Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beleef een onvergetelijke campervakantie met kinderen in Florida, met een bezoek aan Disney World’s Animal Kingdom en Epcot.

Ontdekkingstocht door Animal Kingdom & Epcot

Onze campervakantie in Florida nadert zijn einde, maar voordat we terugvliegen naar Nederland, hebben we nog een dag vol Disney Magic gepland in Animal Kingdom en Epcot.

Animal Kingdom, een mix van dierentuin en pretpark, overtreft al snel mijn verwachtingen. Het park is prachtig! De weelderige planten, bomen en dieren geven je het gevoel dat je je in de jungle, Thailand of Afrika bevindt, afhankelijk van waar je in het park bent.

Voor Floris en Lotte is deze combinatie perfect! Het ene moment staan ze oog in oog met een olifant, het andere moment varen ze in een bootje door een magische wereld in Pandora. We zijn vooral onder de indruk van de Na’vi River Journey en Kilimanjaro Safaris. Floris en ik wagen ons ook aan de Dinosaur attractie, maar die blijkt wat te eng en zorgt voor wat traantjes (bij Floris).

In de middag nemen we snel de bus van Animal Kingdom naar Epcot. Lotte wil heel graag Elsa en Anna ontmoeten. Bij Frozen Ever After staat een lange rij, maar bij de Meet en Greet is de wachttijd slechts 30 minuten, dus Lotte kan toch op de foto met haar Frozen vriendinnen.

Onmisbare tip: de fastpass

Als je naar Disney gaat, maak dan zeker gebruik van de fastpass! Deze service is helemaal gratis en je kunt via de app of de website tijden reserveren bij de attracties. Je mag 3 fastpasses gebruiken per dag per park. Dus maar 1 park per dag. Wij hadden onze fastpasses op dag 2 gebruikt voor Animal Kingdom en konden daarom geen fastpass meer gebruiken voor Frozen Ever After in Epcot.

Een bezoek aan Walt Disney World is een onvergetelijke ervaring! Wanneer je een campervakantie door Florida maakt met kinderen (of zonder) is dit echt een “must do!”. Reserveer minimaal 2 dagen en meer als je de tijd hebt en alle parken echt goed wilt zien.

Top camping dichtbij Disney World

Aan het einde van de dag rijden we moe maar voldaan naar onze volgende camping KOA Kissimmee. Deze camping ligt op slechts 15 minuten rijden van Disney World en is daarmee een perfecte uitvalsbasis. De camping biedt veel faciliteiten voor (kleine) kinderen: een zwembad, speeltuin en een mega springkussen. Helaas waren de laatste twee tijdens ons bezoek gesloten vanwege een gesprongen leiding onder de speeltuin. Maar het mooiste van alles vonden Floris en Lotte de Mickey-vormige lampjes op de camping, ze wilden er zelfs mee op de foto.

Genieten van onze laatste dagen in Disney

Onze prachtige dagen in Disney sluiten we af met een heerlijke BBQ. Terwijl Kev en ik aan onze tweede steak beginnen (de vriezer moet leeg), roosteren Floris en Lotte marshmallows boven het vuur.

Shop till you drop in Florida

De allerlaatste dag van onze campervakantie met kinderen in Florida staat in het teken van shoppen! Ja, Kev houdt van winkelen, misschien nog wel meer dan ik. Een man die in de mode werkt heeft zo zijn voordelen. En doordat de kids gewend zijn aan een “shop marathon dag” op vakantie, doen ze vrolijk mee. We gaan naar Premium Outlets in Orlando. De shopping spree start rond 11:00u en om 21:00u zitten we bepakt met tassen bij de Denny’s om onze fantastische vakantie in stijl af te sluiten.

Bye Bye USA, terug naar huis

De volgende ochtend racen we langs de outlet mall om een extra koffer te kopen (alle inkopen pasten toch niet in de koffers die we bij ons hadden), voordat we de camper weer inleveren bij Cruise America. Ook bij het inleveren is de service super! Een camper huren via Cruise America is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar, naast scherpe prijzen bieden ze een erg goede service, een top combinatie! Bij Cruise America bestellen we een Uber die ons naar Orlando Sanford rijd. De kosten zijn ongeveer de helft van een reguliere taxi, dus vergeet vooral niet de Uber app te installeren op je telefoon.

Het inchecken gaat soepel en voor we het weten zitten we aan boord. We maken eerste een korte stop op Miami Airport, waar we mogen blijven zitten wanneer er meer passagiers instappen. De vlucht naar Amsterdam verloopt heel soepel. Lotte begint wat chagrijnig en dreigt zelfs met haar erwten te gooien… Maar gelukkig draait ze snel bij en na het eten liggen beide kids heerlijk te slapen. Ook wij kunnen een paar uurtjes onze ogen sluiten voordat we landen in Amsterdam.

Nou dat was het, onze fantastische campervakantie met kinderen door Florida. Wij hebben een waanzinnig leuke tijd gehad! En nu? Nu ga ik weer broeden op onze volgende reis :).

Gerelateerde artikelen

Dit artikel “Campervakantie met kinderen, bijna naar huis”,  is mede mogelijk gemaakt door Disney en KOA

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie