Kies je taal:

TOP 5 kinder apps voor de vakantie! Lang vliegen of rijden is nu een eitje…

OMG we gaan 18 uur vliegen met de kids… Hoe gaan we dat doen?! Horrorbeelden van gillende kids in een vastgesnoerde vliegtuigstoel doemen al bij mij op. Herken jij dit? Zie jij ook op tegen lang vliegen of rijden met de kids? Dan zijn deze kinder apps voor de vakantie super voor jou. Ik kan je (helaas) niet beloven dat de hele reis soepel zal verlopen, maar het zou de kinderen in de ieder geval een periode geëntertaind moeten houden.

TOP 5 kinder apps voor de vakantie 

 

1.Kijk de leukste kinderfilms op NETFLIX

Onze all time favorite nadat de “download” update is gedaan. Netflix heeft een “kids only” omgeving, wat ik een heel prettig idee vindt. Zo weet ik zeker dat Floris en Lotte niets te zien krijgen wat ze nog niet zouden moeten zien. Met de download optie kun je een (beperkt aantal) videos en films downloaden. Super handig als je een lange afstand moet rijden of vliegen. Let op: de downloads zijn voor beperkte tijd en verwijderen zichzelf weer.

Beschikbaar zonder internet: JA (alleen de downloads)

Gratis: NEE

2.Ontdek de wereld van de Snorkels en Boes Boes met Bobbies Bioscoop

Dit is ook een app met series. Niet de meest nieuwe kinderseries, maar zeker wel hele leuke! Voor mij een trip down memory lane, denk aan Snorkels, Alfred J Kwak en Boes Boes. Ook deze app heeft een optie om films te downloaden. Of zoals deze app het noemt, in je koffer te doen, waardoor je kids ook kunnen kijken als er geen internetverbinding beschikbaar is.

Beschikbaar zonder internet: JA (alleen de downloads)

Gratis: NEE

3.Maak van je vakantiefoto’s de leukste puzzels met Juff Jannie 

Juf Jannie heeft meerdere educatieve apps voor kinderen op vakantie. Favoriet van mijn dochter Lotte is de puzzel app. met deze app kun je puzzels maken van alle niveaus van heel simpel tot vrij moeilijk. Het allerleukste is dat je een speciale optie hebt waarmee je zelf fotos kan kiezen (van je fotorol) waarvan je puzzels maakt. Je kind of jullie samen kunnen mooie fotos maken die dat later op de dag getransformeerd worden naar een digitale puzzel, hoe leuk is dat!

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: NEE

4.Speel met al je disney vrienden op de Disney Junior speel app

Zowel Flo als Lotte zijn grote Disney fans, deze app was dan ook direct een schot in de roos! Je kan verschillende spellen spelen: spelletjes waarbij je een prinses aankleedt, stickers in een landschap plakt, ballonnen met je vinger kapot prikt en nog veeeeeel meer. Wanneer je een spelletje goed afrondt krijg je ook nog eens een nieuwe sticker, die je dan weer kan gebruiken voor je digitale plakboek. Hiermee zijn je kids wel even zoet in de auto of het vliegtuig. Daarom een terechte nummer 4 in deze TOP 5 van de beste kinder apps voor de vakantie.

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: JA

5.Maak de mooiste kunstwerken met Peppa’s verfdoos

Zijn jouw kids fan van Peppa of van verven en tekenen? Dan is deze app een topper voor jou. Wanneer je kinderen de app openen kunnen ze kiezen of ze willen verven met Peppa of George. Zodra je kiest gaat het verf festijn los. Je kan een kleurtje kiezen en met je vinger op het scherm “verven” maar ook plaatjes plakken, bellen “blazen” op het scherm en nog veel meer. Een hele leuke app voor elke kunstenaar in de dop.

Beschikbaar zonder internet: JA

Gratis: JA

Met deze kinder apps voor de vakantie hebben wij al veel lange vluchten met de kids een stuk aangenamer gemaakt, voor de kids en voor ons zelf.

Heb jij nog goede tips? Wij vertrekken over een paar weken naar de Balinese zon, dus kom maar door 🙂

Vond je dit een leuk artikel? Dan vind je dit misschien ook wel leuk om te lezen: Top 10 travel gadgets voor reizen met kinderen. 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: