Kies je taal:

Vakantie naar Amerika met kids: 5x MUST DO aan de Westkust

Het is geen geheim dat ik een hele grote fan ben van een vakantie naar Amerika met de kinderen. Ik heb al heel wat blogjes getikt over onze fantastische vakanties aan de Westkust en Centraal Amerika. Ik word nou eenmaal heel blij van de “ruimte” in de USA; uren rijden zonder een auto tegen te komen, lekker veel buiten zijn en genieten van de waanzinnig mooie natuur. En… daarnaast vind ik Amerika ook super geschikt voor vakanties met kids.

Vaak wordt mij de vraag gesteld wat nou echt de “must do’s” zijn wanneer je, met kids, voor het eerst naar de Amerikaanse westkust vertrekt. Uiteraard deel ik mijn TOP 5 heel graag met jullie.

1.Kids & Disney een gouden combinatie

Onze kids zijn hele grote Disney fans. Mickey & Minnie zijn absoluut de all time favourites. Veel reizen aan de westkust starten in LA, laat daar nu ook net een mooi Disneypark zijn. Perfecte start van jullie family vakantie, en zo blijven de “gejetlagde” kids zeker wakker.

2.Legoland, in de USA? Jazeker!

In het wat zuidelijker gelegen San Diego vind je naast een mooie dierentuin ook een Legoland pretpark. Deze tropische variant van Legoland in Denemarken heeft zelfs een waterpark. Lego en lekker spetteren in het water. Er zijn maar weinig kids die niet blij worden van minimaal een van beide ;).

3.Las Vegas!

Sin city? Met kids? Jaha!! Las Vegas is uiteraard bekend om alles wat God verboden heeft en voelt misschien niet echt als de beste spot voor een vakantie met de kids. Maar niets is minder waar. Wij hebben afgelopen zomer 5 dagen in Las Vegas doorgebracht met onze kids van 2 en 3 jaar en zij hebben, net als wij, de tijd van hun leven gehad. Waarom? Een korte opsomming: de lazy river van het Mandalay Bay, gondels kijken in het Venetian hotel, de fonteinen bewonderen van Bellagio, een vulkaanuitbarsting bij Mirage aanschouwen en een zinkende piratenboot bij Treasure Island…. En dan hebben we het nog niet over alle Disney en andere tekenfilmfiguren op elke hoek van de straat waarmee de kids op de foto kunnen.

4.Wildlife spotten in Yosemite National Park

Ook de National Parks zijn heel leuk om te bezoeken voor de kids. Wij hebben mooie hikes gemaakt in Yosemite National Park. Allebei een kindje in de draagzak en hiken maar. De kids keken hun ogen uit: eekhoorns, herten en uiteraard werd er achter elke boom gezocht naar “de” bruine beer… maar helaas. Althans voor de kids, ik was vrij opgelucht dat we wandelend geen beer zijn tegen gekomen ;).

5.Door rivieren hiken in Zion National Park

Zion is een van de weinige National Parks waar je een ware hike kan doen door een rivierbedding. Op sommige plaatsen staat er geen water in, soms een klein laagje en soms tot aan je middel. Deze hike is dan ook niet echt aan te raden voor kleine kids, maar des te cooler voor wat oudere kids (en ouders) die van een leuke uitdaging houden.

En zo kan ik nog wel even doorgaan… want Bryce National Park, Death Valley (daar  is zelfs een aflevering van Bassie & Adriaan opgenomen) en de Grand Canyon zijn ook fantastische parken om te bezoeken met kinderen. En een stad als San Francisco heeft ook tal van spots die zeker ontdekt moeten worden met de kids.

Ik ben net 4 maanden terug uit Amerika, maar ik zou zo weer mijn koffers pakken om die kant op te gaan. Wil jij op vakantie naar Amerika en de westkust ontdekken? Dan kan je, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen bij de Amerika specialisten van Tenzing Travel. Zij hebben zelfs een speciale kids reis voor de Amerikaanse westkust. De westkust kennen ze op hun duimpje, waardoor ze je heel veel tips kunnen geven voor de beste spots met kids.

Kids Love Travel: vakantie naar Amerika

Happy holiday family in Zion

Kids Love Travel: vakantie naar Amerika

Baby Floris slapend tijdens de Bryce hike

Kids Love Travel: vakantie naar Amerika

Mirage Las Vegas

 

 

 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights