijk zijn.

Na wat uitleg krijgen we de bekende “all inclusive” bandjes om en worden we naar onze kamer gebracht. Mijn laatste “bandjes ervaring” is alweer 20 jaar geleden en voor Kev is dit de eerste keer. We zijn normaal gesproken grote backpackers en “do it yourself” reizigers. Maar deze week willen we rust; niet reizen, niet koken, niet opruimen. Het all inclusive concept sluit hier perfect op aan en we zijn benieuwd hoe het ons zal bevallen.

We arriveren rond lunchtijd en lunchen in het buffetrestaurant. Ik ben onder de indruk van het aanbod! De kinderen houden het bij friet, maar ik besluit de discussie niet aan te gaan aangezien ze deze “nacht” maar 5 uur hebben geslapen.

De middag brengen we door aan het kinderzwembadje met speeltuin, een ideale combinatie! Tot zover lijkt dit hotel een goede keuze voor een vakantie in Kaapverdië met kinderen.

’s Avonds eten we in het buffetrestaurant. Op weg naar de hotelkamer valt Lotte al in slaap en ook Flo is bijna niet meer wakker te houden als we eenmaal bij de kamer zijn. De kinderen hebben een aparte slaapkamer, aangesloten op de onze, ideaal! Dichtbij, maar Kev en ik hebben toch wat privacy en rust.

Om 19:30u ligt iedereen op één oor. Ik kijk nu al uit naar onze eerste volledige dag in Kaapverdië met kinderen.

Genieten van de zon, ontspanning en vrolijkheid in Kaapverdië met kinderen

Ik hoor de kinderen kletsen als ik voorzichtig één oog open doe. Ik kijk op mijn telefoon en het is 06:00u, 08:00u Nederlandse tijd, eigenlijk hebben de kinderen dus uitgeslapen. In de zon lopen we naar het restaurant voor het ontbijt. Het weer hier (25 graden en zon) is een heerlijke afwisseling met het Nederlandse weer.

Het ontbijt biedt keuze in overvloed; van warm tot koud en van gezond tot minder gezond. Ik kies deze eerste dag voor gezond, Kev uiteraard niet.

Na een heerlijk ontbijt strijken we weer neer aan het zwembad. Terwijl de kinderen spelen, lezen wij een boekje. Wat ongelooflijk ontspannend!

De uitdagingen van reizen in Kaapverdië met kinderen

In de middag wordt Lotte wat huilerig en haar hoofdje voelt ook wat warm. Gelukkig heb ik de thermometer meegenomen, die op dag 2 al direct van pas komt. Lotte heeft hoge koorts, dus geven we haar een paracetamolletje en houden we haar uit de zon. We hopen dat ze snel opknapt…

Wordt vervolgd…

Tips & tricks voor een vakantie in Kaapverdië met kinderen

  • Riu Funana is zeer kindvriendelijk met een kinderzwembad, speeltuin, kinderstoelen, babybedjes en een uitgebreid mini club programma voor kinderen van 4-12 jaar.
  • Kamer 7052 ligt centraal bij zowel het zwembad als het restaurant en bestaat uit 2 aangesloten slaapkamers.
  • Als je een pakketreis hebt geboekt, maar niet langs alle hotels wilt in een transferbusje, neem dan een taxi. Dit kost slechts €12.
  • Neem altijd je thermometer en kinderparacetamol mee.

Wil je meer lezen over reizen met kinderen? Misschien vind je dan deze artikelen ook leuk: 10  Tips voor Valencia met kinderen & 10 x De leukste vervoersmiddelen met kinderen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie