Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

TOP 5 Leukste Efteling attracties met jonge kids

Als brabants meisje kwam ik vroeger heel vaak in de Efteling en iedere keer werd ik er even blij van. Wat is er dan leuker om nu met mijn eigen kids ook de Efteling te bezoeken? Ok, het is wat verder rijden nu, vanuit de Randstad, maar daar heeft de Efteling de perfecte oplossing voor: overnachten in het Efteling hotel of park Bosrijk. Wij kozen voor de laatste optie: Bosrijk en wat blijkt dat een TOP keuze.

Het bungalowpark ligt op nog geen 5 minuten lopen van de Efteling en is voor (kleine) kids een ware belevenis. Zo stond ’s avonds opeens Zoete de Zandkabouter, het hulpje van Klaasvaak voor de deur. Hij vertelde dat Klaas Vaak ’s avonds om 18:45u een verhaaltje komt vertellen en vraagt of Lotte (2) en Floris (4) komen luisteren, dat willen ze uiteraard wel! In het huisje liggen er al slaapmutsjes van Klaas Vaak klaar en ook de dekbedovertrekken zijn “Klaasvaak branded”. Het verhaal van Klaas Vaak en Zoete maakt grote indruk op de kids! Na het verhaal gaan ze alleen nog niet naar bed, maar eten we nog even een hapje in het Eethuys. Het kinderijsje mag Floris, met een koksmuts op, zelf versieren. Wat een feest!

We verblijven 2 nachten in Bosrijk en gaan beide dagen naar de Efteling. De tweede dag gaan we ook nog even naar het zwembad. Er is veel speelgoed, dus er worden allerlei constructies gebouwd met zachte blokken door Floris en door Lotte wordt heerlijke “zwembadwater” thee gezet.

De twee dagen in Efteling zijn heerlijk, ik blijf dit absoluut het mooiste pretpark van Europa vinden. Alles ziet er prachtig uit, tot in de kleinste details! En het is fantastisch voor de kids, Floris en Lotte kijken hun ogen uit en vallen van de ene verbazing in de andere. Uiteraard zijn niet alle attracties in de Efteling geschikt voor kleine kids, daarom heb ik een TOP 5 gemaakt van de leukste attracties in de Efteling voor de kleintjes zodat je exact weet waar je moet zijn tijdens je volgend bezoek.

1.Sprookjesbos

Dit is en blijft toch de absolute nummer 1. De kids huppelen als blije eitjes van het ene naar het andere Sprookje met name de “golden oldies” als de vliegende Fakier, De zes Dienaren en het Kabouterdorp zijn zeer in trek. Maar ook het wat “nieuwere” sprookje Pinokkio maakt heel veel indruk. Het is heerlijk om te zien hoe Floris opgaat in deze wondere wereld.

Kids Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

2.Carnaval Festival

Floris en Lotte zijn fan van Jokie en Jet, ze kennen het liedje uit hun hoofd en hebben alle afleveringen van “Jokie” gezien. Onze reislustige kids vinden het heel leuk om te zien dat Jokie en Jet ook de wereld rondreizen. Wanneer Floris Carnaval Festival ziet, moeten we natuurlijk direct naar binnen. Het lied wordt direct hard meegezongen en in elke nieuwe “wereld” kijken de kids direct waar Jokie en Jet verstopt zijn. Wanneer we uit de attractie lopen rent Floris hard weg en roept tijdens zijn sprintje: “Mama kom kijken Jokie en Jet zijn er!!”. Huh?! Waar dan? Het blijkt dat tegenover de ingang van Carnaval Festival een klein podium staat waarop Jokie en Jet optredens geven. Floris beantwoord alle vragen van Jokie en Jet uit volle borst. Na het optreden mag hij met Jokie, Jet EN de luchtballon op de foto, zijn dag kan niet meer stuk.

Kids Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

3.De Oude Tuffer

Een attractie waarvan ikzelf ook nog fotos heb, trots als een pauw achter het stuur als 3-jarige naast mijn vader. Lotte en Floris mogen allebei een eigen autootje besturen. Deze attractie heeft mooie ouderwetse automobielen voor 4 -personen die een leuke route afleggen en door de kids zelf “bestuurd” mogen worden. Floris is zo enthousiast dat hij na een rondje verkondigd dat hij nu ook wel onze auto naar huis kan rijden. Nou…. misschien is het goed als papa en mama dat nu nog even doen.

Kids Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

4.Het Avonturendoolhof

Wanneer Floris en Lotte door het sleutelgat lopen verschijnt er een glimlach op hun gezicht en “zoef” weg zijn ze. Rennend door het het doolhof, over bruggetjes en door kleine doorgangen op zoek naar de uitgang. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Na een paar keer “Papa, mama waar zijn jullie?!” roepen en wat aanwijzingen van de papa en mama hulplijn lopen ze na 5 minuutjes weer trots als een pauw naar buiten.

KIds Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

5.Droomvlucht

In het begin vinden zowel Floris als Lotte Droomvlucht een beetje eng.. Je stapt in een karretje en dan rijd/ vlieg je het donker in. Maar… al snel zijn ze in de ban van al het moois dat ze zien: zwevende kastelen, elfen, trollen en feeën. Floris er er heilig van overtuigd dat de grote trol, de trollenkoning is die zijn spenen een half jaar geleden meegenomen heeft terwijl hij lag te slapen ;).

Kids Love Travel: Top 5 Efteling attracties met jonge kids

Onze kids vinden dit de aller, aller, aller leukste attracties in de Efteling. Maar ik denk eigenlijk dat voor kleine kids het Volk van Laaf, de stoomtrein, stoomcarrousel, kleuterhof, kinderspoor, gondoletta en de dioramahal ook zeker een bezoekje waard zijn. En onze kids hebben zich ook erg vermaakt bij de “” ballen gooi” en “eendje vis” tentjes. Waar ze ook nog eens mooie knuffeld gewonnen hebben.

Wij komen volgend jaar zeker weer terug in de Efteling, het liefst weer gecombineerd met een verblijf in Bosrijk.

Heb jij de Efteling al bezocht met je kids, wat is hun favoriete attractie?

KIds Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

Welkom op Bosrijk!

KIds Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

’s Ochtens lopen naar de Efteling, dat is luxe

KIds Love Travel: TOP 5 Efteling attracties met kleine kids

De veranda van onze heerlijke luxe huis

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: