Kies je taal:

Review Loonsche Land Efteling

Wij hebben een heerlijk weekend mogen doorbrengen in het nieuwe vakantiepark van de Efteling: Loonsche Land. Lees hieronder snel de review Loonsche Land om te horen wat ik ervan vond. 

Het park

Het vakantiepark ligt echt in de Loonse Duinen. Wanneer je het park op rijd zie je eerst een groot gebouw met daarop hele grote geweien. Dit is het hoofdgebouw waarin je de hotelkamers en het restaurant en de receptie vindt. Op het park zie je veel water en licht gekleurd zand. De verschillende soorten huisjes liggen prettig verspreid waardoor je ook wat privacy hebt.

Er zijn verschillende speelgelegenheden voor kinderen van een speeltuintje bij het hoofdgebouw, tot een hele hoge houten uitkijktoren, een kinderboerderij met glijbaan en meerdere plekken op het park met een water hindernisparcours. Je kan in 15 minuten via een goed aangegeven route door het bos naar de Efteling lopen, of je maakt gebruik van het treintje dat in de ochtend en avond op en neer rijdt tussen het Loonsche Land en de Efteling. In het restaurant kun je ontbijten, lunchen borrelen en dineren. Ook is er een ontbijt service, waarbij ’s ochtend heerlijk vers afgebakken broodjes af worden gegeven bij je huisje.

Ons huisje

Wij verblijven met zijn vieren in een boshut voor zes personen. De huisjes zijn mooi om te zien met een gezellig puntdakje. Ons huisje ligt perfect, vlakbij het water met een hindernisparcours en tegenover de kinderboerderij. Voor het huisje is een terras met een tafel en 6 “stoelen”(boomstammen en krukjes) geheel in stijl van het park. Je opent de deur met een kaart en ervaart direct een ruimtelijk gevoel wanneer je binnenstapt. Je kan omhoog kijken tot de nok van het huis. Het huisje is van alle gemakken voorzien: een TV, vaatwasser, koelkast en combimagnetron/oven. De keuken heeft weinig ruimte voor boodschappen. Maar dat is snel opgelost wanneer je de potten en pannen op 1 plank zet ipv verdeeld over twee planken.

Slaapkamers

Er is een slaapkamer met een stapelbed en 2 1-persoonsbedden en een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden. Uiteraard kiezen de kids voor de eerste slaapkamer. Flo gaat bovenin het stapelbed, Lotte is nogal een roller, dus we zijn blij met het babybedje in de hoek en leggen haar toch voor alle zekerheid veilig in het babybedje. De kamers hebben geen kledingkasten, wel een kapstok met kleerhangers. Aangezien je hier in veel gevallen niet langer dan een weekend bent is dit een prima oplossing.

Badkamer

Er is een apart toilet en een badkamer. De badkamer heeft een wastafel, plankje, verwarming en douche. De douche is ruim genoeg en heeft glazen deuren. De douchekop heeft verschillende standen dus je kan na een dagje Efteling heerlijk genieten van een warme douche.

Overall review Loonsche Land

De ligging ten opzichte van het park, is met 15 minuten rijden of het treintje, ideaal. De huisjes liggen mooi en zijn prima ingericht. Wel zou ik niet met 6 personen in het 6-persoons huisje verblijven. Je slaapt dan namelijk met 4 personen op 1 kamer en zoals aangegeven is het aantal zitplaatsen in de woonkamer vrij beperkt. Het vakantiepark biedt genoeg vertier voor kids! All in all is Loonsche Land een heerlijk plek om te verblijven wanneer je de Efteling wilt bezoeken.

Vind je dit artikel ” Review Loonsche Land Efteling” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Weekendje Efteling met de kinderen EN slapen in Loonsche Land

Een magische weekend in de Efteling & Bosrijk

Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land

In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/ bestellen via deze links jou niets extra’s. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights