Kies je taal:

Highlights van Sal, Kaapverdie: van drijven op een zoutmeer tot haaien spotten

Wanneer je naar Kaapverdië op vakantie gaat dan kom je meestal voor de zon of voor de wind. De zon, omdat je lekker aan het strand of zwembad wilt liggen en de wind omdat je een kitesurfer of windsurfer bent. Maar ken je de highlights van Sal, Kaapverdië, ook?

Toen ik vertelde dat er een vakantie naar Sal in de planning stond heb ik meerdere malen gehoord: “Sal? Dat is echt een heel lelijk eiland, kaal, dor en niets te doen”. Maar dat is niet (helemaal) waar! Ja, Sal is vrij droog en dor. Of dat lelijk is hangt van je smaak af en er is zeker wel wat te zien en te doen! Voor iedereen die naar Sal op vakantie gaat of wil, heb ik een TOP 5 gemaakt van de highlights die je zeker niet moet missen.

Highlights van Sal, Kaapverdie 

 

1. De WAUW factor ervaren bij Blue Eye

Blue eye ligt bij Baracunda, aan de noordwest kant van Sal. Het is een heel mooi natuurfenomeen. Nadat je €5 pp betaald hebt (kleine kids gratis), loopt je over houten vlonders naar de Blue Eye. Je neemt een klein trapje naar beneden en.. wauw! Blue Eye is een 80 meter diep gat in de rotsen, de oceaan in. Tussen 11:30-13:30 staat de zon vrijwel loodrecht boven dit gat, dit geeft een waanzinnig mooie diepblauwe kleur, daarom ook de naam “Blue Eye. Het gat is niet heel goed afgezet, dus houdt je kids goed vast!

Kids Love Travel: highlights van Sal

2. Genieten van de zee in Murdeira

Wij hebben met de auto een korte stop gemaakt om de baai te bekijken en met de voetjes in het zand te staan. De kids vonden het fijn om even de auto uit te gaan. Op het strand liggen heel veel stenen, dus de “wie kan de steen het verst in zee gooien wedstrijd” was direct geboren. Floris vond zelfs stukjes koraal op het strand, die wilde hij heel graag mee naar Nederland nemen, maar helaas, daar denkt de douane anders over.

Kids Love Travel: highlights van Sal

3. Drijven op het zoutmeer in Pedra de Lume

Aan de rechterkant van het eiland vind je Pedra de Lume een dorpje dat bekend is door de zoutmijn. Wanneer je, na €5 pp te betalen voor de entree, de mijn inloopt zie je nog allerlei houten stellages die gebruikt werden om het hout te transporteren. De mijn was actief in gebruik tot 1999. Nu is de zoutmijn met name en toeristische trekpleister. Het meer is namelijk zo zout dat je er op kan drijven. Wanneer je een duik neemt in het meer, het zout laat opdrogen en jezelf daarna met het zout schoon scrubt, zou je er 10 jaar jonger uitzien. Altijd het proberen waard ;). Met recht een van de grootste highlights van Sal.

Kids Love Travel: highlights van Sal

4. Haaien spotten bij Shark Bay

Vlakbij Pedra de Lume, ongeveer 10 minuten rijden over een dirt road, vind je Shark Bay. Wanneer je een aantal 4×4’s ziet staan die gebruikt worden om toeristen over het eiland te vervoeren, dan weet je dat je goed zit. Het is dan nog een stukje lopen over gladde stenen de zee in. Je kan zelf waterschoenen meenemen of ter plekke schoentjes huren. Wanneer je ongeveer 50-100 meter over de natte rotsen bent geglibberd kun je de citroenhaaien spotten die voor de kust zwemmen. Deze highlight is minder geschikt voor hele kleine kids. Zodra kids goed (en zelfstandig deze afstand) kunnen lopen, kun je hen voorzichtig aan de hand meenemen.

Kids Love Travel: highlights van Sal

5. Heerlijke ijsjes eten in Santa Maria

Santa Maria vind je helemaal in het zuiden van Sal. Het is een klein vissersdorpje met een hele gezellige sfeer. Wij vielen met onze neuzen in de boter, want het was carnaval! En dat wordt ook op Sal uitbundig gevierd; alle kids zijn verkleed en bovenop een praalwagen staat een meisje in een fantastische outfit met kroon en veren. Het voelt een beetje als carnaval in Brazilië, maar dan voor kids. In Santa Maria vind je heel veel gezellige restaurantjes en terrasjes EN een ijssalon waar ze schepijs en frozen yoghurt (soort van softijs) verkopen. Onze kids zijn echte ijsmonsters, dus na een dag Sal verkennen in de 4×4 was dit de perfecte afsluiter.

Kids Love Travel: highlights van Sal

Genoeg te zien op Sal!

Iedereen die zegt dat er “niet te zien is op Sal” vergist zich dus. Mis jij nog mooie plekken op deze lijst met highlights van Sal? Kijk hier voor nog meer informatie over een vakantie op Kaapverdië. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je dit “Vakantie naar Kaapverdië met kinderen” misschien ook wel leuk.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights