Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laat ik beginnen met dat ik natuurlijk niet mag klagen over ons schoolsysteem. Het feit dat elk kind scholing krijgt in Nederland is een groot voorrecht. Dat weten de reizigers onder ons allemaal. Maar toch… vind ik die leerplicht af en toe rete vervelend! Nu onze beide kids 5+ zijn is het over en uit met mooie reisjes maken wanneer je daar zelf zin in hebt. En voordelig op vakantie in de schoolvakantie is nog niet zo makkelijk, je ziet de kosten toch al snel 50%-100% toenemen.

Maar niet getreurd! Ik heb een aantal mooie tips die er bij ons voor zorgen dat we ook in de schoolvakanties redelijk voordelig op reis kunnen. There we go!

Natuurlijk ken je Skyscanner, maar wist je ook dat Skyscanner een “zoek overal” optie heeft?

Wanneer je een vertrekbestemming, vertrek en aankomst data en het aantal personen invult. Kun je bij aankomstbestemming “overal” invullen. Skyscanner gaat dan voor je op zoek naar de goedkoopste tickets los van de bestemming.

Ik zet achter elkaar alle schoolvakanties erin en kijk dan wanneer ik het goedkoopst op vakantie kan. Ik zoek dus niet op bestemming, maar op het goedkoopste ticket. Wanneer het goedkoopste ticket ook nog eens naar een fantastische bestemming gaat is dat natuurlijk helemaal top!

Op deze manier heb ik voor de meivakantie tickets gevonden naar de Seychellen met een tussenstop in Kenia (waar we een safari maakten) voor maar € 416,– pp, waar dit soort tickets normaal minimaal € 1.000,– kosten.

Vergeet daarnaast niet alle standaard tips & tricks: tickets zijn vaak op dinsdag het goedkoopst, kijk ook even “incognito” of er iets gebeurd met de prijs (dan heb je geen last van cookies) en boek zo ver mogelijk van te voren.

Hoe? Door ver van te voren accommodaties te boeken die geheel te annuleren zijn. Meestal heb je de beste deal als je ruim van te voren (6-9 mnd) boekt. Maar soms zie je de prijs last minute dalen. Ik boek dan ook altijd direct, maar houd deze prijzen van mijn accommodaties op booking.com wel in de gaten. Daalt de prijs? Dan boek ik opnieuw en annuleer ik daarna mijn eerdere boeking.

Profiteer van het Booking Loyalty Programma

Met het loyalty programma van Booking kun je profiteren van kortingen op specifieke deals als je regelmatig boekt.

Flying Blue Miles Sparen met je Creditcard

Ik heb een American Express creditcard aangeschaft. Deze creditcard is handig voor online betalingen en betalingen tijdens het reizen. AMEX heeft een speciale Flying Blue creditcard, waarmee je bij elke euro die je uitgeeft miles spaart. Deze miles kun je gebruiken om tickets, hotels en huurauto’s te boeken. Ik spaar nu automatisch miles als ik boodschappen doe bij de Jumbo, iets koop bij Bol.com en zelfs dubbele miles wanneer ik een KLM ticket boek en betaal met mijn AMEX creditcard. Toen ik de creditcard aanschafte kreeg ik al 20.000 miles cadeau, wat gelijk staat aan een retourtje Barcelona. Als je via deze link de creditcard aanvraagt krijg jij ook 20.000 miles cadeau.

Check de Studiedagen

Op de school van onze kinderen plakken ze studiedagen soms aan de schoolvakanties vast. Zo kun je in de herfst- of voorjaarsvakantie soms net op de vrijdag al heen en de maandag terug. Dit kan vaak schelen in de ticketprijzen, die op zaterdag heen en zaterdag terug vaak duurder zijn.

Voordelig op Vakantie in de Schoolvakantie Kan!

Echt waar! Het is alleen handig als je wat flexibel omgaat met de keuze van de bestemming, zo vroeg mogelijk boekt en de fluctuerende prijzen goed in de gaten houdt voor de beste deal.

In de meivakantie zijn we 12 dagen naar de Seychellen en Kenia geweest voor ongeveer € 7.500, – uit en thuis. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, is het voor een reis naar deze tropische eilanden tijdens een schoolvakantie een koopje.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie