Kies je taal:

Wintersport Winterberg part III: kids beter, sneeuw slechter…

Waar er de eerste dag nog sneeuw lag in Winterberg is het nu flink aan het dooien. Toch wil Lotte even op de slee, we trekken haar over nat gras met wat slush sneeuw. Maakt haar niets uit, dolle pret!

Gelukkig zijn de mini mensen aan het opknappen. Lotte is zelfs zo fit dat we, bij gebrek aan sneeuw, een uitstapje wagen naar het zwembad, goed besluit! 1 Kind heel blij, lekker spelen in het water en daarna 3 uur slapen, wij ook heel blij. Floris brengt nog het grootste gedeelte van de dag door op de bank.

Tijdens het zwemmen, met uitzicht op de piste, zie ik opeens vanuit mijn ooghoeken een skilift bewegen; YES!! De piste bij het park is open. Vreemd, want het dooit flink, maar who cares: we kunnen skiën!!! Bij nadere inspectie van de piste en een praatje met de skiverhuur meneer tempert ons enthousiasme… De piste is groen met wit en wat wit is blijkt ook kledder nat. We zien meerdere mensen van de berg af suizen op het witte gedeelte en heel hard op hun bek gaan op het groene gedeelte, waar ze abrupt afremmen. Hmmm dan toch maar niet, een gebroken, verdraaid of gescheurd iets past nu niet echt in de agenda.

Dan maar veel en uitgebreid eten: gourmet! Wat is een wintersport zonder gourmet?! Nadat de familie een mooi kasteel in de buurt heeft bezocht schuiven we met zijn allen aan voor een weldadig gourmet maal. Misselijk van het eten, wat is dat toch met gourmetten?! Duiken we ons bed in.

En he…. De nacht is zowaar beter! Floris kan vanaf 3uur niet meer slapen en verwelkomt ons gedurende 2 uur met een serenade aan gezeur; ik moet plassen, ik heb honger, ik heb pijn, ik kan niet slapen. Maar valt uiteindelijk toch weer in slaap tot zowaar 0830u! Lotte wordt ’s nachts 2x wakker waar ze eerst altijd heel lieflijk riep: “papa mama uit!” vervolgd ze dat nu met meerdere hele harde schreeuwen als wij ons niet snel genoeg op haar kamer melden.

En dan zijn we alweer bij de laatste hele dag van onze vakantie beland met 2 redelijk fitte kids YEAH! En nog steeds zonder sneeuw GEEN YEAH!

De laatste dag verloopt in lijn met de rest van de vakantie; kids beter maar nog niet lekker en de sneeuw laat nog op zich wachten…. Tot de dag dat we vertrekken, het sneeuwt de hele nacht en ochtend, WTF?! We vertrekken met een volgeladen auto, inclusief onaangeroerde skikledij, vanuit een wit Winterberg weer naar Nederland. Bummer dat we niet hebben kunnen skiën! Ondanks dat en de zieke kids toch een lekkere week gehad. Landal Winterberg is voor wintersporters met kids echt een aanrader!

Zelf zien hoe het eruit zag in Winterberg? Check hier onze eerste vlog! https://www.youtube.com/watch?v=ArJgKLwVHwc

NEXT STOP: Thailand! To be continued,,,,

TIPS & TRICKS

Voor als je wel kunt skiën:

*Doe de kleine kids een luierbroekje aan, de skileraar kan niet altijd op tijd bij een toilet zijn:http://www.drogistplein.nl/verzorging/luierbroekjes/pampers-easy-up-luierbroekjes-maat-6-(15+-kg)/G2_H65_C1714_P959622/?channable=e5101.OTU5NjIy&gclid=CjwKEAiAt_K0BRCzjtv92_HGoR0SJAA9QNn_z0XxWDIDFWD9lWKawBvGBon-5HXY5GmbrNMpn0xfxBoCiGrw_wcB

*Geef de skileraar een zakje gummibeertjes voor wanneer de motivatie wat afneemt.

*Bij kou: naast thermo-ondergoed een dunne bivakmuts onder de helm, waarbij alleen de ogen vrij zijn.http://www.hema.nl/winkel/hobby-en-vrije-tijd/vrije-tijd/sport/thermo-ondergoed/kinder-thermo-t-shirt-(99000156) & http://www.decathlon.nl/fleece-bivakmuts-kinderen-id_8312950.html

Blije lotte in het zwembad

Blije lotte in het zwembad

Nog 1 minder fit kindje ;)

Nog 1 minder fit kindje 😉

Het is wel lekker koud!

Het is wel lekker koud!

Samen sleeën op het gras

Samen sleeën op het gras

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: