Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Uitdagingen van Reizen met Zieke Kinderen

Na een nacht van interval slapen, blijkt de dag niet veel beter dan de nacht. Beide kinderen zijn flink ziek met hoge koorts. Gelukkig hebben we lieve familie bij ons die graag even op de kinderen passen zodat wij de nodige boodschappen kunnen doen. En laten we eerlijk zijn, als je drukke kinderen hebt, dan kun je het voordeel er ook wel van in zien als ze een dagje rustig op de bank willen chillen.

De Weersomstandigheden en Ontspanning

Als we naar buiten kijken, zien we nog groen met witte pistes. Op de vraag of de sneeuwkanonnen niet aan kunnen, zegt het slimme meisje van de receptie dat dit weinig zin heeft bij +3 graden en miezer regen. Het wordt een relaxte dag. De middag is zelfs uiterst ontspannen als een van de lieve oma’s aanbiedt om even op de kinderen te letten zodat wij kunnen (bij)slapen. Nothing beats a good afternoon nap!

De Avondmaaltijd en Sauna Ervaring

Wat fitter dan we waren, rollen we einde middag ons bed uit. De gezondheid van de kinderen is nog status quo. We hebben zin in een flinke culinaire maaltijd, dus we halen friet met braadworsten, love it! Beetje curry er over heen, biertje en wijntje erbij, top! Na het eten gaan de zielige, zieke minimensen lekker naar bed en duiken wij de sauna in. Heerlijk is dat toch om heel ontspannen bij 80 graden Celsius, eucalyptus geur op te snuiven.

De Nacht en de Volgende Dag

Vriendlief gaat na de sauna nog even een biertje drinken en pokeren bij de buren (de opa en oma’s) en ik ga lekker mijn bedje in. Helaas blijkt deze nacht nog net wat slechter dan de vorige. Ook hier is “intervalslapen” het kernwoord, maar nu alleen van 24:00 tot 04:00. Daarna moet de oudste overgeven (over zijn vader haha) en is het over met slapen. Als dan om 06:00 nummer 2 zich ook nog meldt, start de dag vroeg!

Wat Gaan We Doen Vandaag?

Het lijkt wat te dooien, dus de vraag die rijst is, wat gaan we doen vandaag?

TO BE CONTINUED

Handige Tips & Tricks voor Reizen met Kinderen

Als je met kinderen reist, zijn er enkele essentiële items die je altijd bij je moet hebben. Een daarvan is een thermometer en wat paracetamol voor de kinderen. Ja, je kunt deze items ook in het buitenland kopen, maar als je kind plotseling ziek wordt, is het handig om deze bij de hand te hebben en niet meteen de deur uit te moeten.

Reserveren van Ski’s

Een andere nuttige tip is om ski’s te reserveren via Sports Rental. Het voordeel hiervan is dat je deze niet vooraf hoeft te betalen en als het weer tegenvalt, kost het je niets.

Skilessen voor Kinderen

Als je van plan bent om je kinderen te laten skiën, is het een goed idee om vooraf skilessen te reserveren. Dit kan via Skischool Poppenberg.

Genieten van het Uitzicht

Of je nu in een chalet verblijft of in een groter huis, het uitzicht op de groen-witte piste en de omliggende natuur is altijd adembenemend. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag skiën.

De Perfecte Sneeuwcondities

Hoewel de sneeuwcondities soms kunnen variëren, is er meestal genoeg sneeuw om te skiën. Maar zelfs als er niet genoeg sneeuw is, is het landschap nog steeds prachtig en zijn er tal van andere activiteiten om van te genieten.

Met deze tips en tricks ben je goed voorbereid op je volgende reis met kinderen. Veel plezier!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie