Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze zomer is de kans groot dat vliegen (nog) niet tot de mogelijkheden behoort, maar op reis met de auto mag zeker wel! Heb jij al gedacht aan een leuke roadtrip in Europa? Of je nou in Nederland blijft, of misschien naar het buitenland kan: er zijn onwijs veel leuke, kindvriendelijke roadtrips te maken.

5X Kindvriendelijke roadtrip in Europa

Nederland

Laten we eens beginnen met ons eigen, kleine en zeker ook mooie landje! Natuurlijk kun je in Nederland leuke dagtrips maken met de auto. Maar je kan natuurlijk ook in 1 of 2 weken een heuse roadtrip door Nederland maken. Wat denk je van de volgende route?

We beginnen helemaal in het zuiden van Nederland: Limburg met de Mergellandroute. In dit mooie, glooiende landschap waan jij je meteen in het buitenland.  Je kunt de stad (Maastricht) afwisselen met natuur. Deze route kun je gewoon rijden door de bordjes langs de weg te volgen (lekker old fashioned). De start is in de Dorpsstraat van Slenaken.

Na een paar dagen in Limburg ga je iets noordelijker, richting  het oostelijke deel van de Achterhoek. De Slingerroute start op de Molenweg in Breedenbroek. In dit stukje Gelderland vind je slingerende beekjes, heerlijke bossen en oude akkers.

Je roadtrip in Nederland sluit je af door nog iets noordelijker te rijden, richting Groningen voor de Eems – Oldambtroute. Het startpunt voor deze route is de Scheemderweg in Noordbroek. Je rijdt langs bijzondere, villa-achtige boerderijen, geniet van havenstad Delfszijl en brengt een bezoekje aan Slochteren, wat bekend staat om de gaswinning.

Met deze roadtrip kun je in 1-3 weken, afhankelijk van hoe snel je wilt reizen, een heel mooi deel van ons land zien!

België

Onze 2de roadtrip door Europa gaat door België! Ook onze zuiderburen zijn zeker een roadtripje waard. België is zo divers het zal je nog verbazen.

Ontdek de Mooiste Kastelen en Burchten in de Ardennen

We starten deze route in Rue des Hézalles, Trois-Ponts. Deze route voert je in 245km langs de mooiste kastelen en burchten. Uiteraard kun je deze ook bezoeken en kan je met de kinderen ronddwalen door vervlogen tijden. Het einde van deze kastelen route door de Ardennen is Rue du Parc , Amay.

Verken de Historische Steden Brussel, Gent en Brugge

Na al deze kastelen pracht is het tijd voor de stad! Je vervolgt je roadtrip naar Brussel. Een heerlijke stad waar je met de kinderen op zoek gaat naar Manneke Pis, de bollen van het Atomium aanschouwt en alles leert over dinosaurussen in het Museum voor Natuurwetenschappen. Na Brussel kun je de historische steden Gent en Brugge ook nog aandoen. Vergeet in Brugge niet om een boottocht te maken door de grachten.

Geniet van Zon, Zee en Strand in Knokke

Natuurlijk eindigt deze roadtrip met een aantal dagen strand in Knokke. Genieten van zon, zee, strand, heerlijk eten en na praten over wat jullie allemaal beleefd hebben tijdens deze bijzondere roadtrip.

Ontdek de Sprookjesroute in Duitsland

Ook onze oosterburen hebben heel veel te bieden. Afhankelijk van je route kan je roadtrip in Duitsland enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen. Wat denk je van deze route? In Duitsland kan je een heuse Sprookjes route rijden. Een route die je in 600km meeneemt door het land van Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en vele andere sprookjes figuren. De route begint in Hanau, de geboorteplaats van de bekendste sprookjes vertellers, de gebroeders Grimm en eindigt in Bremen.

Roadtrip door België en Frankrijk

Een roadtrip door Belgie en Frankrijk is altijd een goed idee! Of het nu van hotel naar hotel of met de caravan of tent is.

Ontdek de Belgische en Franse Oostkust

Kies voor een kustroute en ontdek de Belgische en Franse oostkust! Rij via Zeeland naar kuststeden als Knokke, Oostende of Blankeberge. Vanuit deze kuststeden kun je ook nog eens de mooie, historische steden Gent en Brugge bezoeken.

Verken Duinkerke en de Opaalkust

Na een weekje genoten te hebben van de Belgische kust zak je verder af richting Duinkerke. Een bekende stad aan de kust in Noord-Frankrijk. Duinkerke heeft een rijke Tweede Wereldoorlog historie. Een bezoek aan het museum in Duinkerke is dan ook een must.

Wanneer je verder zuidwaarts, gaat kom je terecht aan de Opaalkust. Dit deel van de Franse kust staat bekend om de dramatische kustlijn, met uitgestrekte stranden. Je kan hier verschillende mooie steden bezoeken, lekker luieren aan het strand of iets verder het binnenland ingaan en genieten van de natuur!

Ontdek Denemarken

Vaak wordt Denemarken gebruikt als doorreisland voor een roadtrip door Noorwegen of Zweden, maar wist je dat Denemarken zelf ook enorm veel te bieden heeft?

De Margriet Route

Vanuit Nederland rijd je naar Duitsland en neem je in Puttgarden of Rostock de boot naar Denemarken. Een iconische route is de Margriet route. Deze route voert je in 3.700km dwars door Denemarken en laat je al het mooist zien wat Denemarken te bieden heeft.

Gezien de flinke lengte van deze route, kan je er ook voor kiezen stukjes van de Margriet route te rijden. Deze route staat met bordjes aangegeven, zo kun je heerlijk op de ouderwetse manier, al zoekend met de kinderen naar de bordjes langs de weg, genieten van het mooie Denemarken.

Auto Check voor Europese Roadtrips

Wanneer je met de auto een van deze trips in Europa gaat maken, vergeet dan niet om voor je gaat een auto check te doen:

  • Heeft de auto afgelopen periode nog een beurt gehad?
  • Zijn de banden hard genoeg opgepompt?
  • Heb je genoeg ruitenwisservloeistof?
  • Genoeg olie?

En check ook altijd even of je autoverzekering goede dekking biedt voor rijden in het buitenland.

Kindvriendelijke Roadtrips in Europa Tijdens Corona

In deze bijzondere tijden van corona, heb ik gezocht naar roadtrips die relatief dichtbij zijn. Hopelijk zijn alle genoemde landen in de periode dat jij wilt gaan reizen met de kinderen weer toegankelijk voor niet-noodzakelijk reizen. Geniet van je reizen en het ontdekken van deze pareltjes dichtbij!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie