Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Florida Roadtrip: Een 3 Weken Avontuur

Als je dit leest, zijn we net een dag in het (hopelijk) zonnige Florida en maken we ons klaar voor onze Florida roadtrip van 3 weken.

We hebben twee keer eerder een roadtrip gemaakt door Amerika en dat is meer dan goed bevallen. Na de West-Kust en Centraal-Amerika staat nu het oosten, Florida, op de planning. Toevallig hebben we ook deze reis weer bij Travelhome geboekt, eigenlijk omdat de eerste 2 reizen heel goed bevallen zijn en omdat de dames van de reserveringsafdeling heel veel weten over reizen met kinderen (hoe zit het met een kinderstoel in de camper, red ik de overstaptijd met mijn kids enzo). Wel heb ik er deze keer voor gekozen om alleen de camper via hen te boeken (tegen een bizar scherp tarief van €1.300 voor 3 weken) en de vluchten zelf te regelen.

Met 2 kleine kinderen is je reistempo toch net wat rustiger, dan wanneer je met z’n tweeën reist. Onze eerste reis door de USA hebben we bijna 4000km gereden, dat was veel te veel, de 2de reis 3500km en nu kiezen we ervoor om het erg relaxt te doen en rijden we 1500km in 3 weken.

De Route van Onze Florida Roadtrip

We beginnen en eindigen in Orlando. Wanneer we aankomen halen we een huurauto op, hiermee rijden we van de luchthaven naar ons hotel. Wanneer je een camperreis maakt in Amerika is het verplicht om altijd eerst een nacht in een hotel te slapen, voordat je de camper op mag halen. We wilden eigenlijk een taxi nemen, maar dat blijkt minimaal 125$ te kosten. De auto kost minder dan de helft. We leveren hem pas de volgende dag in (op 15 taxi minuten van het camper ophaalpunt) en daardoor kunnen we ’s ochtend ook nog eens onze boodschappen doen, zodat we lekker snel “on the road” zijn wanneer we de camper eenmaal opgehaald hebben.

Verkenning van de Oostkust

Wanneer we de camper hebben opgehaald, rijden we richting Cape Canaveral daar gaan we uiteraard een bezoekje brengen aan Kennedy Space Center. Ik heb er super veel zin in, lijkt mij rete interessant. Ik ben heel benieuwd of het ook leuk en toegankelijk is voor de kinderen.

Na onze “space adventures” rijden we door naar Palm Beach. Hier gaan we even genieten van het strand en misschien nog wel even snorkelen. Ik heb een kinder snorkelsetje in de koffer gestopt, ben benieuwd of Floris snorkelen ook al leuk vindt.

Onze Florida Roadtrip: Wat Gaan We Doen?

Na twee dagen genieten op Palm Beach, is het tijd voor een vleugje art deco en, oké, nog een beetje strand in Miami. Afhankelijk van het weer willen we ook een bezoekje brengen aan het Children’s Museum, wat voor de kinderen erg leuk schijnt te zijn.

Verkenning van het Zuiden van Florida

Vervolgens is het tijd om het zuiden van Florida te verkennen: de Keys! Ik ben er 18 jaar geleden al eens geweest, toen was het regenachtig en grauw. Ik hoop dat het weer nu wat meer mee zit. Eerst bezoeken we twee dagen Key Largo, waar we een tour met een glasboot willen boeken. Na Key Largo rijden we over de mooiste route van het zuiden door naar Key West. Daar blijven we wat langer om te genieten van het weer en de heerlijke relaxte sfeer.

Ontdekking van West Florida

De Everglades vergeten we zeker niet. Vanuit Key West rijden we in één keer naar de Everglades. De kinderen willen heel graag krokodillen zien, dus we hebben een super coole airboat tour geboekt. We gaan dan in een boot met een reuze propeller achterop op zoek naar krokodillen.

Na dit spannende uitstapje is het weer tijd voor zon, zee, strand en schelpen zoeken in Fort Myers Beach en Sanibel Island. Wanneer we helemaal relaxt zijn en een klein kleurtje hebben gekregen van de zon, rijden we weer terug naar Orlando. Waar de Grande Finale voor de kinderen zal plaatsvinden: een tweedaags bezoek aan Mickey en zijn vrienden in Disney World Orlando. We hebben ook nog eens de Disney Resort Camping geboekt. Meer “Disney” dan dit gaat het nooit meer worden.

De laatste dag is “Disney World” voor papa en mama: shoppen tot je erbij neervalt in Orlando’s gigantische winkelcentra.

Ik heb er ontzettend veel zin in, en Kev en de kinderen gelukkig ook. Natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden van al onze avonturen tijdens deze, nu al legendarische, Florida roadtrip.

Gerelateerde Artikelen

Vond je dit artikel “Onze Florida roadtrip met de camper, wat gaan we doen?” leuk? Misschien vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

 

In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/ bestellen via deze links jou niets extra’s.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie