Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Mam, ik ben wakker, mag ik eruit?”. Uhmmmm “Nog even slapen Floris, het is 03:30 uur ’s nachts. Maar dat lukt niet meer. Dus de eerste dag van onze camperreis in Florida begint lekker vroeg.

Onze Camperreis in Florida: Een Dagboek

Tijd voor Inkopen bij Wallmart

Ontbijt is pas vanaf 06:30 uur, dus we besluiten eerst maar naar de Wallmart te rijden zodat we alvast wat inkopen kunnen doen. En ja, de Wallmart is 24/7 open, love it! We laden de huurauto vol met onze inkopen en zitten om 07:00 uur aan het ontbijt.

Onze Top Camper van Cruise America

11:00 uur komt de Uber die ons naar de pick up brengt voor onze Cruise America camper. We leveren de sleutel van de huurauto in bij het hotel, handig! En stappen in de taxi. Na 15 min zijn we er. Ik heb in de ochtend Cruise America gebeld en we mochten de camper al om 11:30 uur ophalen, super fijn!

De service van Cruise America is super! En we worden door een erg aardige kerel geholpen. Met 15min zitten we in onze, super mooie, nieuwe 25ft lange camper! Yes daar gaan we, nu gaat onze camperreis in Florida echt beginnen!

Eerste Camping Overnachting bij KOA Titusville

Na een uurtje rijden, Kev voelt zich weer een echte “baas” is zijn grote wagen, komen we aan op onze eerste camping. De KOA Titusville vlakbij Kennedy Space Center. Het is dit weekend Memorial Day, de camping zit helemaal vol. Goed dat we vooraf geboekt hebben. Het is lekker warm, 35 graden, dus we nemen meteen een duikje in het zwembad.

Na het zwemmen wordt er uiteraard een steakje op de bbq gegooid en dan is het alweer tijd voor bed.

Slapen in de Camper

Kev en ik slapen in een tweepersoons bed, achterin de camper. Lotte en Floris slapen allebei voorin. Floris heeft een riant bed boven de cabine en Lotte slaapt in een deryan tentje op de grond. Ik verwacht een onrustige nacht, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Iedereen slaapt lekker en om 06:00 uur zijn de kids wakker, dat is in ieder geval beter dan 03:30 uur.

Bezoek aan het Kennedy Space Center

Vandaag staat Kennedy Space Center op het programma. Op de een of andere manier vind ik alles wat met ruimtevaart te maken heeft rete interessant. En Kev ook, dus wij hebben er heel veel zin in. Ik vraag mij alleen af of het voor de kids ook leuk is. We gaan het zien!

Wanneer we KSC naderen zie je de raketten al staan, wat cool! We zijn lekker vroeg en lopen meteen door naar de bus tour bij “Saturnus V”. De bus neemt je mee het terrein van het park af, naar de lanceringsplatformen, super indrukwekkend! In de verte zie je zelfs een raket klaar staan voor een lancering later deze week. Inclusief een stop duurt de tour ca 3,5 uur. Hierna moeten de kids dan ook even rondrennen.

Dat kan gelukkig in de “Little astronaut” speeltuin. Het is flink heet, tegen de 40 graden, gelukkig is de speeltuin overdekt. Na de speeltuin lopen we door “rocket garden” om de raketten van dichtbij te bekijken, wat een joekels! Er staan ook wat capsules op de grond waar de kids in mogen. Wauw wat is dat een kleine ruimte, ik zou er claustrofobisch van worden.

Bezoek aan het Atlantis Gebouw en Kennedy Space Center

In de middag gaan we naar het “Atlantis gebouw”. Hier komen we alles te weten over de Atlantis space shuttle. We kijken eerst een film en maken dan vanuit de controlekamer de lancering mee. Daarna kun je zelfs de echt spaceshuttle bekijken en Flo kon op een hele hoge glijbaan “voelen” hoe de Atlantis weer op aarde landt.

Dan is het al bijna einde van de dag. Flo en Lotte zoeken allebei nog een souvenirtje uit en eten een veeeeel te groot softijsje voordat we weer in de camper stappen. KSC is leuk voor alle leeftijden! Kev en ik vonden het super interessant en Floris en Lotte hebben zich ook heel goed vermaakt. Een aanrader dus!

Een bezoek aan Kennedy Space Center was een top begin van onze camperreis in Florida!

Kids Love Travel: camperreis in Florida

Ontdekking van Palm Beach tijdens onze Camperreis in Florida

De volgende dag is het tijd voor strand! We starten de motoren van onze bolide en rijden richting Palm Beach. Na ongeveer 2,5 uur komen we aan in dit mooie, decadente plaatstje. We rijden eerst een rondje over Ocean Boulevard en vergapen ons aan de hele, hele, grote mansions. Zelfs Trump heeft op nummer 1100 een gigantisch huis.

Na deze korte sightseeing gaan we richting het strand want het is wederom bloedje heeft. Maar.. het is Memorial Day, alle parkeerplaatsen zijn vol. Helaas dan maar door maat de camping en een plons in het zwembad maken.

Nu even lekker chillen en genieten van het heerlijke weer. Morgen vervolgen we onze camperreis in Florida naar Miami!

Vind je dit artikel ” Onze camperreis in Florida van Orlando maar Miami” leuk?

Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kennedy Space Center.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie