Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met een peuter kan een onvergetelijke ervaring zijn. Het biedt de mogelijkheid om de wereld door hun ogen te zien, een unieke interactie met de lokale bevolking te hebben en te genieten van hun oprechte en pure vragen. Hoewel het misschien gemakkelijker is om met oudere kinderen te reizen, is het zeker mogelijk om met een peuter te reizen. Maar waar moet je heen? Hier zijn enkele tips van de reismoeders van RiksjaKids, die veel ervaring hebben met reizen met hun kinderen en de beste bestemmingen kennen.

Topbestemmingen voor reizen met een peuter

#1 Thailand

Thailand, ook wel bekend als het land van de glimlach, heeft alles te bieden. Van tempels tot bergstammen, van adembenemende natuur tot het bruisende Bangkok, en van tropische regenwouden tot idyllische, afgelegen stranden. Je kunt je reis zo ontspannen of zo actief maken als je zelf wilt. Het reizen van de ene plaats naar de andere is eenvoudig, met opties zoals bussen, nachttreinen, airconditioned minibusjes of vliegtuigen. Bangkok is het gemakkelijkst te verkennen per fiets. Voor langzaam aflopende stranden kun je het beste naar Ko Lanta of Bo Phut Beach op Ko Samui gaan. Een ander voordeel is dat je rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok kunt vliegen, zonder overstappen.

Top 3 Reisbestemmingen voor Peuters

1. Zuid-Afrika: Een Safari Avontuur

Zuid-Afrika staat synoniem voor safari. En ja, dat kan zeker met een peuter! Het grote voordeel van Zuid-Afrika is dat je er met je eigen huurauto kunt rondreizen. Dit betekent dat je je eigen reistempo kunt bepalen en je peuter kan rusten in de auto terwijl je naar de volgende bestemming rijdt. Bovendien kun je zelf door het Kruger Park rijden. Het moment dat je peuter de eerste olifant spot vanaf de achterbank is onvergetelijk. Bovendien is het zuiden van Zuid-Afrika malaria-vrij en zijn de reisafstanden kort, wat het een ideale bestemming maakt voor reizen met een peuter.

2. Canada: Het Land van Natuur

Canada, het land van besneeuwde bergtoppen, gletsjermeren en bruine beren, is een veilig en westers land met een uitstekend wegennet. Zelf rijden is goed te doen en de afstanden zijn behapbaar. Je kunt overnachten in cabins of lodges, vaak met meerdere slaapkamers en een eigen keuken. Dit betekent dat je niet elke avond op zoek hoeft naar een nieuw restaurant. Als je in de zomermaanden gaat, is de temperatuur aangenaam genoeg om af te koelen in het meer of zwembad.

3. Bali: Een Tropisch Paradijs

Bali staat bekend om zijn rijstvelden, stranden met koraal, kleurrijke offers en tempels. Hoewel de vliegreis lang kan zijn, zijn de reisafstanden op Bali zelf kort. Je kunt er rondreizen met een chauffeur die je van het ene resort naar het andere brengt. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je een scooter huren en de omgeving verkennen zoals de Balinezen dat doen. Fietsen tussen de rijstvelden en zelf offers maken zijn ook leuke activiteiten om te doen op Bali.

Top Reisbestemmingen met Peuters: Mexico en Marokko

Ontdek het Caribisch Sfeertje van Mexico

Wie houdt er niet van het Caribisch sfeertje? In Mexico vind je lange witte zandstranden omzoomd door groene palmbomen, jungle en oude Maya-tempels. Je kunt je reis dus zo actief of zo rustig maken als je zelf wilt. Met een moderne gezinsauto, bij voorkeur met airco, kun je veel zien in een korte tijd dankzij de relatief korte afstanden. Aan het einde van je reis kun je in Akumal snorkelen met zeeschildpadden. Voor het typische laid-back sfeertje kun je het beste naar Isla Mujeres gaan met haar hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee.

Ervaar het Exotische Marokko

Qua vliegafstand staat Marokko op #1: het is maar vier uur vliegen vanaf Nederland. En je hebt er geen last van jetlag. Je belandt direct bij aankomst in Alladin’s 1001-nacht sprookje. Slapen onder de sterren in de Sahara? Check. Dwalen door de souks van eeuwenoude steden? Check. Overnachten in kleine paleisjes? Check. Marokko has it all. Én het klimaat is aangenaam en je kunt ook hier prima met je eigen auto rondrijden. Je peuter (en jullie ook) vindt het hier fantastisch.

Alle 6 heerlijke bestemmingen om uit te kiezen wanneer je gaat reizen met een peuter. Waar wil jij naar toe?

Vind je dit een leuk artikel? Dan vind je dit artikel: 5 Redenen om te reizen met kleine kids, misschien ook wel interessant. En neem ook even een kijkje op de blogs van deze reizende mama’s Reis met kinderen, Avonturen Sparen, Kleine Globetrotter!  

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie