Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kosten van een vakantie op de Seychellen

De Seychellen, met hun paradijselijke witte stranden omringd door palmbomen en azuurblauwe zee, zijn een fantastische vakantiebestemming. Echter, deze bestemming staat ook bekend als niet de meest goedkope. In dit artikel zetten we alle kosten van een vakantie op de Seychellen op een rij, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten.

Hoe je vakantiebudget te bepalen

De kosten van je vakantie hangen af van de grootte van je gezin en wat je wilt doen. Of je nu wilt hiken, op het strand wilt liggen, een boot wilt huren om te snorkelen of gewoon wilt uitslapen, het is belangrijk om een budget te bepalen. Hieronder hebben we de kosten voor een vakantie naar de Seychellen op een rij gezet.

Wanneer ik een budget bepaal, deel ik het totale bedrag altijd op in drieën:

Reis naar de Seychellen: Kosten en Bezienswaardigheden

Als je overweegt om met je gezin naar de Seychellen te reizen, zijn er drie belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Kosten om er te komen
  • Kosten om er te leven
  • Leuke dingen om te doen

Voordat we deze punten in detail bespreken, laten we eerst de basisgegevens van onze reis naar de Seychellen met de kinderen bekijken:

Bestemming Seychellen
Aantal dagen 10
Periode meivakantie
Aantal personen 2 volwassenen, 2 kinderen (4 & 6 jaar)

Tijdens deze reis hebben we een overstap in Nairobi, Kenia. Op de heenweg maken we een safari en op de terugweg verblijven we in een luchthavenhotel. Deze kosten zijn niet opgenomen in het overzicht, omdat ze niet noodzakelijk zijn voor een reis naar de Seychellen. Echter, een safari in Kenia is absoluut een aanrader!

1# Kosten van een vakantie naar de Seychellen: Reiskosten

De grootste uitgave voor een vakantie naar de Seychellen is vaak het vliegticket. Echter, met geduld en regelmatig zoeken op Skyscanner, is het mogelijk om voordelige tickets te vinden. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten die wij hebben gemaakt voor onze reis:

Wat zijn de kosten van een reis naar de Seychellen?

De Seychellen zijn een prachtige bestemming, maar het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat je je reis plant. Hier is een overzicht van de geschatte kosten voor een reis naar de Seychellen:

Tickets Amsterdam – Mahe € 1.816
Tickets Praslin- Mahe € 350
Ferry Mahe – Praslin € 150
Taxi van/ naar luchthaven € 40
Visa € 400
Totaal € 2.756

Let op, deze kosten zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de tijd van het jaar, de beschikbaarheid van vluchten en accommodaties, en persoonlijke voorkeuren.

Kosten van een vakantie naar de Seychellen: verblijfskosten

Na het vinden van voordelige vliegtickets, is het tijd om accommodaties te boeken. Helaas, de prijzen kunnen behoorlijk hoog zijn. Voor een 3-sterren hotel betaal je in de meivakantie gemakkelijk € 300 – € 400 per nacht. Voor een 4 tot 5-sterren accommodatie variëren de prijzen van € 500 – € 1.500 per nacht. Vroeg boeken kan hier zeker voordelig zijn.

Ik heb uiteindelijk een redelijk goede deal kunnen krijgen door contant in euro’s te betalen op de Seychellen, in plaats van met een creditcard. We hebben uiteindelijk twee hotels geboekt: Eden Island Appartement en Chalets Cote Mer.

Niet alleen de accommodaties zijn prijzig, ook de boodschappen kunnen duur uitvallen. Uit eten gaan is daarentegen redelijk betaalbaar, met prijzen vergelijkbaar met die in Nederland.

   
Accommodaties 

€1.925

Kosten van een vakantie naar de Seychellen

De Seychellen zijn een prachtige bestemming voor een vakantie. Maar hoeveel kost een vakantie naar de Seychellen eigenlijk? Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een vakantie naar de Seychellen.

Overzicht van de kosten

Vluchten €1.500
Accommodatie €425
Eten en drinken €1.175
Totaal €3.100

Leuke dingen doen op de Seychellen

Op de Seychellen kan je heel veel leuke dingen doen! Een groot voordeel is dat een groot deel daarvan “strandjes hoppen” is en dat is natuurlijk gratis!

Verken de Seychellen: Auto- en Fietsverhuur

Om de eilanden van de Seychellen grondig te verkennen, is het huren van een auto een uitstekende optie. La Digue, aan de andere kant, is een eiland dat perfect te verkennen is met gehuurde fietsen.

Kosten van Activiteiten op de Seychellen

De meeste kosten van een vakantie naar de Seychellen zijn waarschijnlijk gerelateerd aan activiteiten zoals auto- en fietsverhuur, veerbootkosten, toegang tot nationale parken en duik- of snorkel excursies. Hier is een overzicht van onze kosten in deze categorie:

Fooien € 55
Autohuur/ brandstof € 210
Excursies/ uitjes € 173
Totaal € 438

De totale kosten van een reis naar de Seychellen

En dan nu het moment waarop we allemaal hebben gewacht… de totale kosten van onze reis naar de Seychellen met de kinderen, 10 dagen in de meivakantie, bedragen:

TOTAALBEDRAG € 6.294

Persoonlijk vind ik dit bedrag voor een bestemming als de Seychellen, die bekend staat als “high-end, duur en luxe”, nog meevallen. Maar het feit dat we zeer goedkope tickets hebben kunnen vinden, heeft zeker een groot effect op de totale kosten. Als we tickets hadden moeten kopen voor € 850,- per persoon, dan zouden de totale kosten al bijna oplopen tot: € 8.000,-

Tips om te Besparen op uw Reis naar de Seychellen

Reizen naar de Seychellen hoeft niet altijd een aanslag op uw portemonnee te zijn. Hier zijn enkele van de beste tips om kosten te besparen:

5 Tips om te Besparen op je Reis naar de Seychellen

De Seychellen zijn een prachtige bestemming, maar kunnen ook prijzig zijn. Hier zijn enkele tips om te besparen op je reis:

  • Boek je tickets ruim van tevoren en controleer dagelijks Skysscanner voor de beste deals.
  • Boek je accommodatie zo ver mogelijk van tevoren. Kies voor accommodaties die kosteloos te annuleren zijn, zodat je altijd nog kunt annuleren als je een goedkopere deal tegenkomt.
  • Controleer of het hotel korting wil geven als je contant in euro’s betaalt.
  • Neem eten mee als je met de huurauto op pad gaat of als je naar het strand gaat, zodat je niet elke keer buiten de deur hoeft te eten.
  • Kies voor een appartement in plaats van een hotel, zodat je af en toe ook thuis kunt eten in plaats van elke dag uit eten te gaan.

Als je de kosten haalbaar vindt, dan is een bezoek aan de Seychellen echt een aanrader. Het is een “bucketlist ding”. Zelfs na 45 landen bezocht te hebben, waren wij “blown away” door de schoonheid van deze tropische, paradijselijke eilanden!

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel leuk vond, vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Op zoek naar een kwalitatieve, kleinschalige accommodatie met een fenomenaal uitzicht? Lees dan onze review van Chalets Cote Mer. Deze accommodatie biedt een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie.

Review van Chalets Cote Mer, een kwalitatieve, kleinschalige accommodatie met een fenomenaal uitzicht!

Lees Meer »

Overweegt u een vakantie naar de Seychellen met kinderen? Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die u kunt verwachten. Lees onze gedetailleerde gids om een beter inzicht te krijgen in de kosten van een vakantie naar de Seychellen met kinderen.

Wat zijn de kosten van een vakantie naar de Seychellen met kinderen?

Lees Meer »

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie