Zoek
Sluit dit zoekvak.

Of je nu enthousiast wordt van het idee om te roadtrippen met kinderen of dat je het ziet als een uitdaging, voor alle gezinnen geldt dat een goede voorbereiding essentieel is om spanning en stress tijdens zo’n lange reis te verminderen. Een relaxte houding is misschien nog wel belangrijker, want dat er ergens iets niet helemaal volgens plan gaat, is bijna een gegeven.

Voorbereiding op Roadtrippen met Kinderen

Jouw Voorbereidingstools

Door je spullen vooraf goed te checken verminder je de kans op materiaal falen. Dat oranje knipperende lampje op je dashboard, dat je steeds weg klikt omdat het tenslotte nog niet rood is, kan je beter laten verhelpen. Controleer ook de bandenspanning, oliepeil en remblokken en vergeet dan ook je ruitenwisservloeistof niet. Een klapband kan je nauwelijks voorkomen, maar hier kan een goede autoverzekering je redder zijn. Gooi de reflecterende hesjes in de achterbak, jou kan niks meer gebeuren.

Lees ook: 5x kindvriendelijke roadtrip in Europa | Nederland | België | Duitsland

Voorbereidingstools voor Kinderen

Eenmaal op weg heb je als bestuurder of bijrijder vaak wel genoeg te doen. Een beetje kaart lezen, muziek bedienen, broodjes smeren en van de omgeving genieten en er is zo weer een uurtje voorbij. Voor de kinderen op de achterbank werkt dit anders. Ondanks dat ze een bank achter je zitten, heb je er gegarandeerd last van als zij zich vervelen. Zorg dus dat je hun “tools” ook op orde hebt. Is dit een Donald Duckje of een iPad, zijn het raamstickers of een kleurboek, of is het een combinatie van dit alles? Zorg dat je het bij je hebt, opgeladen en wel. Gedoseerd geven is hier de truc. Als je na een halve dag rijden een set stiften en een boekje uit je tas trekt, is het alsof de kinderen zojuist de loterij gewonnen hebben.

Roadtrippen met Kinderen: Het Gevaarlijke Kleine Hoekje

Ongelukken kunnen helaas ook tijdens vakanties gebeuren. Of het nu gaat om struikelen, te lang in de zon zitten of uit een klimrek vallen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Vaak is het op te lossen met je eigen EHBO-kit, maar helaas niet altijd. Daarom is het belangrijk om te controleren of de dekking van je zorgverzekering voor je gezin ook geldt in de landen waar je naartoe en doorheen reist. Door dit te dubbelchecken, kun je je als bijrijder concentreren op de zorgen van het moment, zoals waar je die avond gaat eten. Heerlijk!

Belangrijke Tips voor Veilig Roadtrippen met Kinderen

  • Zorg voor een goed gevulde EHBO-kit.
  • Controleer de dekking van je zorgverzekering voor je gezin in de landen waar je naartoe en doorheen reist.
  • Plan je maaltijden van tevoren om stress te verminderen.

Geniet van je Roadtrip met Kinderen

Met de juiste voorbereiding en voorzorgsmaatregelen, kan roadtrippen met kinderen een geweldige ervaring zijn. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je kunt genieten van de reis en de prachtige momenten die je onderweg zult beleven.

Lees ook: Een roadtrip door Florida met de kids, dat wil je! | En dit is waarom

Lekker snaaien tijdens de roadtrip

Tijdens een roadtrip hoort lekker snaaien op de achterbank erbij. Toch is een berg snoep hier niet de oplossing. Stuiterend van de suikers vastzitten in een gordel vindt niemand fijn, ook wordt vaak meer gesnoept dan slim is. Met misselijkheid als gevolg, en een spuger op de achterbank is echt het laatste wat je (en je kind) wil.

Autospelletjes voor de kids

Uren aaneengesloten met hun hoofd naar een beeldscherm werkt vaak niet voor de meeste kids. Ze worden misselijk, krijgen hoofdpijn en hebben zin in iets anders. Tijd om de ouderwetse autospelletjes uit de hoge hoed te toveren. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, het wolkenspel waarin je vormen zoekt in de lucht of een wedstrijdje. De eerste die een auto ziet met een fiets op het dak, mag het volgende liedje kiezen! Het hoeft geen uren te duren, maar het kan je net door een uitdagend stukje helpen.

Lees ook: Onze roadtrip door Frankrijk en Spanje, wat ging er NIET goed?

Stop lekker vaak tijdens de roadtrip

Je hebt vakantie en dus geen haast. Willen de kinderen nog even 10 minuutjes in het speeltuintje? Laat ze. Echt, je hebt er uiteindelijk zelf profijt van want ze kunnen er weer helemaal tegenaan na een flink potje rennen en klimmen. Neem een kop koffie, geniet van die blije hoofdjes en doe zelf ook even helemaal niks. Fijne reis!

Vind je dit artikel “Roadtrippen met kinderen, zo overleef je zo’n reis” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie