Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je opziet tegen een lange vlucht of autorit met de kinderen, dan zijn deze vakantie-apps voor kinderen een uitkomst. Hoewel ik niet kan beloven dat de hele reis vlekkeloos zal verlopen, zouden deze apps de kinderen in ieder geval een tijdje bezig moeten houden.

Top 5 vakantie-apps voor kinderen

1. Bekijk de leukste kinderfilms op Netflix

Netflix is onze favoriet sinds de “download” update. De “kids only” omgeving zorgt ervoor dat de kinderen alleen geschikte content te zien krijgen. Met de downloadoptie kun je een beperkt aantal video’s en films downloaden, ideaal voor lange reizen. Let wel op, de downloads zijn tijdelijk en worden na een tijdje automatisch verwijderd.

  • Beschikbaar zonder internet: Ja (alleen de downloads)
  • Gratis: Nee

2. Ontdek de wereld van de Snorkels en Boes Boes met Bobbies Bioscoop

Bobbies Bioscoop is een app met kinderseries. Hoewel het niet de nieuwste series zijn, zijn ze wel erg leuk! Denk aan de Snorkels, Alfred J Kwak en Boes Boes. Ook deze app heeft een downloadoptie, zodat de kinderen ook kunnen kijken als er geen internetverbinding beschikbaar is.

  • Beschikbaar zonder internet: Ja (alleen de downloads)
  • Gratis: Nee

Top 5 Kinder Apps voor de Vakantie

3. Creëer Puzzels van je Vakantiefoto’s met Juf Jannie

Juf Jannie biedt verschillende educatieve apps voor kinderen op vakantie. De favoriet van mijn dochter Lotte is de puzzel app. Met deze app kun je puzzels maken van alle niveaus, van heel simpel tot vrij moeilijk. Het leukste is dat je een speciale optie hebt waarmee je zelf foto’s kan kiezen (van je fotorol) om puzzels van te maken. Je kind of jullie samen kunnen mooie foto’s maken die later op de dag getransformeerd worden naar een digitale puzzel.

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: NEE

4. Speel met je Disney Vrienden op de Disney Junior Speel App

Zowel Flo als Lotte zijn grote Disney fans, deze app was dan ook direct een schot in de roos! Je kan verschillende spellen spelen: spelletjes waarbij je een prinses aankleedt, stickers in een landschap plakt, ballonnen met je vinger kapot prikt en nog veel meer. Wanneer je een spelletje goed afrondt krijg je ook nog eens een nieuwe sticker, die je dan weer kan gebruiken voor je digitale plakboek. Hiermee zijn je kids wel even zoet in de auto of het vliegtuig.

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: JA

5. Creëer Kunstwerken met Peppa’s Verfdoos

Zijn jouw kids fan van Peppa of van verven en tekenen? Dan is deze app een topper voor jou. Wanneer je kinderen de app openen kunnen ze kiezen of ze willen verven met Peppa of George. Zodra je kiest gaat het verf festijn los. Je kan een kleurtje kiezen en met je vinger op het scherm “verven” maar ook plaatjes plakken, bellen “blazen” op het scherm en nog veel meer. Een hele leuke app voor elke kunstenaar in de dop.

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: JA

Met deze kinder apps voor de vakantie hebben wij al veel lange vluchten met de kids een stuk aangenamer gemaakt, voor de kids en voor ons zelf. Heb jij nog goede tips? Wij vertrekken over een paar weken naar de Balinese zon, dus kom maar door 🙂

Vond je dit een leuk artikel? Dan vind je dit misschien ook wel leuk om te lezen: Top 10 travel gadgets voor reizen met kinderen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie