Kies je taal:

Vliegen met kinderen lastig? Niet met deze tips!

‘En gaan jullie dan met het vliegtuig?’  Die vraag heb ik al heel vaak gekregen. Van ouders die lekker dicht bij huis blijven, of met de auto op reis gaan. Persoonlijk lijkt mij een autoreis niet veel relaxter dan vliegen met kinderen. Onze baby krijst geregeld alles bij elkaar, want ze haat het om in een autostoeltje te zitten. Maar goed, we gaan dus met het vliegtuig. Hoe dat gaat? Meestal goed, niet altijd. Zoals die keer dat Mees voor het eerst zelf een stoel had (want 2 jaar geworden) en het er duidelijk niet mee eens was dat hij een riem om moest. Of die keer dat Mees het een goed idee vond om regelrecht naar de nooduitgang te rennen en aan de hendel te gaan trekken (‘doe dat maar even niet’, zei de stewardess).  Dat was overigens tijdens de vlucht naar Curaçao, na 1 uur, we moesten er nog 9… Maar op wat incidenten na, gaat het over het algemeen prima. Vijf tips voor een (redelijk) relaxte vliegreis.

#1 Bijna vakantie

De reis is nog géén vakantie! Je kunt best een leuk boek meenemen of een tijdschrift, maar de kans dat je ook maar één letter leest, is nihil. Maakt niets uit, stel je erop in. Nog even hard werken, dan heb je vakantie

#2 Volle fles

Zorg voor een volle fles, de hele reis! Zelfs toen Mees 2,5 was, lieten we hem nog aan de fles lurken tegen oorpijn. Inmiddels kunnen we zeggen: ‘gaap maar even dan heb je geen oorpijn meer.’ Het is handig om een thermoskan kokend water mee te nemen en een fles spa blauw (mag dat? Dat mag ja, als je met een baby reist). Even de juiste mix vinden, poeder erbij, klaar. Ben je niet afhankelijk van anderen als je baby het op een huilen zet. Gewoon de hele reis aanbieden, voedingsschema’s tellen nu even niet.

#3 Medepassagiers

Vliegen met kinderen is vooral lastig, vanwege de medepassagiers, die niet hebben gevraagd om een bende rennende peuters, zeurende kleuters of huilende baby’s. Laat dus zien dat je er alles aan doet om je kind rustig te houden. Vaak zit je bij andere ouders en die snappen heus wel hoe het werkt. En tja, sommige mensen storen zich al aan je kinderen voordat ze ook maar een kik gegeven hebben (een oudere dame zei me ooit dat ze het ‘zo zielig vond dat wij ons kind meenamen’ (Mees lag de hele reis te slapen en de vrouw heeft er niets meer over gezegd). Dat is dan niet anders…

#4 Entertainment

Zorg voor een entertainmentprogramma waar een gemiddeld animatieteam niet tegenop kan. Van filmpjes op de Ipad, tot mandarijntjes (pellen duurt weer even) en van kleurtjes tot een boekje. En loop geregeld even met je kindje door het gangpad en laat ‘m al het moois zien. Dan heeft hij of zij daarna weer de rust voor een nieuwe activiteit.

#5 Fun

Zorg ervoor dat de reis leuk blijft. Als het voor je kind een feestje blijft, wil ‘ie op de terugweg ook nog mee!

De langste reis die wij hebben gemaakt was naar Curaçao, 10 uur lang vliegen. Natuurlijk is vliegen met kinderen vermoeiend, dat is het al zonder kinderen. Maar het viel ons uiteindelijk best mee. Een uur lang was het echt lastig met ons kind van toen 1,5. Maar de rest van de tijd ging het best. En we hadden echt een fantastische vakantie!

Dit is een gastblog van Romy. Romy blogt op reisjeboomjefeestje.wordpress.com over reizen met haar kids Mees (bijna 4) en Lot (1). In het dagelijks leven is ze tekstschrijver. Ze heeft samen met haar vriend een eigen bedrijf: Textvast. Met de kids reisde ze onder meer naar Curaçao, Aruba, Rhodos en Tenerife.

Vind je dit artikel “Vliegen met kinderen lastig? Niet met deze tips!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

5 Tips voor een relaxte vlucht met kleine kinderen

Lang rijden met de kinderen? Geen probleem met deze 10 tips! 

Vliegen met kinderen. Romy & Lot op Curacao

Vliegen met kinderen: Romy & Lot op Curacao

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights