Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winterberg Reisverslag: Van Sneeuw tot Zwembad

Waar er de eerste dag nog sneeuw lag in Winterberg is het nu flink aan het dooien. Toch wil Lotte even op de slee, we trekken haar over nat gras met wat slush sneeuw. Maakt haar niets uit, dolle pret!

Van Ziek naar Fit: Onze Kinderen in Winterberg

Gelukkig zijn de mini mensen aan het opknappen. Lotte is zelfs zo fit dat we, bij gebrek aan sneeuw, een uitstapje wagen naar het zwembad, goed besluit! 1 Kind heel blij, lekker spelen in het water en daarna 3 uur slapen, wij ook heel blij. Floris brengt nog het grootste gedeelte van de dag door op de bank.

De Skilift Beweegt: Een Glimp van Hoop

Tijdens het zwemmen, met uitzicht op de piste, zie ik opeens vanuit mijn ooghoeken een skilift bewegen; YES!! De piste bij het park is open. Vreemd, want het dooit flink, maar who cares: we kunnen skiën!!! Bij nadere inspectie van de piste en een praatje met de skiverhuur meneer tempert ons enthousiasme… De piste is groen met wit en wat wit is blijkt ook kledder nat. We zien meerdere mensen van de berg af suizen op het witte gedeelte en heel hard op hun bek gaan op het groene gedeelte, waar ze abrupt afremmen. Hmmm dan toch maar niet, een gebroken, verdraaid of gescheurd iets past nu niet echt in de agenda.

Gezellig Gourmetten: Een Wintersport Traditie

Dan maar veel en uitgebreid eten: gourmet! Wat is een wintersport zonder gourmet?! Nadat de familie een mooi kasteel in de buurt heeft bezocht schuiven we met zijn allen aan voor een weldadig gourmet maal. Misselijk van het eten, wat is dat toch met gourmetten?! Duiken we ons bed in.

De Laatste Dag: Geen Sneeuw, maar Toch Plezier

En dan zijn we alweer bij de laatste hele dag van onze vakantie beland met 2 redelijk fitte kids YEAH! En nog steeds zonder sneeuw GEEN YEAH!

De laatste dag verloopt in lijn met de rest van de vakantie; kids beter maar nog niet lekker en de sneeuw laat nog op zich wachten…. Tot de dag dat we vertrekken, het sneeuwt de hele nacht en ochtend, WTF?! We vertrekken met een volgeladen auto, inclusief onaangeroerde skikledij, vanuit een wit Winterberg weer naar Nederland. Bummer dat we niet hebben kunnen skiën! Ondanks dat en de zieke kids toch een lekkere week gehad. Landal Winterberg is voor wintersporters met kids echt een aanrader!

Ervaar Winterberg: Onze Eerste Vlog

Benieuwd hoe Winterberg eruit zag tijdens ons bezoek? Bekijk onze eerste vlog hier: https://www.youtube.com/watch?v=ArJgKLwVHwc

Volgende Bestemming: Thailand!

Onze reis gaat verder naar Thailand. Blijf ons volgen voor meer updates.

Tips & Tricks voor Skiën in Winterberg

Als je kunt skiën, zijn hier enkele tips om je ervaring te verbeteren:

  • Doe de kleine kinderen een luierbroekje aan, de skileraar kan niet altijd op tijd bij een toilet zijn.
  • Geef de skileraar een zakje gummibeertjes voor wanneer de motivatie wat afneemt.
  • Bij kou: naast thermo-ondergoed een dunne bivakmuts onder de helm, waarbij alleen de ogen vrij zijn.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie