Kies je taal:

Wat zijn de kosten van een vakantie naar de Seychellen met kinderen?

Wij hebben een fantastische vakantie gehad op de Seychellen.  Eigenlijk zouden deze paradijselijke eilanden met hun witte, door palmbomen omringde stranden met hun azuur blauwe schitterende zee op ieders bucketlist moeten staan. Maar helaas staan de Seychellen ook bekent als niet de meest goedkope bestemming. Daarom hebben wij alle kosten van een vakantie op de Seychellen, in ons geval met de kinderen, op een rij gezet. 

Het hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en wat je wilt doen. Of je wilt hiken door de alleen op het strand wilt liggen, een boot wilt huren om te snorkelen of alleen maar wilt uitslapen. Maar om je toch een goed idee te geven en te laten zien hoe jezelf voor een vakantie naar de Seychellen kunt budgetteren heb ik de kosten voor je op een rij gezet.

Wanneer ik budgetteer dan deel ik het totale budget altijd op in drieën:

 

  1. Kosten om er te komen
  2. Kosten om er te leven
  3. Leuke dingen
 

Voor we beginnen met punt 1, eerst nog even de uitgangspunten van onze reis naar de Seychellen met de kids: 

 

Bestemming  Seychellen  
Aantal dagen 10  
Periode meivakantie 
Aantal personen 2 volwassenen, 2 kinderen (4 & 6 jaar)

 

Wij hebben tijdens deze reis een overstap in Nairobi, Kenia. Heen maken we een safari en terug hebben we een airport hotel. Deze kosten neem ik niet mee in het overzicht omdat je deze niet hoeft te maken als je naar de Seychellen gaat, al is een safari in Kenia absoluut een aanrader! 

1# Kosten van een vakantie naar de Seychellen: kosten om er te komen

De grootste kosten van een vakantie naar de Seychellen zijn in  veel gevallen de tickets, maar niet in ons geval. Wij hebben super voordelige tickets kunnen boeken. Dagelijks spuren op Skyscanner loont. Hieronder de kosten die wij gemaakt hebben om er te komen: 

Tickets Amsterdam – Mahe € 1.816
Tickets Praslin- Mahe € 350
Ferry Mahe – Praslin € 150
Taxi van/ naar luchthaven € 40
Visa€ 400
  
Totaal € 2.756

2# Kosten van een vakantie naar de Seychellen: kosten om er te zijn

Na het op de kop tikken van goedkope tickets is het tijd voor het boeken van accommodaties. En dat valt een beetje tegen…. wat is het daar duur!! 

Voor een 3-sterren hotel betaal je in de meivakantie zomaar € 300 – € 400 per nacht. Wil je liever 4 tot 5-sterren, schrik dan niet van prijzen variërend van € 500 – € 1.500 per nacht. Ook hier geldt dat vroeg boeken zeker loont. 

Ik heb uiteindelijk een vrij goede deal kunnen boeken door cash euro’s af te rekenen op de Seychellen in plaats van een creditcard betaling. Wij hebben uiteindelijk 2 hotels geboekt: Eden Island Appartement en Chalets Cote Mer

Niet alleen de accommodaties zijn aan de prijs, ook de boodschappen zijn aan de prijs. Uiteten daarentegen valt redelijk mee, de prijzen liggen ongeveer gelijk aan die in Nederland. 

  
Accommodaties 

€1.925

Eten en drinken €1.175
  
Totaal €3.100

3# Kosten van een vakantie naar de Seychellen: leuke dingen

Op de Seychellen kan je heeeeeeel veel leuke dingen doen! Groot voordeel is dat een groot deel daarvan “strandjes hoppen” is en dat is natuurlijk gratis! 

 

Om de eilanden goed te verkennen is het erg leuk om een auto te huren. La Digue daar en tegen is weer een eiland wat je met gehuurde fietsen perfect kan verkennen.

De meeste kosten van een vakantie naar de Seychellen als het gaat om “leuke dingen” zijn waarschijnlijk huur van auto en of fietsen, ferrykosten, entree voor de National Parks en bijvoorbeeld duik- of snorker excursies. Onze kosten in deze categorie zien er als volgt uit: 

 

Fooien € 55
Autohuur/ brandstof € 210
Excursies/ uitjes€ 173
  
Totaal € 438

 

 

En dan.... de totale kosten van een reis naar de Seychellen

Tromgeroffel…..!! Voor onze reis naar de Seychellen met de kids, 10 dagen in de meivakantie, zijn we kwijt (uit en thuis): 

 

GRAND TOTAL € 6.294

Ik vind dit voor een bestemming als de Seychellen, die bekent staat als “high-end, duur en luxe” nog meevallen. Maar het feit dat wij ulke goedkope tickets hebben kunnen scoren heeft wel een groot effect op de totaal kosten. Als we tickets hadden moeten aan schaffen voor € 850,- per persoon, dan zouden de totaal kosten al bijna uitkomen op: € 8.000,–

Tips om te besparen

Het is zeker mogelijk om kosten te besparen wanneer je naar de Seychellen wilt. De beste tips op een rij: 

 

  1. Boek je tickets ver vooruit, kijk dagelijks op Skysscanner voor de beste deals. 
  2. Boek ook je accommodatie zo ver mogelijk vooruit. Als je kiest voor acco’s die kosteloos te annuleren zijn, dan kun je altijd nog annuleren als je een goedkopere deal tegenkomt. 
  3. Check of het hotel korting wil geven als je cash in euro’s betaald. 
  4. Neem eten mee als je met de huurauto op pad gaat of als je naar het strand gaat, zodat je niet iedere keer “buiten te deur” hoeft te eten. 
  5. Kies voor een appartement in plaats van een hotel, dan kun je af en toe ook thuis eten in plaats van dagelijks uiteten. 
 
Als je de kosten haalbaar vindt, dan is een bezoekje aan de Seychellen echt een aanrader. Zeg maar een “bucketlist ding”. Zelfs na 45 landen bezocht te hebben waren wij “blown away” bij de schoonheid van deze tropische, paradijselijke eilanden!
  1.  

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights