Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wanneer ik op vrijdagochtend ontwaak, hoor ik vanuit Floris’ kamer al de melodie van Carnaval Festival… Ja, het is weer tijd voor een weekendje Efteling met de kinderen. Floris is er helemaal klaar voor. Zodra Lotte haar ogen opent, is haar eerste woord “Efteling!”. Beide kinderen zijn er dus klaar voor. Na alles snel ingepakt te hebben, vertrekken we richting het zonnige zuiden; Loonsche Land, het nieuwe vakantiepark van de Efteling.

Ontdek Loonsche Land

Dit is het nieuwste vakantiepark van de Efteling, gelegen midden in de Loonse Duinen en straalt een heerlijke sfeer uit. Het bestaat uit een hoofdgebouw met restaurant en hotelkamers en allerlei verschillende huisjes. Van boshutten met muren van tentzeil tot houten huisjes op palen. Wij hebben een heerlijk huisje vlakbij een klein watertje met hindernisparcours en tegenover de kinderboerderij met glijbaan, beter kan niet! Maar voordat we gaan relaxen in ons huisje, gaan we eerst het park verkennen.

Beleef de Efteling met de kinderen

Ja, wij zijn hier omdat de kinderen grote Efteling fans zijn, maar laat ik eerlijk zijn… ik ben er ook een! Als echte Brabo kwam ik van jongs af aan meerdere keren per jaar in de Efteling. Ik ben nog uit de tijd van schoolreisjes naar de Efteling en dan met de hele klas 2,5 uur in de rij voor de Python. Nu loop ik door de Efteling met mijn eigen kinderen. De eerste stop is Symbolica, DE nieuwe attractie ter ere van het 65-jarige jubileum. We staan maar even in de rij voordat we naar binnen mogen. Floris vindt het in het begin een beetje eng, maar hij trekt gelukkig al snel bij. Ik ben fan! Zonder te veel te verklappen is het een erg mooie rit, interactief en heerlijk “sprookjesachtig”, ik houd ervan! Na Symbolica mogen de kinderen kiezen, we gaan achtereenvolgens in Carnaval Festival, de monorail bij het Volk van Laaf, D’Oude Tuffer en het sprookjesbos. We sluiten de dag af met een heerlijke pannenkoek in het nieuwe restaurant Polles Keuken, waar zelfs Pardijntje even aanschuift… De dag van de kinderen kan niet meer stuk!

Lekker slapen in de Efteling

Hoe ontspannen is het dat we na een mooie dag in de Efteling in 15 minuten naar ons huisje kunnen lopen. Flo op Kev’s nek en Lotte in de kinderwagen, hop hop en we zijn thuis. Ons huisje is heerlijk: van alle gemakken voorzien, fantastisch uitzicht over het water EN een stapelbed voor de kinderen. We nestelen ons lekker op de bank met een wijntje, chips en wat worstjes. Een heerlijke afsluiting van een heerlijke dag!

Nog meer Efteling!

Wat een luxe, we hebben nog 2 dagen Efteling tegoed. Eerst wordt er lekker gespeeld in het Loonsche Land. Op het park vind je verschillende (water)speeltuintjes en zelfs een uitkijktoren. Na wat speelplezier nemen we de trein van het vakantiepark naar de Efteling, hoe handig is dat! We gaan in Villa Volta, Polka Marina, Panda Droom, vissen, basketballen en touwtje trekken en hebben zowaar prijs! In de middag varen we een rustgevend rondje met Gondoletta en brengen we daarna nog TWEE bezoekjes aan Carnaval Festival voordat we weer huiswaarts keren.

Efteling met de kinderen, alweer de laatste dag

Op onze laatste dag zorgen we ervoor dat we om 09.30 uur in de Efteling zijn, want als gast in een van de vakantieparken mag je 30 minuten voor opening van het park naar binnen. Ik wil heel graag nog 1 rondje Symbolica voordat we naar huis gaan. Maar als we er dan toch weer zijn, willen we ook nog even in de Droomvlucht en de kinderen willen voor de derde keer in de monorail bij de Laven en voor de vierde keer in Carnaval Festival. De een na laatste stop is bij de oliebollenkraam en de allerlaatste stop is bij de souvenirwinkel. Waar Floris een mooi paar Pardoes pantoffels scoort en Lotte een knuffel van Jet.

Wanneer we het park uitwandelen hebben Kev en ik allebei het gevoel dat we een week vrij zijn geweest. De Efteling is met recht een wereld vol wonderen. Wij en de kinderen hebben een heerlijk weekend gehad. Volgend jaar komen wij zeker weer terug voor een weekendje Efteling met de kinderen!

Wil je weten hoe wij de accommodatie ervaren hebben? Lees dan hier onze review van Loonsche Land. Of boek als je net zo enthousiast bent geworden als ik!

Vond je dit artikel “Weekendje Efteling met de kinderen: Loonsche Land!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Kids Love Travel: Efteling met de kinderen Kids Love Travel: Efteling met de kinderen Kids Love Travel: Efteling met de kinderen

Dit artikel “Weekendje Efteling met de kinderen: Loonsche Land!” is mede mogelijk gemaakt door de Efteling. In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat ervoor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/bestellen via deze links jou niets extra’s.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie