Kies je taal:
  • nl
  • en

Onze camperreis in Florida: van Orlando naar Miami

“Mam ik ben wakker, mag ik eruit?”. Uhmmmm ” Nog even slapen Floris, het is 03:30 uur ’s nachts. Maar dat lukt niet meer. Dus de eerste dag van onze camperreis in Florida begint lekker vroeg.

 Tijd voor inkopen 

Ontbijt is pas vanaf 06:30 uur, dus we besluiten eerst maar naar de Wallmart te rijden zodat we alvast wat inkopen kunnen doen. En ja, de Wallmart is 24/7 open, love it! We laden de huurauto vol met onze inkopen en zitten om 07:00 uur aan het ontbijt.

Top camper 

11:00 uur komt de Uber die ons naar de pick up brengt voor onze Cruise America camper. We leveren de sleutel van de huurauto in bij het hotel, handig! En stappen in de taxi. Na 15 min zijn we er. Ik heb in de ochtend Cruise America gebeld en we mochten de camper al om 11:30 uur ophalen, super fijn!

De service van Cruise America is super! En we worden door een erg aardige kerel geholpen. Met 15min zitten we in onze, super mooie, nieuwe 25ft lange camper! Yes daar gaan we, nu gaat onze camperreis in Florida echt beginnen!

Eerste camping overnachting

Na een uurtje rijden, Kev voelt zich weer een echte “baas” is zijn grote wagen, komen we aan op onze eerste camping. De KOA Titusville vlakbij Kennedy Space Center. Het is dit weekend Memorial Day, de camping zit helemaal vol. Goed dat we vooraf geboekt hebben. Het is lekker warm, 35 graden, dus we nemen meteen een duikje in het zwembad.

Na het zwemmen wordt er uiteraard een steakje op de bbq gegooid en dan is het alweer tijd voor bed.

Kids Love Travel: camperreis in Florida

Slapen in  de camper

Kev en ik slapen in een tweepersoons bed, achterin de camper. Lotte en Floris slapen allebei voorin. Floris heeft een riant bed boven de cabine en Lotte slaapt in een deryan tentje op de grond. Ik verwacht een onrustige nacht, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Iedereen slaapt lekker en om 06:00 uur zijn de kids wakker, dat is in ieder geval beter dan 03:30 uur.

Kennedy Space Center 

Vandaag staat Kennedy Space Center op het programma. Op de een of andere manier vind ik alles wat met ruimtevaart te maken heeft rete interessant. En Kev ook, dus wij hebben er heel veel zin in. Ik vraag mij alleen af of het voor de kids ook leuk is. We gaan het zien!

Wanneer we KSC naderen zie je de raketten al staan, wat cool! We zijn lekker vroeg en lopen meteen door naar de bus tour bij ” Saturnus V”. De bus neemt je mee het terrein van het park af, naar de lanceringsplatformen, super indrukwekkend! In de verte zie je zelfs een raket klaar staan voor een lancering later deze week. Inclusief een stop duurt de tour ca 3,5 uur. Hierna moeten de kids dan ook even rondrennen.

Dat kan gelukkig in de “Little astronaut” speeltuin. Het is flink heet, tegen de 40 graden, gelukkig is de speeltuin overdekt. Na de speeltuin lopen we door “rocket garden” om de raketten van dichtbij te bekijken, wat een joekels! Er staan ook wat capsules op de grond waar de kids in mogen. Wauw wat is dat een kleine ruimte, ik zou er claustrofobisch van worden.

In de middag gaan we naar het “Atlantis gebouw”. Hier komen we alles te weten over de Atlantis space shuttle. We kijken eerst een film en maken dan vanuit de controlekamer de lancering mee. Daarna kun je zelfs de echt spaceshuttle bekijken en Flo kon op een hele hoge glijbaan “voelen” hoe de Atlantis weer op aarde landt.

Dan is het al bijna einde van de dag. Flo en Lotte zoeken allebei nog een souvenirtje uit en eten een veeeeel te groot softijsje voordat we weer in de camper stappen. KSC is leuk voor alle leeftijden! Kev en ik vonden het super interessant en Floris en Lotte hebben zich ook heel goed vermaakt. Een aanrader dus!

Een bezoek aan Kennedy Space Center was een top begin van onze camperreis in Florida!

Kids Love Travel: Camperreis in Florida

Rocket Garden

Kids Love Travel: camperreis in Florida

Floris bestuur de Atlantis Space Shuttle

 

Palm Beach 

De volgende dag is het tijd voor strand! We starten de motoren van onze bolide en rijden richting Palm Beach. Na ongeveer 2,5 uur komen we aan in dit mooie, decadente plaatstje. We rijden eerst een rondje over Ocean Boulevard en vergapen ons aan de hele, hele, grote mansions. Zelfs Trump heeft op nummer 1100 een gigantisch huis.

Na deze korte sightseeing gaan we richting het strand want het is wederom bloedje heeft. Maar.. het is Memorial Day, alle parkeerplaatsen zijn vol. Helaas dan maar door maat de camping en een plons in het zwembad maken.

Nu even lekker chillen en genieten van het heerlijke weer. Morgen vervolgen we onze camperreis in Florida naar Miami!

Vind je dit artikel ” Onze camperreis in Florida van Orlando maar Miami” leuk?

Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Onze eerste campervakantie met een baby

Top 5 highlights in Florida met kinderen

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kennedy Space Center.

Deel dit bericht

Reacties

Meer blog berichten

Special holiday destinations with kids in 2018

10 Bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen in 2018 , van een camper roadtrip door Patagonië tot neushoorns spotten in Nepal

Wat staat er op jouw bucketlist voor 2018? Ik heb een top 10 gemaakt van de meest bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen in 2018. Deze lijst...

*** WIN ACTIE SIGG DISNEY DRINKFLES ***

Het is weer tijd voor een leuke win actie! Wat kun je winnen? Een hele mooie, duurzame drinkbeker van Sigg. Leuk voor Sinterklaas of onder de...

Kids Love Travel: costs of a holiday in Thailand

Wat zijn de kosten van een vakantie in Thailand met het gezin?

Ik ben nu 5 keer in Thailand geweest, 4 keer zonder kids en 1 keer met. Ik vind Thailand echt een heerlijke bestemming als je wilt reizen met...