Zoek
Sluit dit zoekvak.

Camper Aankoop en Voorbereiding op de Reis

Ja! We hebben een camper gekocht, een grote, rode hippie bus! Maar jullie zijn toch van de verre reizen? Dat klopt!! Het plan is nu om in de zomer wat meer van Europa te gaan ontdekken en in de winter een mooie verre reis te maken. Maar voordat het grote camper avontuur start, moeten we natuurlijk eerst een weekendje proefkamperen met onze nieuwe aanwinst.

Verzekering en Inventarisatie na de Camper Aankoop

Dat is een goede vraag. Stap 1 is het regelen van alle verzekeringen, na een vergelijkend waren onderzoek kwamen wij terecht bij NKC, want je wilt niet onverzekerd op pad. Natuurlijk moet de camper ook voorzien worden van een inventaris. Daar had ik eigenlijk helemaal niet op gerekend. Niet zo leuk voor de portemonnee, maar natuurlijk super leuk om allemaal spullen uit te zoeken voor je camper! De lijst was lang; kussens, beddengoed, dekbed, handdoeken, theedoeken, borden, kommetjes, bestek, bekers, glazen, pannen, snijplak, goede messen, theepot, waxinelampjes en natuurlijk nog wat leuke spulletjes om je camper helemaal van jou en helemaal gezellig te maken. Het resultaat mag er zijn!

Essentiële Buitenbenodigdheden voor de Camper

Maar wacht… twee weken voor ons weekend proefkamperen kwam ik er achter dat ik een cruciaal onderdeel van de inventaris vergeten was…. alles wat buitenstaat! Kamperen is buitenleven, wat hadden we dan nodig? Nou in ieder geval een mooie tafel (liefst geschikt voor 6 personen), relaxte stoelen voor ons, en stoelen die in hoogte verstelbaar zijn voor de kids en natuurlijk een hangmat! Geen vakantie zonder een hangmat.

Weekendje Proefkamperen

Voor je een weekendje gaat proefkamperen moet de camper naast inventaris natuurlijk ook de nodige versnaperingen bevatten, en kleding, en toiletspullen en suffe zaken als keuken- en wc rollen. De camper voor het eerst “vertrek klaar” krijgen is nog een flinke klus. Gelukkig staat de camper voor de deur geparkeerd. Ik loop denk ik wel 10x op en neer, een volle krat met spullen heen en een lege krat met spullen terug. En iedere keer bedenk ik wel kleine suffe dingen die ook wel handig zijn om mee te nemen. Wat dacht je van een boxje, lampjes voor buiten, telefoonopladers, schoonmaakspullen of een handveger en blik?

Na een halve dag sjouwen is de camper vol. Achterop gaan nog de fietsen van de kids en dan zijn we echt ready to go!

Op naar  Camping Bakkum!

Voor we op roadtrip gaan door Europa willen we een weekendje proefkamperen, om de camper even te “leren kennen”. Maar Floris moet bijna op voor zijn A-diploma en mag geen les meer missen. Wat doe je dan? Juist dan ga je op vrijdag naar een camping die 30 minuten rijden is van je huis (en de zwemschool), zodat je op zaterdagochtend even op en neer kan. Zo komen we dus terecht op Camping Bakkum. Mijn gevoel is een beetje sceptisch omdat het een kolossale camping lijkt en daar houd ik niet zo van.

Camping Bakkum lijkt geen kolossale camping te zijn het is een kolossale camping, maar het is er ook fantastisch! We worden enorm aardig ontvangen en na de check-in rijden we naar onze staplaats, nummer 104, op het speelveldje. Het blijkt een top plek!! We staan in een kleine cirkel met ongeveer 10 kleine campers, caravans en tenten in de duinen. Je merkt op deze plaats absoluut niet hoe groot de camping is. In het midden van het veldje is een grote zandbak met allemaal speeltoestellen voor de kids. Heerlijk! Wij zitten onder ons luifeltje een wijntje te drinken terwijl de kids zich uitleven in de speeltuin, 5 meter voor onze neus.

Het hart van de camping voelt als een dorpsplein met een heuse Spar en meerdere restaurants, van een Italiaan tot een kippetjesbar, visrestaurant tot eens snackbar. De eerste avond wordt er dus niet gekookt maar een heerlijk kippetje van het spit verorberd.

Kids Love Travel: weekendje proefkamperen Kids Love Travel: weekendje proefkamperen

Ervaring met de Nieuwe Camper

Nou de eerste avond is het nog wat stoeien: we hebben elektriciteit, maar toch laden de telefoons niet op in de camper, hoe kan dat? Lotte moet voor het eten een plasje doen op de WC. Wanneer we terug komen van het eten is het plasje naar boven gekomen door het doucheputje, dat is ook interessant. Kortom, een weekendje proefkamperen blijkt een heel goed idee, want dit zijn minder leuke dingen om uit te zoeken en te fixen wanneer je echt op vakantie bent.

De Droom van Kinderen: Camping Bakkum

Voor veel kinderen, inclusief de onze, is Camping Bakkum een droom. Na een comfortabele nacht in de camper, genieten we van een ontbijt in de buitenlucht. Daarna racen Flo en ik naar Zandvoort voor zwemles. Terug op de camping huren we skelters voor de kinderen. De camping biedt talloze activiteiten voor kinderen, waaronder speeltuinen, een groot springkussen, sportvelden, een kinderboerderij, een uitgebreid activiteitenprogramma en zelfs een “voorleescaravan”.

Avonturen op Camping Bakkum

Elke dag om 16:30 komt Eki de Eekhoorn, de mascotte van de camping, voorlezen bij zijn caravan. De kinderen vinden dit geweldig en willen na het luisteren naar de verhalen natuurlijk op de foto met hun nieuwe beste vriend. Die avond eten we bij de camper. We willen barbecueën, maar vanwege het risico op bosbranden mag er alleen op gas worden gegrild.

Herkansing bij de Kinderdisco

Na een nacht in de camper begint de ochtend goed met verse broodjes van de Spar op de camping. En wat blijkt? De kinderdisco is niet alleen ’s avonds om 19:30, maar ook om 10:00 uur ’s ochtends! De kinderen vinden “dansen met Eki” geweldig. Na het dansen mogen ze ook nog knutselen met Eki. Hun dag kan niet meer stuk!

Onze Ervaring met Proefkamperen

Ons weekendje proefkamperen was een succes. Het was even wennen, maar over het algemeen was het geweldig! Als je een camper koopt, is een weekendje proefkamperen geen luxe, maar een must. Nu weten we precies hoe de elektriciteit werkt, hoe we kunnen voorkomen dat het toilet overloopt in de douche en hoe de kinderen het beste kunnen slapen.

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel “We hebben een camper gekocht, tijd voor een weekendje proefkamperen!” leuk vond, vind je deze artikelen misschien ook leuk:

Dit artikel “We hebben een camper gekocht, tijd voor een weekendje proefkamperen!” is mede mogelijk gemaakt door Obelink.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie