Zoek
Sluit dit zoekvak.

We hebben een fantastisch weekend doorgebracht in het nieuwe vakantiepark van de Efteling: Loonsche Land. Lees hieronder snel onze review Loonsche Land om te ontdekken wat we ervan vonden. 

Review van het Loonsche Land Vakantiepark

Over het park

Het vakantiepark is prachtig gelegen in de Loonse Duinen. Bij aankomst zie je eerst een groot gebouw met daarop enorme geweien. Dit is het hoofdgebouw waar je de hotelkamers, het restaurant en de receptie vindt. Het park is rijk aan water en lichtgekleurd zand. De verschillende soorten huisjes liggen prettig verspreid, wat zorgt voor voldoende privacy.

Er zijn diverse speelgelegenheden voor kinderen, variërend van een speeltuintje bij het hoofdgebouw tot een hoge houten uitkijktoren, een kinderboerderij met glijbaan en meerdere plekken op het park met een waterhindernisparcours. Je kunt in 15 minuten via een goed aangegeven route door het bos naar de Efteling lopen, of je kunt gebruik maken van het treintje dat ’s ochtends en ’s avonds op en neer rijdt tussen het Loonsche Land en de Efteling. In het restaurant kun je ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Ook is er een ontbijtservice, waarbij ’s ochtends heerlijke vers afgebakken broodjes worden afgeleverd bij je huisje.

Ons verblijf in het huisje

Wij verbleven met z’n vieren in een boshut voor zes personen. De huisjes zijn mooi om te zien met een gezellig puntdakje. Ons huisje lag perfect, vlakbij het water met een hindernisparcours en tegenover de kinderboerderij. Voor het huisje is een terras met een tafel en 6 “stoelen” (boomstammen en krukjes), geheel in stijl van het park. Je opent de deur met een kaart en ervaart direct een ruimtelijk gevoel bij binnenkomst. Je kunt omhoog kijken tot de nok van het huis. Het huisje is van alle gemakken voorzien: een tv, vaatwasser, koelkast en combimagnetron/oven. De keuken heeft weinig ruimte voor boodschappen, maar dat is snel opgelost als je de potten en pannen op één plank zet in plaats van verdeeld over twee planken.

De slaapkamers

Er is een slaapkamer met een stapelbed en twee eenpersoonsbedden en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Uiteraard kozen de kinderen voor de eerste slaapkamer. Flo ging bovenin het stapelbed, Lotte is nogal een roller, dus we waren blij met het babybedje in de hoek en legden haar voor de zekerheid veilig in het babybedje. De kamers hebben geen kledingkasten, wel een kapstok met kleerhangers. Aangezien je hier in veel gevallen niet langer dan een weekend verblijft, is dit een prima oplossing.

De badkamer

Er is een apart toilet en een badkamer. De badkamer heeft een wastafel, plankje, verwarming en douche. De douche is ruim genoeg en heeft glazen deuren. De douchekop heeft verschillende standen, dus je kunt na een dagje Efteling heerlijk genieten van een warme douche.

Algemene beoordeling Loonsche Land

De ligging ten opzichte van het park, op 15 minuten rijden of met het treintje, is ideaal. De huisjes liggen mooi en zijn prima ingericht. Wel zou ik niet met 6 personen in het 6-persoons huisje verblijven. Je slaapt dan namelijk met 4 personen op 1 kamer en zoals aangegeven is het aantal zitplaatsen in de woonkamer vrij beperkt. Het vakantiepark biedt genoeg vertier voor kinderen! Al met al is Loonsche Land een heerlijke plek om te verblijven als je de Efteling wilt bezoeken.

Vond je dit artikel “Review Loonsche Land Efteling” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Weekendje Efteling met de kinderen EN slapen in Loonsche Land

Een magisch weekend in de Efteling & Bosrijk

Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land Kids Love Travel: review Loonsche Land

In dit artikel vind je affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken/ bestellen via deze links jou niets extra’s. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie