Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

2016, Highlights van onze vakanties met kinderen

Wauw het is alweer 31 december.. ik heb het gevoel dat ik enkele maanden heb overgeslagen dit jaar! Ik word toch altijd een beetje weemoedig zo aan het einde van een jaar wat weer razend snel voorbij is gegaan. Perfect moment om even terug te kijken op onze “vakanties met kinderen” hoogtepunten van afgelopen jaar.

Niet skien in Winterberg 

Ons jaar begon heerlijk met een vakantie in de Duitse sneeuw: Winterberg! Het idee was in de basis perfect: lekker skiën en de oma’s en opa mee om op de kids te passen als wij op de lange latten stonden (en voor de gezelligheid natuurlijk). Maar het verliep niet geheel zoals gepland…. Lotte en Floris waren beide bijna de gehele week ziek en er lag te weinig sneeuw om te skiën. Note to self 1: een volgende keer naar een sneeuwzekere bestemming. Note to self 2: moeten we wel gaan wintersporten als de kids nog niet op skiles kunnen?

Camper roadtrip centraal Amerika

Ok door naar vakantie twee: de USA! Na lang twijfelen toch weer gekozen voor een camperreis naar de USA. Onze roadtrip langs de westkust in 2013 is erg goed bevallen, maar wat wilden we nu dan gaan bekijken? Yellowstone stond altijd nog erg hoog op mijn bucketlist, maar helemaal naar de USA om Yellowstone te zien, is dat niet een beetje van de gekke? Ik denk het eigenlijk wel, maar ach laten we eens gek doen. Zoals jullie weten hebben we toch voor de USA gekozen en hebben we een waanzinnige camper roadtrip gemaakt van Denver naar Las Vegas met als absoluut hoogtepunt: 4 dagen Yellowstone NP. En ooooooooooo wat was dat waanzinnig mooi!

Weekendje Efteling Bosrijk

In de herfst wilden we toch heel graag nog even weg met de kids, aangezien we niet genoeg vrije dagen hebben en geen geldboom in de achtertuin om nog meer vakanties met kinderen te plannen dit jaar, hebben we gekozen voor een weekendje Efteling Bosrijk met de familie. Ook dat was super leuk! Ik ben groot Efteling fan (kan niet anders als trotse brabander) en het was dan ook heerlijk om de kids te zien genieten. De overnachtingen in Bosrijk waren even sprookjesachtig als het park zelf. Volgend jaar willen we zeker weer.

Het jaar afsluiten in Disneyland Parijs

Vroegah was Oud & Nieuw HET feest van het jaar; al in oktober ging ik op zoek naar het leukste feest of de beste kroeg. Zodra de tickets in da pocket waren was DE outfit hot item in elk gesprek met mijn vriendinnen. De afgelopen jaren is het wat rustiger… Met kleine kids is Oud & Nieuw toch vaak wel een uitdaging. Als je al tot 24:00u opblijft dan weet je vooraf dat het een kort nachtje zal worden, aangezien de kids meestal geen rekening houden met het feit dat jij laat in bed lag. En dan is er altijd het vraagstuk, waar vieren we het en hoe doen we het met de kids? Nemen we ze mee, willen ze daar dan wel slapen, gaan ze weer slapen als we ze thuis weer in bed leggen… Samenvattend: Oud & Nieuw met kleine kids is in veel gevallen minder wild en minder relaxt. Dit jaar wilden wij dan ook graag weg, niet te ver weg, want we zijn maar 4 daagjes vrij. Denken, denken, denken.. En toen stelde Floris de vraag: Mam waar woont Mickey Mouse eigenlijk?!”Aha! Daar was ons Oud & Nieuw plan: Disneyland Parijs!

Volgende week kan ik jullie alles vertellen over ons avontuur in dit mooie park. Terugkijkend hebben we in 2016 weer een aantal mooie vakanties met kinderen mogen maken. Ook in 2017 gaan wij weer een aantal keer lekker op reis. We starten in februari met Kaapverdië. Na het geen sneeuw en zieke kids debacle in Winterberg hebben we dit jaar gekozen voor zon en vitamine D in de winter. Heeeeeeeeeeeeeerlijk, ik kan niet wachten!! Wat waren jouw reis hoogtepunten in 2016 en wat zijn je reisdromen in 2017?

Ik hoop dat je een mooi jaar afsluit en een nog mooier jaar tegemoet gaat! Safe travels! X Aafje

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: