Kies je taal:

Reizen met een peuter? Ja, doen!

Niets is leuker dan reizen met een peuter. Je bekijkt de wereld door hun ogen, je hebt op een andere manier contact met de bevolking en de vragen van je kind zijn eerlijk en puur. Ok, misschien is het makkelijker om met wat oudere kinderen te reizen, maar reizen met een peuter is goed te doen. Waar naar toe? Hieronder vind je de tips van de reismoeders van RiksjaKids. Zij hebben al veel gereisd met hun kinderen en weten als geen ander wat de leukste bestemmingen zijn.

Reizen met een peuter? Dit zijn TOP bestemmingen

 

#1 Thailand

Het land van de glimlach. Thailand heeft alles, van tempels tot bergstammen, van overweldigende natuur tot bruisend Bangkok. En van tropisch regenwoud tot (verlaten) idyllische stranden. Top dus. Je kunt je reis hier zo druk of zo rustig maken als je zelf wilt. En wil je door naar de volgende plek? Dan pak je een bus, een nachttrein, een airco minivan of het vliegtuig. Net zo handig en snel. Bangkok verken je het makkelijkst per fiets. En langzaam aflopende stranden? Daarvoor kun je het beste naar Ko Lanta reizen of Bo Phut Beach, op Ko Samui. Bovendien is het fijn dat je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bangkok kunt vliegen, zonder over te stappen.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

#2 Zuid-Afrika

Denk je aan Zuid-Afrika, dan denk je aan safari. Kan dat met een peuter? Zeker. Het voordeel van Zuid-Afrika is dat je er met je eigen huurauto rond kunt reizen. Zo bepaal je zelf je eigen reistempo. En kan je peuter af en toe een dutje doen in de auto, terwijl jullie naar je volgende bestemming rijden. Het fijne aan een eigen auto is ook dat je zelf door bv. Kruger Park mag cruisen. Het moment dat je peuter op de achterbank zelf de eerste olifant spot vergeet je nooit meer. En malaria dan? Het zuiden van Zuid-Afrika is malaria-vrij. En de reisafstanden zijn daar kort. Een ideale bestemming wanneer je wilt reizen met een peuter.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

#3 Canada

Het land van natuur: besneeuwde bergtoppen, gletsjermeren en bruine beren. Canada is een veilig en westers land én heeft een uitstekend wegennet. Zelf rijden is dus goed te doen en bovendien zijn de afstanden behapbaar. Overnachten doe je in cabins of lodges. Vaak met meerdere slaapkamers en een eigen keuken. Wel zo fijn dat je niet elke avond op zoek moet naar weer een ander restaurant. Ga je in onze zomermaanden dan is de temperatuur lekker genoeg om af te koelen in het meer of zwembad.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

#4 Bali

Wie Bali zegt, zegt rijstvelden, stranden met koraal, kleurrijke offers en tempels. Ok, je moet er wel even voor vliegen, maar ben je eenmaal op Bali dan is het wel zo fijn dat de reisafstanden kort zijn. Helemaal ideaal is dat je er met een chauffeur rond kunt reizen. Hij haalt je op bij je ene resort en brengt je naar de andere. Ben je meer een durfal? Doe dan als de Balinezen doen en huur een scooter. Helm op, beschermende kleding aan en crossen maar. Minstens zo leuk is fietsen tussen de rijstvelden (en meehelpen met de oogst) en zelf je offers maken.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

#5 Mexico

Wie houdt er niet van het Caribisch sfeertje? In Mexico vind je lange witte zandstranden omzoomd door groene palmbomen, jungle en oude Maya-tempels. Je kunt je reis dus zo actief of zo rustig maken als je zelf wilt. Waar je vroeger met een ‘kevertje’ door Mexico reed is het met je peuter wel zo handig om een moderne gezinsauto, bij voorkeur met airco, te regelen. Omdat de afstanden relatief kort zijn, kun je dus veel zien in een korte tijd. En aan het einde van je reis? In Akumal kun je snorkelen met zeeschildpadden. Voor het typische laid-back sfeertje kun je het beste naar Isla Mujeres gaan met haar hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

#6 Marokko

Qua vliegafstand staat Marokko op #1: het is maar vier uur vliegen vanaf Nederland. En je hebt er geen last van jetlag. Terwijl je voor je gevoel toch echt aan de andere kant van de wereld zit. Want je belandt direct bij aankomst in Alladin’s 1001-nacht sprookje. Slapen onder de sterren in de Sahara? Check. Dwalen door de souks van eeuwenoude steden? Check. Overnachten in kleine paleisjes? Check. Marokko has it all. Én het klimaat is aangenaam en je kunt ook hier prima met je eigen auto rondrijden. Je peuter (en jullie ook) vindt het hier fantastisch.

Kids Love Travel: reizen met een peuter

Alle 6 heerlijke bestemmingen om uit te kiezen wanneer je gaat reizen met een peuter. Waar wil jij naar toe?

Vind je dit een leuk artikel? Dan vind je dit artikel: 5 Redenen om te reizen met kleine kids, misschien ook wel interessant. En neem ook even een kijkje op de blogs van deze reizende mama’s Reis met kinderen, Avonturen Sparen, Kleine Globetrotter!  

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights