Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je een vakantie naar Kaapverdië plant, is de kans groot dat je gaat voor de zon of de wind. Misschien wil je ontspannen aan het strand of bij het zwembad, of misschien ben je een fervent kitesurfer of windsurfer. Maar ben je ook bekend met de hoogtepunten van Sal, Kaapverdië?

Ik heb vaak gehoord: “Sal? Dat is echt een heel lelijk eiland, kaal, dor en niets te doen”. Maar dat is niet (helemaal) waar! Ja, Sal is vrij droog en dor. Maar of dat lelijk is, hangt af van je smaak en er is zeker wel wat te zien en te doen! Voor iedereen die naar Sal op vakantie gaat of wil, heb ik een top 5 gemaakt van de hoogtepunten die je zeker niet mag missen.

Top 5 hoogtepunten van Sal, Kaapverdië

1. De WAUW-factor ervaren bij Blue Eye

Blue Eye ligt bij Baracunda, aan de noordwestkant van Sal. Het is een prachtig natuurfenomeen. Nadat je €5 per persoon hebt betaald (kleine kinderen gratis), loop je over houten vlonders naar de Blue Eye. Je neemt een klein trapje naar beneden en… wauw! Blue Eye is een 80 meter diep gat in de rotsen, de oceaan in. Tussen 11:30 en 13:30 staat de zon vrijwel loodrecht boven dit gat, wat een waanzinnig mooie diepblauwe kleur geeft, vandaar de naam “Blue Eye”. Het gat is niet heel goed afgezet, dus houd je kinderen goed vast!

2. Genieten van de zee in Murdeira

Geniet van de schoonheid van de baai

We maakten een korte stop met de auto om de baai te bewonderen en met onze voeten in het zand te staan. De kinderen vonden het heerlijk om even uit de auto te zijn. Op het strand liggen veel stenen, dus de “wie kan de steen het verst in zee gooien” wedstrijd was snel geboren. Floris vond zelfs stukjes koraal op het strand, die hij graag mee naar Nederland wilde nemen, maar helaas, de douane dacht daar anders over.

Drijf op het zoutmeer in Pedra de Lume

Aan de rechterkant van het eiland vind je Pedra de Lume, een dorpje dat bekend staat om de zoutmijn. Na €5 per persoon te betalen voor de entree, loop je de mijn in en zie je allerlei houten stellages die gebruikt werden om het zout te transporteren. De mijn was actief tot 1999. Nu is de zoutmijn vooral een toeristische trekpleister. Het meer is zo zout dat je erop kunt drijven. Neem een duik in het meer, laat het zout opdrogen en scrub jezelf daarna schoon met het zout, en je zou er 10 jaar jonger uitzien. Zeker het proberen waard en een van de grootste highlights van Sal.

Spot haaien bij Shark Bay

Vlakbij Pedra de Lume, ongeveer 10 minuten rijden over een onverharde weg, vind je Shark Bay. Als je een aantal 4×4’s ziet staan die gebruikt worden om toeristen over het eiland te vervoeren, dan weet je dat je goed zit. Het is dan nog een stukje lopen over gladde stenen de zee in. Je kunt zelf waterschoenen meenemen of ter plekke schoentjes huren. Na ongeveer 50-100 meter over de natte rotsen te hebben geglibberd, kun je de citroenhaaien spotten die voor de kust zwemmen. Deze highlight is minder geschikt voor hele kleine kinderen. Zodra kinderen goed (en zelfstandig deze afstand) kunnen lopen, kun je hen voorzichtig aan de hand meenemen.

5. Geniet van heerlijke ijsjes in Santa Maria

Santa Maria, gelegen in het uiterste zuiden van Sal, is een charmant vissersdorpje met een levendige sfeer. Tijdens ons bezoek was het carnaval, een feest dat ook op Sal uitbundig wordt gevierd. Alle kinderen zijn verkleed en op een praalwagen staat een meisje in een prachtige outfit met kroon en veren. Het voelt een beetje als carnaval in Brazilië, maar dan voor kinderen. Santa Maria biedt tal van gezellige restaurants en terrassen, en een ijssalon waar ze schepijs en frozen yoghurt verkopen. Onze kinderen zijn echte ijsliefhebbers, dus na een dag Sal verkennen in de 4×4 was dit de perfecte afsluiting.

Er is genoeg te zien op Sal!

Wie beweert dat er “niets te zien is op Sal” heeft het mis. Mis je nog mooie plekken op deze lijst met hoogtepunten van Sal? Kijk hier voor meer informatie over een vakantie op Kaapverdië.

Vond je dit artikel interessant? Dan vind je dit “Vakantie naar Kaapverdië met kinderen” misschien ook wel leuk.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie