Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een van de leuke dingen van reizen met kinderen is dat je vaak veel meer in contact komt met de locals. Het maakt niet uit welk ver oord we bezoeken de kids spelen altijd met lokale kindjes en zo raken wij uiteraard ook vaak in gesprek met de vaders en moeders. Op deze manier leer je nog meer over de cultuur van een land en natuurlijk ook over bijzondere tradities. Met name de tradities bij geboortes vinden de kinderen erg interessant. Waar in Nederland geboortekaartjes maken en versturen echt een traditie is en je daarbij kan kiezen tussen geboortekaartjes voor een meisje, een jongen of steeds vaker een genderneutrale optie, gebeurt dit in sommige landen helemaal niet. Zo heeft elk land zijn eigen tradities bij geboortes, ik deel hieronder de meest bijzondere.

Bijzondere Geboortetradities Wereldwijd

Lachende baby’s in Amerika

Een aantal Amerikaanse tradities bij de geboorte zijn al overgewaaid naar Nederland, denk maar aan babyshowers en de gender reveal. Bij de Navajo (stam uit Noord-Amerika) is de eerste lach van de baby een bijzonder moment. Zij geloven dat de baby de eerste periode in twee werelden leeft: de spirituele en de aardse. Wanneer de baby voor de eerste keer lacht laat hij weten dat hij er klaar voor is om de spirituele wereld achter zich te laten en te kiezen voor het aardse bestaan. Dit goede nieuws wordt door de Navajo gevierd met een feest “A’wee Chi’deedloh” wat “de baby lacht” betekent.

Placenta begraven in Thailand

In Thailand zie je vaak dat twee boeddhistische gebruiken nageleefd worden bij de geboorte van een kind. Zo wordt de placenta na de geboorte in doeken gewikkeld en in een speciaal hiervoor gebouwd huisje begraven. De Thai geloven dat dit zal zorgen voor een sterk en gezond kind. Daarnaast worden baby’s een week na de geboorte helemaal kaalgeschoren om daarna, door een boeddhistische monnik, gedoopt te worden.

Geboortetradities in Kenia en Mexico

Reizen met kinderen kan een verrijkende ervaring zijn, vooral als je de kans krijgt om de tradities en gebruiken van verschillende landen te ontdekken. In dit artikel delen we enkele unieke geboortetradities die we hebben ontdekt tijdens onze reizen naar Kenia en Mexico.

Rode Pap in Kenia

In Kenia, met name bij de Maragoli-stam, is er een bijzondere traditie rond de geboorte van een kind. Een rood papje wordt gemaakt en op de tong van de pasgeboren baby gelegd. Als de baby blijft leven, wordt dit gezien als een teken dat de moeder trouw is geweest aan de vader. Dit is in Kenia reden voor een groot feest. Wat er gebeurt als de baby niet blijft leven, is een vraag die we niet durfden te stellen.

Vrijwillige Quarantaine in Mexico

In Mexico is er een traditie waarbij zowel de moeder als het kind 40 dagen “in quarantaine” gaan na de bevalling. Tijdens deze periode blijven moeder en kind binnen en wordt de moeder volledig verzorgd en ontzorgd. Dit stelt haar in staat om al haar tijd en aandacht aan de baby te geven voor een optimale hechting. Na deze periode van 40 dagen ondergaat de moeder een ritueel om deze periode af te sluiten en zich weer open te stellen voor de buitenwereld.

De Waarde van Reizen

Het is fascinerend hoe reizen met onze kinderen ons dieper inzicht geeft in de tradities en gebruiken van de landen die we bezoeken. Volgende keer nemen we beschuit en muisjes mee om onze Nederlandse geboortetradities aan de lokale bevolking te laten proeven.

Bezoek onze website Kids Love Travel voor meer interessante verhalen en tips over reizen met kinderen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie