Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Weekendje Efteling met de kinderen: Loonsche Land!

Als ik vrijdagochtend wakker word hoor ik uit Floris zijn kamer al de tune van Carnaval Festival… Ja, ja het is weer tijd voor een weekendje Efteling met de kinderen. Floris is er al helemaal klaar voor. Wanneer Lotte haar ogen open doet is het eerste woord “Efteling!”. Beide kids zijn er dus klaar voor. Na snel alles ingepakt te hebben vertrekken we op weg naar het zonnige zuiden; Loonsche Land het nieuwe vakantiepark van de Efteling. 

Loonsche Land

Dit is het nieuwste vakantiepark van de Efteling, het ligt midden in de Loonse Duinen en straalt een heerlijke sfeer uit. Het bestaan uit een hoofdgebouw, met restaurant en hotelkamers en allerlei verschillende huisjes. Van boshutten met muren van tentzeil, tot houten huisjes op palen. Wij hebben een heerlijk huisje vlakbij een klein watertje met hindernisparcours en tegenover de kinderboerderij met glijbaan, beter kan niet! Maar voor we gaan chillen in ons huisje, gaan we eerst het park verkennen.

Efteling met de kinderen

Ja wij zijn hier omdat de kinderen hele grote Efteling fans zijn, maar laat ik eerlijk zijn… ik ben er ook een! Als echte Brabo kwam ik van jongs af aan meerdere keren per jaar in de Efteling. Ik ben nog uit de tijd van schoolreisjes naar de Efteling en dan met de hele klas 2,5 uur in de rij voor de Python. Nu loop ik door de Efteling met mijn eigen kids. De eerste stop is Symbolica DE nieuwe attractie ter ere van het 65-jarige jubileum. We staan maar even in de rij voor we naar binnen mogen. Floris vindt het in het begin een beetje eng, maar hij trekt gelukkig al snel bij. Ik ben fan! Zonder te veel te verklappen is het een erg mooie ride, interactief en heerlijk “sprookjesachtig”, ik houd ervan! Na Symbolica mogen de kinderen kiezen, we gaan achtereenvolgens in Carnaval Festival, de monorail bij het Volk van Laaf, D’Oude Tuffer en het sprookjesbos. We eindigen de dag met een heerlijke pannenkoek in het nieuwe restaurant Polles Keuken, waar zelfs Pardijntje even aanschuift…. De dag van de kinderen kan niet meer stuk!

Lekker slapen in de Efteling

Hoe relaxed dat we na een mooie dag in de Efteling lekker in 15 minuten naar ons huisje kunnen lopen. Flo op Kev zijn nek en Lotte in de kinderwagen, hop hop en we zijn thuis. Ons huisje is heerlijk: van alle gemakken voorzien, fantastisch uitzicht over het water EN een stapelbed voor de kids. We nestelen ons lekker op de bank met een wijntje, chips en wat worstjes. Heerlijke afsluiter van een heerlijke dag!

Nog meer Efteling!

Wat een luxe, we hebben nog 2 dagen Efteling tegoed. Eerst wordt er lekker gespeeld in het Loonsche Land. Op het park vind je verschillende (water) speeltuintjes en zelfs een uitkijk toren. Na wat speelvertier nemen we de trein van het vakantiepark naar de Efteling, hoe handig is dat! We gaan in Villa Volta, Polka Marina, Panda Droom, vissen, basketballen en touwtje trekken en hebben zowaar prijs! In de middag varen we een rustgevend rondje met Gondoletta en brengen we daarna nog TWEE bezoekjes aan Carnaval Festival voor we weer huiswaarts keren.

Efteling met de kinderen, alweer de laatste dag

Op onze laatste dag zorgen we ervoor dat we om 09.30 uur in de Efteling zijn, want al gast in een van de vakantieparken mag je 30 minuten voor opening van het park naar binnen. Ik wil heel graag nog 1 rondje Symbolica voor we naar huis gaan. Maar als we er dan toch weer zijn dan willen we ook nog even in de Droomvlucht en de kids willen voor de 3de keer in de monorail bij de Laven en voor de 4de keer in Carnaval Festival. De een na laatste stop is bij de oliebollenkraam en de allerlaatste stop is bij de souvenirwinkel. Waar Floris een mooi paar Pardoes pantoffels scoort en Lotte een knuffel van Jet.

Wanneer we het park uitwandelen hebben Kev en ik allebei het gevoel dat we een week vrij zijn geweest. De Efteling is met recht een wereld vol wonderen. Wij en de kids hebben een heeeeerlijk weekend gehad. Volgend jaar komen wij zeker weer terug voor een weekendje Efteling met de kinderen!

Wil jij weten hoe wij de accommodatie ervaren hebben? Lees dan hier onze review van Loonsche Land. Of boek als je net zo enthousiast bent geworden als ik!

Vind je dit artikel “Weekendje Efteling met de kinderen: Loonsche Land!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Top 5 Leukste Efteling attracties met jonge kids

Een magisch weekend in de Efteling & Bosrijk 

Kids Love Travel: Efteling met de kinderen  Kids Love Travel: Efteling met de kinderen Kids Love Travel: Efteling met de kinderen

Dit artikel “Weekendje Efteling met de kinderen: Loonsche Land!” is mede mogelijk gemaakt door de Efteling. In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/ bestellen via deze links jou niets extra’s. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: