Zoek
Sluit dit zoekvak.

De uitdaging van een verre reis met kinderen

Voorheen was het kiezen van een reisbestemming een fluitje van een cent. Een week van tevoren pakten we onze koffers en sprongen we zorgeloos op het vliegtuig. We bezochten elke bestemming die in ons opkwam, tot het moment dat we besloten een verre reis met onze dochter te maken.

Plotseling werden we geconfronteerd met de uitdaging van een kindvriendelijke vakantie. Welke bestemmingen zijn veilig genoeg voor een tweejarige? Hoe gaan we om met al die bagage? Hebben ze in het hotel wel een kinderstoeltje? Waar vind ik dat specifieke luiermerk aan de andere kant van de wereld? Deze en vele andere vragen schoten door mijn hoofd. Maar het reizigersbloed kruipt waar het niet gaan kan, en de volgende dag begon ik vol goede moed aan mijn onderzoek naar ‘reizen met kinderen’.

Kies een bestemming

De eerste stap is het kiezen van een bestemming. Deze moet niet te warm zijn, niet te koud, niet te ver en vooral malariavrij. Uit eerdere ervaringen wist ik dat de Indische Oceaan aan deze voorwaarden voldoet. Ik zag ons dochtertje al voor me, spelend in de ondiepe branding. Besloten! Onze eerste verre reis ging naar Mauritius en Réunion. Ik was trots op deze beslissing, tot ik me realiseerde dat ‘de bestemming’ waarschijnlijk het makkelijkste onderdeel van de research zou zijn. Het avontuur gaat verder.

Reis naar Mauritius: Een gids voor ouders

Boek je vlucht naar Mauritius

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Mauritius aanbieden, waaronder Emirates, Air France en Air Mauritius. Ik koos voor een avondvlucht, in de hoop dat ons dochtertje tijdens de vlucht zou slapen. Dit bleek echter wishful thinking. Desondanks bracht onze vlucht met Air Mauritius ons in relatief korte tijd van Amsterdam naar Mauritius. Een tip voor ouders met jonge kinderen: kinderen tot twee jaar mogen gratis op schoot reizen. Denk echter goed na of je je kind acht uur lang op schoot wilt hebben. Zodra je je tickets hebt geboekt, reserveer dan ook comfortabele stoelen en een gratis kindermaaltijd.

Overleef je vlucht

Lange vluchten kunnen ontmoedigend zijn voor ouders met jonge kinderen. Maar laat me je geruststellen; het viel ons alles mee. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je een babybedje reserveren, zodat je kind kan slapen terwijl jij geniet van een drankje en het in-flight entertainment systeem. Als het reserveren van een bedje niet lukt, is de Flyebaby een goed alternatief. Dit is een compact hangmatje dat je aan de stoel voor je bevestigt. Voor kinderen ouder dan twee jaar die een eigen stoel hebben, is een CARES-gordel een goed idee. Deze gordel is bij veel luchtvaartmaatschappijen te leen en biedt meer veiligheid dan een heupgordel.

Je mag eten en drinken voor je baby meenemen aan boord. Dit hoef je niet te reserveren of aan te vragen, maar bij de douane wordt wel gecontroleerd of je daadwerkelijk een baby bij je hebt. Wij lieten vlak voor het opstijgen een flesje melk warm maken, zodat ons dochtertje tijdens het stijgen en landen kon drinken. Dit hielp om oorpijn te voorkomen. Als je bang bent dat je kind niet stil blijft, kun je oordopjes en lekkernijen uitdelen aan je medepassagiers. Na een paar chocolaatjes zal niemand meer klagen. Voor meer tips over vliegen met kinderen, bekijk dit blog.

Verblijf in Mauritius

Na alle voorbereidingen en de zenuwen over de vlucht, was ons verblijf een verademing. In elk hotel stond een kinderbedje klaar, we wisselden elkaar af voor activiteiten die niet geschikt waren voor ons dochtertje (zoals duiken met walvishaaien), en in de lokale supermarkt vonden we goede luiers en voeding. De inwoners van de eilanden van de Indische Oceaan zijn dol op kinderen, dus ons dochtertje kwam niets tekort aan aandacht!

Je eerste verre reis met kinderen: een onvergetelijke ervaring

We waren wat gespannen tijdens de voorbereidingen van onze eerste verre reis als familie, maar wat was het geweldig om onze dochter al zo jong te introduceren tot onze (andere) grote liefde; reizen. Met enige voorbereiding – je leest deze blog, dus je bent al halverwege – is een verre reis met kinderen een ervaring om niet te missen.

Advies van een ervaren reizende moeder

Dit is een gastblog van Jennifer, expert Indische Oceaan bij Thika Travel, en moeder van Feline (3). Na hun eerste verre reis van vorig jaar, trekt Jennifer nu met haar gezin langs de nationale parken van Noord-Amerika. Vraag jij je af hoe je het beste je eerste verre reis met kinderen kunt regelen? Neem dan contact op met Jennifer!

Dit artikel werd eerder geplaatst op Thika Travel.

Ontdek de kindvriendelijke faciliteiten van onze hotels

Onze hotels op Mauritius bieden uitstekende faciliteiten voor kinderen. Van kinderclubs tot speciale activiteiten, er is voor elk wat wils. Ontdek bijvoorbeeld de kinderclub in een van onze hotels op Mauritius, de kinderclub Constance Belle Mate Plage en de kinderclub Shangri-La.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie