Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom reizen met kinderen een geweldig idee is

Reizen is een van mijn grootste passies. Het plannen van de bestemming, het zoeken naar tickets, het uitstippelen van de route, het boeken van accommodaties – ik hou van elk aspect. Mijn vakantie begint zodra ik op Schiphol (of welke luchthaven dan ook) aankom. Ik geniet van een lekkere maaltijd, een beetje rondslenteren, winkelen, het is geweldig! Eenmaal op de bestemming schakel ik over naar de relaxmodus en geniet ik van de nieuwe wereld waarin ik ben beland.

Het was voor mij dan ook een logische stap om met mijn kinderen te willen reizen. Gelukkig vinden ze het net zo leuk als ik. Toch ervaren veel ouders een barrière om te reizen. Ik wil graag proberen deze barrière weg te nemen. Hier zijn vijf redenen waarom reizen met je kinderen een geweldig idee is:

De voordelen van reizen met kinderen

Reizen met kinderen kan een verrijkende ervaring zijn, zowel voor de ouders als voor de kinderen zelf. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om met je kinderen te reizen.

1. Reizen bevordert geluk

“Verzamel momenten, niet dingen!” Dit is een populaire reisquote die nu door de wetenschap wordt ondersteund. Volgens een artikel in de Nat Geo Traveler, zijn mensen met veel mooie reiservaringen gelukkiger dan mensen met veel materiële rijkdom. Dit is niet zomaar een bewering, maar het is wetenschappelijk bewezen. Het onderzoek toont aan dat langdurig geluk voornamelijk wordt bereikt door het opdoen van ervaringen, waaronder reizen. De grootste bedreiging voor geluk blijkt “gewenning” te zijn. Dus stap uit je comfortzone en ga op reis met je kinderen!

De vreugde van het samen reizen

Er is niets mooier dan reizen, vooral als je dat samen doet! Het beleven van waanzinnige avonturen en het maken van bijzondere herinneringen met de belangrijkste personen in je leven – je kinderen – is onvergelijkbaar. Het is heerlijk om na een bijzondere dag lekker met de kinderen na te praten over de belevenissen van die dag. Ik praat nog steeds met Floris over onze avonturen in Thailand, en dat is al 1,5 jaar geleden!

Quality Time

Met een drukke baan en een hectisch sociaal leven, is het voor ons heel belangrijk om quality time door te brengen met elkaar. Een reis of vakantie is daar bij uitstek geschikt voor. Even helemaal weg van de dagelijkse sleur en volledig focussen op elkaar.

Waarom reizen met kinderen een geweldig idee is

Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar het is ook een geweldige manier om samen tijd door te brengen en de wereld te ontdekken. Hier zijn vijf redenen waarom je zou moeten overwegen om met je kinderen te reizen.

1. Leer ze over verschillende culturen

Reizen stelt kinderen bloot aan verschillende culturen en levensstijlen. Ze leren over andere talen, eten, muziek en tradities. Dit helpt hen om een open geest te ontwikkelen en respect te hebben voor diversiteit.

2. Breng kwaliteitstijd door

Reizen biedt de perfecte gelegenheid om kwaliteitstijd met je kinderen door te brengen. Je kunt samen ontspannen, bijpraten en genieten van elkaars gezelschap. Bovendien kunnen kinderen grote stappen zetten in hun ontwikkeling als ze 24/7 bij elkaar zijn.

3. Maak de wereld groter

Door te reizen maak je de wereld van je kinderen letterlijk en figuurlijk groter. Het is goed voor kinderen om te zien en te ervaren dat olifanten in het wild leven en niet per se in de dierentuin, dat kinderen in andere landen het misschien minder goed hebben en dat gebruiken en omgangsvormen in het buitenland anders kunnen zijn. Hier leren ze enorm veel van en dit helpt hen absoluut in hun verdere ontwikkeling.

4. Omdat JIJ er gelukkig van wordt!

Ik word heel gelukkig van reizen. Menig keer heb ik snerend naar mijn hoofd gekregen: “Dat reizen doe je alleen voor jezelf, daar vinden de kinderen niets aan!”. Los van het feit dat dit niet waar is, vind ik het een vreemde veronderstelling dat je niet voor jezelf zou mogen reizen. Dus… ga lekker, je hebt nu genoeg redenen voor de kinderen EN voor jezelf!

Twijfel je zelf over reizen met kinderen, dan hoop ik dat deze 5 redenen je over de streep hebben getrokken! Twijfelt je partner, duw hem/haar dit artikel dan snel onder zijn/haar neus (en alle andere artikelen van Kids Love Travel, bijvoorbeeld Tips voor vliegen met kinderen) en ga lekker op zoek naar jullie perfecte familie reis.

Ontdek de perfecte vakantiebestemming

Ben je op zoek naar de perfecte vakantiebestemming? Zoek niet verder. Wij hebben de antwoorden op al je vragen en helpen je graag bij het vinden van de ideale reis.

Waarom kiezen voor ons?

Wij bieden een breed scala aan bestemmingen, van zonnige stranden tot bruisende steden. Ons team van ervaren reisexperts staat klaar om je te helpen bij het plannen van de perfecte vakantie.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over onze diensten of bestemmingen? Wij hebben de antwoorden. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die we ontvangen:

  • Wat zijn de beste tijden om te reizen?
  • Welke bestemmingen zijn het meest populair?
  • Hoe kan ik de beste deals vinden?

Heb je nog meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van de perfecte vakantie.

Overwin je twijfels

Twijfel je nog? Laat ons je overtuigen. Wij bieden niet alleen een breed scala aan bestemmingen, maar ook deskundig advies en uitstekende klantenservice. Wij zijn er om je te helpen bij elke stap van je reisplanning.

Neem contact met ons op

Ben je klaar om je volgende vakantie te plannen? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte bestemming. Laat ons je helpen om de vakantie van je dromen te realiseren.

Zwemmen met je baby? Dit heb je allemaal nodig

Ga je met je baby op vakantie en voor het eerst met hem of haar het water in? Als je kindje tussen de twee en…

Lees verder »

14 december 2022

Zomervakantie in Nederland: 12 provincies, 12 to do’s en heerlijke slaapplekjes met kinderen

Yes nog een paar weken en dat start de zomervakantie in Nederland weer! Na dit bewogen jaar kan ik niet wachten om heerlijk vakantie te…

Lees verder »

Zomervakantie in Nederland: 12 provincies, 12 to do’s en heerlijke slaapplekjes met kinderen

Ontdek de schoonheid van Nederland tijdens de zomervakantie. Elke provincie heeft unieke activiteiten en prachtige plekken om te overnachten, perfect voor een vakantie met kinderen.

Lees verder »

Wintersport in Zwitserland met Kinderen: ontdek de magie van de bergen

Zwitserland verandert in een waar paradijs voor wintersportliefhebbers zodra de winter zijn intrede doet. Dit land biedt adembenemende berglandschappen, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Lees verder »

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie