Kies je taal:

We hebben een camper gekocht, tijd voor een weekendje proefkamperen!

Wat een camper gekocht?!​

Ja! We hebben een camper gekocht, een grote, rode hippie bus! Maar jullie zijn toch van de verre reizen? Dat klopt!! Het plan is nu om in de zomer wat meer van Europa te gaan ontdekken en in de winter een mooie verre reis te maken. Maar voordat het grote camper avontuur start, moeten we natuurlijk eerst een weekendje proefkamperen met onze nieuwe aanwinst.

De camper is gekocht, en nu? ​

Dat is een goede vraag. Stap 1 is het regelen van alle verzekeringen, na een vergelijkend waren onderzoek kwamen wij terecht bij NKC, want je wilt niet onverzekerd op pad. Natuurlijk moet de camper ook voorzien worden van een inventaris. Daar had ik eigenlijk helemaal niet op gerekend. Niet zo leuk voor de portemonnee, maar natuurlijk super leuk om allemaal spullen uit te zoeken voor je camper! De lijst was lang; kussens, beddengoed, dekbed, handdoeken, theedoeken, borden, kommetjes, bestek, bekers, glazen, pannen, snijplak, goede messen, theepot, waxinelampjes en natuurlijk nog wat leuke spulletjes om je camper helemaal van jou en helemaal gezellig te maken. Het resultaat mag er zijn!

Maar wacht… twee weken voor ons weekend proefkamperen kwam ik er achter dat ik een cruciaal onderdeel van de inventaris vergeten was…. alles wat buitenstaat! Kamperen is buitenleven, wat hadden we dan nodig? Nou in ieder geval een mooie tafel (liefst geschikt voor 6 personen), relaxte stoelen voor ons, en stoelen die in hoogte verstelbaar zijn voor de kids en natuurlijk een hangmat! Geen vakantie zonder een hangmat.

Op naar de camping voor een weekendje proefkamperen​

Voor je een weekendje gaat proefkamperen moet de camper naast inventaris natuurlijk ook de nodige versnaperingen bevatten, en kleding, en toiletspullen en suffe zaken als keuken- en wc rollen. De camper voor het eerst “vertrek klaar” krijgen is nog een flinke klus. Gelukkig staat de camper voor de deur geparkeerd. Ik loop denk ik wel 10x op en neer, een volle krat met spullen heen en een lege krat met spullen terug. En iedere keer bedenk ik wel kleine suffe dingen die ook wel handig zijn om mee te nemen. Wat dacht je van een boxje, lampjes voor buiten, telefoonopladers, schoonmaakspullen of een handveger en blik?

Na een halve dag sjouwen is de camper vol. Achterop gaan nog de fietsen van de kids en dan zijn we echt ready to go!

Op naar  Camping Bakkum!

Voor we op roadtrip gaan door Europa willen we een weekendje proefkamperen, om de camper even te “leren kennen”. Maar Floris moet bijna op voor zijn A-diploma en mag geen les meer missen. Wat doe je dan? Juist dan ga je op vrijdag naar een camping die 30 minuten rijden is van je huis (en de zwemschool), zodat je op zaterdagochtend even op en neer kan. Zo komen we dus terecht op Camping Bakkum. Mijn gevoel is een beetje sceptisch omdat het een kolossale camping lijkt en daar houd ik niet zo van.

Camping Bakkum lijkt geen kolossale camping te zijn het is een kolossale camping, maar het is er ook fantastisch! We worden enorm aardig ontvangen en na de check-in rijden we naar onze staplaats, nummer 104, op het speelveldje. Het blijkt een top plek!! We staan in een kleine cirkel met ongeveer 10 kleine campers, caravans en tenten in de duinen. Je merkt op deze plaats absoluut niet hoe groot de camping is. In het midden van het veldje is een grote zandbak met allemaal speeltoestellen voor de kids. Heerlijk! Wij zitten onder ons luifeltje een wijntje te drinken terwijl de kids zich uitleven in de speeltuin, 5 meter voor onze neus.

Het hart van de camping voelt als een dorpsplein met een heuse Spar en meerdere restaurants, van een Italiaan tot een kippetjesbar, visrestaurant tot eens snackbar. De eerste avond wordt er dus niet gekookt maar een heerlijk kippetje van het spit verorberd.

Kids Love Travel: weekendje proefkamperen Kids Love Travel: weekendje proefkamperen

Leuk, maar hoe bevalt de camper?!

Nou de eerste avond is het nog wat stoeien: we hebben elektriciteit, maar toch laden de telefoons niet op in de camper, hoe kan dat? Lotte moet voor het eten een plasje doen op de WC. Wanneer we terug komen van het eten is het plasje naar boven gekomen door het doucheputje, dat is ook interessant. Kortom, een weekendje proefkamperen blijkt een heel goed idee, want dit zijn minder leuke dingen om uit te zoeken en te fixen wanneer je echt op vakantie bent.

Camping Bakkum is de droom van veel kinderen…

Althans van de onze. Na een heerlijk nachtje slapen in de camper ontbijten we ’s ochtends in de buitenlucht voordat Flo en ik in de auto op en neer naar Zandvoort racen voor de zwemles. Weer terug op de camping huren we voor allebei de kids een skelter. Wat een pret!! Flo zijn mega skelter heeft zelfs een achter zitje waar Lotte even op kan uitpuffen als ze haar eigen skelter beu is. Ook de hangmat blijkt naast favoriet van Kev en mij, ook zeer in de smaak te vallen bij Floris en Lotte. Lekker een beetje liggen en schommelen vinden ze allebei heerlijk. De camping heeft echt 101 activiteiten voor de kids, zo zijn er meerdere speeltuinen, is er een groot springkussen, meerdere sportvelden, een kinderboerderij, een heel uitgebreid activiteiten programma en zelf een “voorlees caravan”.

Om 16:30 komt Eki de Eekhoorn (de mascotte van de camping) voorlezen voor zijn caravan. De kinderen vinden dit fantastisch en willen na aandachtig geluisterd te hebben naar de verhaaltjes natuurlijk op de foto met hun nieuwe beste vriend. Deze avond eten we lekker bij de camper. We willen bbqen, maar er mag (ivm bosbrand gevaar) alleen gebbqt worden op gas.

Na het eten gaan we opzoek naar de kinderdisco, onze zoektocht duurt even en wanneer we aankomen bij de disco loopt net iedereen, nog na swingend, naar buiten, helaas… Maar dat mag de pret niet drukken. Kev en ik laten ons lekker in een stoel zakken op het terras van het Italiaanse restaurant. Floris en Lotte vermaken zicht met zand en water in de speeltuin voor ons. Heerlijk dat wij even rustig kunnen chillen en kletsen terwijl de kids toch binnen ons zicht aan het spelen zijn.

Kids Love Travel: weekendje proefkamperen Kids Love Travel: weekendje proefkamperen

Herkansing bij de kinderdisco

Na weer een nachtje slapen in de camper begint de ochtend goed.. een lekker ontbijtje met verse broodjes, gehaald bij de Spar op de camping. En wat blijkt?! De kinderdisco is niet alleen om 19:30 ’s avond, maar ook om 10:00 uur ’s ochtends, ole!! Als een speer gaan we, met de skelters, richting Eki.

De kids vinden “dansen met Eki” helemaal het einde. Na het dansen mag er ook nog geknutseld worden met Eki. Lotte’s en Floris hun dag kan niet meer stuk! Dan is het eigenlijk tijd om een beetje op te gaan ruimen, want we moeten de camping om 12:00 uur verlaten. Blegh… ik begon net aan het proefkamperen te wennen.

Ik ruim de camper van binnen op, maak alles schoon en pak alles weer in en Kev ruimt buiten alles op. Onze nieuwe camping gear van Obelink is echt top! De tafel verandert in een handzaam koffertje, de stoelen en hangmat vouwen we op en verdwijnen in handige opbergzakken.

Oh ja, de skelters moeten nog terug. De verhuur is vlakbij de ingang van de camping Floris en Lotte scheuren voor de camper uit en wijzen zo Kev “de weg”.

Dat was hem dan…

Onze weekendje proefkamperen, voor het eerst op pad met onze nieuwe, rode aanwinst. Hoe is het nu bevallen? Ik vond het even wennen, maar overall was het top!! Als je een camper koopt dan is een weekendje proefkamperen in mijn ogen geen luxe maar een must. Nu weten we hoe de elektriciteit exact werkt, hoe je kunt voorkomen dat de WC overloopt in de douche en hoe de kids het beste kunnen slapen. Het is toch minder fijn om dat allemaal “along the way” te ondervinden wanneer je echt op vakantie bent.

Ook kamperen in Nederland is mij niet tegengevallen. Volgens mij dacht ik vorig jaar nog “over my death body” als iemand kamperen in Nederland opperde, maar met onze rode camper vind ik het leuk! Kamperen in Nederland wordt vast niet mijn nieuwe hobby, daarvoor is mijn travelbug te groot, maar in de zomer Europa ontdekken en in de winter een mooie verre bestemming, klinkt goed! Al heb ik natuurlijk al lang uitgezocht wat het kost om de camper in de zomer op de boot te zetten naar Amerika of Australië ;).

Vind je dit artikel “We hebben een camper gekocht, tijd voor een weekendje proefkamperen!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

10 Tips voor een lange autoreis met kinderen

TOP 5 kinder apps voor de vakantie! Lang vliegen of rijden is nu een eitje…

Dit artikel “We hebben een camper gekocht, tijd voor een weekendje proefkamperen!” is mede mogelijk gemaakt door Obelink. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: