Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

10 Tips voor een lange autoreis met kinderen

Ga jij deze zomer op vakantie naar zonnig Spanje, bourgondisch Frankrijk of heb je een fly and drive geboekt door Florida? Dan ga je vast en zeker een flink eindje rijden met de kinderen op de achterbank. Soms gaat dat heeeeel relaxt en soms helemaal niet. Met deze tips maak je jouw lange autoreis met kinderen net even wat makkelijker; 

 

10 Tips voor een lange autoreis met kinderen 

 

1. Altijd belangrijk..voorbereiding

Ook voor een lange autoreis met kinderen is een goede voorbereiden heel belangrijk. Vertel de kids dat je op vakantie gaat, waar naar toe, hoe leuk dat is EN dat het heel lang rijden is. Zo kunnen ze alvast wennen aan het idee. Je kan ze ook de route op de kaart laten zien, zodat ze zich een idee kunnen vormen van de afstand.

 

2. Stop regelmatig

Als je rijdt is het super belangrijk dat je regelmatig stopt, het liefst elke 2 uur, om even je benen te strekken en een frisse neus te halen. Voor baby’s die in een maxi cosi reizen is het ook van groot belang om regelmatig even te kunnen strekken. Neem een kleedje mee en leg de kleine even op zijn buik of rug tijdens je stopje.

 

3. Spelletjes, ik zie ik zie…

Auto spelletjes! Wie kent ze niet?! Ellen lange autoritten met 100x ik zie ik zie wat jij niet ziet, 50x woorden maken van nummerborden en 25x autokleuren tellen. Wil jij weten hoe vaak we ” ik zie ik zie wat jij niet ziet” spelen tijdens een lange auto rit? In een onderzoek gedaan door Auto Europe kun je leuke facts vinden over autorijden.

 

4. Onze favo gadget, de iPad

Ja wij zijn fans van de iPad. Zet er films, series, puzzels en andere spelletjes op en je hebt weer een paar uur “hassle vrij” autorijden gewonnen. Vergeet niet te checken of de videos/apps ook off line (zonder internet) te gebruiken zijn.

 

5. Oh nee wagenziek

Floris en Lotte zijn allebei wagenziek. Floris lijkt er nu wat overheen te groeien, maar Lotte klaagt nog altijd in de auto (gelukkig spuugt ze niet, dat heeft Flo destijds voor 2 personen gedaan?). Vanaf 2 jaar mogen ze een kwartje primatour, een pil tegen wagenziekte, dit helpt bij beide enorm!

 

6. Lekker snacken 

Een lange autoreis voor de vakantie mag niet starten zonder een flink tas met lekkere hapjes. Voor de kinderen kun je naast boterhammen denken aan: stukjes appel, aardbeien, druifjes, komkommers, wortels, soepstengels, rijstwafels, crackers etc.

 

7. Old fashioned raamstickers

Je moet even goed zoeken, maar dan kun je ze nog vinden. Ik heb ze online besteld: raamstickers! Onze kids vinden ze fantastisch. En het is lekker tijdrovend: eerst van het blaadje afpulken (en dat gaat niet heel gemakkelijk) en dan allerlei mooie creaties maken op je autoraampje.

 

8. Vergeet de koptelefoon niet

Gaat er een iPad mee? Vergeet dan de koptelefoon niet. Of je moet het leuk vinden om 12 uur lang naar dezelfde aflevering van brandweerman Sam te luisteren. Online kun je speciale kinderkoptelefoons bestellen.

 

9. Zzzzzzzzzz

Wanneer je een lange autoreis met kinderen gaat maken is het een goed idee om ergens halverwege of juist iets over de helft een overnachting te boeken. Zo zorg je ervoor dat de lange autorit gezellig blijft en dat je de volgende dag fit aankomt.

 

10. Don’t worry, be happy

Ja ook hier geldt: ontspan…. Wanneer jij helemaal opgefokt of met klotsende oksels in de auto stapt, dan zullen je kids ook snel gestresst zijn, relax! Stop wanneer het moet, doe lekker rustig aan en maak genoeg tijd voor een ijsje eten of 10min verstoppertje spelen. Vergeet niet dat je vakantie al begonnen is.

 

Vind je dit artikel ” 10 tips voor een lange autoreis met kinderen” handig? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

5 Tips voor vliegen met kleine kinderen

Kindvriendelijke hotels in Europa

 

 

 

Dit artikel is gesponsord door Auto Europe. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: