Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met kinderen: 5 tips voor een relaxte vliegreis

‘En gaan jullie dan met het vliegtuig?’  Die vraag heb ik al heel vaak gekregen. Van ouders die lekker dicht bij huis blijven, of met de auto op reis gaan. Maar goed, we gaan dus met het vliegtuig. Hoe dat gaat? Meestal goed, niet altijd. Maar op wat incidenten na, gaat het over het algemeen prima. Hier zijn vijf tips voor een (redelijk) relaxte vliegreis met kinderen.

#1 De reis is nog géén vakantie

Je kunt best een leuk boek meenemen of een tijdschrift, maar de kans dat je ook maar één letter leest, is nihil. Maakt niets uit, stel je erop in. Nog even hard werken, dan heb je vakantie.

#2 Zorg voor een volle fles

Zorg voor een volle fles, de hele reis! Zelfs toen onze zoon 2,5 was, lieten we hem nog aan de fles lurken tegen oorpijn. Het is handig om een thermoskan kokend water mee te nemen en een fles spa blauw. Even de juiste mix vinden, poeder erbij, klaar. Ben je niet afhankelijk van anderen als je baby het op een huilen zet. Gewoon de hele reis aanbieden, voedingsschema’s tellen nu even niet.

#3 Houd rekening met medepassagiers

Vliegen met kinderen is vooral lastig, vanwege de medepassagiers, die niet hebben gevraagd om een bende rennende peuters, zeurende kleuters of huilende baby’s. Laat dus zien dat je er alles aan doet om je kind rustig te houden. Vaak zit je bij andere ouders en die snappen heus wel hoe het werkt. En tja, sommige mensen storen zich al aan je kinderen voordat ze ook maar een kik gegeven hebben. Dat is dan niet anders…

4. Entertainment voor kinderen tijdens de vlucht

Zorg voor een entertainmentprogramma waar een gemiddeld animatieteam niet tegenop kan. Van filmpjes op de Ipad, tot mandarijntjes (pellen duurt weer even) en van kleurtjes tot een boekje. Loop geregeld even met je kindje door het gangpad en laat ‘m al het moois zien. Dan heeft hij of zij daarna weer de rust voor een nieuwe activiteit.

5. Maak de reis leuk

Zorg ervoor dat de reis leuk blijft. Als het voor je kind een feestje blijft, wil ‘ie op de terugweg ook nog mee!

De langste reis die wij hebben gemaakt was naar Curaçao, 10 uur lang vliegen. Natuurlijk is vliegen met kinderen vermoeiend, dat is het al zonder kinderen. Maar het viel ons uiteindelijk best mee. Een uur lang was het echt lastig met ons kind van toen 1,5. Maar de rest van de tijd ging het best. En we hadden echt een fantastische vakantie!

Dit is een gastblog van Romy. Romy blogt op reisjeboomjefeestje.wordpress.com over reizen met haar kids Mees (bijna 4) en Lot (1). In het dagelijks leven is ze tekstschrijver. Ze heeft samen met haar vriend een eigen bedrijf: Textvast. Met de kids reisde ze onder meer naar Curaçao, Aruba, Rhodos en Tenerife.

Gerelateerde artikelen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie