Kies je taal:

Genua met kinderen, 3 dagen in deze mooie stad!

Yes!! Tijd voor onze “girls only” citytrip naar Genua! Lotte en ik gaan voor het eerst samen een weekend weg. En als je het doet, doe het dan goed! Of Genua met kinderen een top of flop bestemming is, kan ik jullie na deze 3 dagen vertellen!

Genua met kinderen: dag 1

We vliegen om 14:40 uur vanaf Schiphol, stappen over op Parijs en vliegen dan door naar Genua. KLM vliegt ook direct, mocht je een directe vlucht fijner vinden en wat duurdere tickets geen probleem.

Alleen reizen met een peuter

Voor deze eerste reis alleen met Lotte heb ik een aantal handige gadgets aangeschaft. Aangezien Genua niet echt een buggy vriendelijke stad is, leek een draagzak mij handiger. Na bijna 4 jaar is Lotte toch echt uit de Ergo Baby gegroeid, dus we hebben de Tula Toddler aangeschaft. Lopen in Genua met een moe kind: CHECK! Maar hoe ga ik dat doen op de luchthavens? Lotte is sowieso al niet echt een wandelaar en de grote afstanden op de luchthaven zijn geen favoriet. Daarvoor heb ik de Trunki aangeschaft. Lotte heeft er zelf een uit mogen kiezen. De keuze viel op een tijger, die ze nu haar hond noemt ?.

De Trunki is zo gebouwd dat een kindje erop kan zitten. Er zijn dan twee opties: gebruiken als een “loopwagen” of je kan je kindje trekken. Dus ook de grote loopafstanden op de luchthaven: CHECK!

We nemen de bus naar Schiphol. Lotte is zooooo trots dat ze alleen met mama op vakantie gaat, dat ze het werkelijk met iedereen deelt. Eenmaal op Schiphol slaan we nog even wat broodjes in en gaan we snel door de security. Lotte trekt haar Trunki overal mee naar toe. En krijgt daarmee veel bekijks en lieve blikken.

Onze vluchten

De eerste vlucht naar Parijs gaat super. Je stijgt op, krijgt een snackje en een drankje, en je landt. Lotte maakt het snackje en drankje niet eens mee, want die ligt al direct na take off op 1 oor. Blijkbaar toch spannend alleen op reis met mama.

Wanneer we landen op Parijs CDG moeten we met een shuttle bus van gate F naar gate G. Daar gaat het boarden via een bijzonder systeem. Er is een grote hal met wat horeca, winkels en veel zitplaatsen. Op de schermen die je vlucht aangeven staat geen gate. 30 minuten voor vertrek verschijnt het gate nummer op het scherm. Gevolg is dat er een groot aantal mensen voor het scherm staat te staren om er achter te komen naar welke gate ze moeten. Niet super handig.

Niet 30 maar 15 minuten voor vertrek verschijnt ons vluchtnummer, dus hup hup, in looppas naar onze gate.

Lotte is na haar power napje weer top fit en brengt de vlucht van Parijs naar Genua grotendeels op haar iPad door.

Genua met kinderen Genua met kinderen

There we are!

Hello Genua!!! We landen op een hele kleine luchthaven en wandelen zonder een enkele controle vanuit het vliegtuig het warme Genua in. De taxi brengt ons voor 25€ in 30 minuten naar het hotel in hartje Genua, Best Western City Plus. We eten nog een hapje in het restaurant van het hotel en gaan dan lekker slapen.

Genua met kinderen: dag 2

Gooooooodmorning! Onze eerste dag in Genua, zin in! Voor we op pad gaan genieten we eerst van een heerlijk ontbijtje! Lotte gaat uiteraard voor boterhammen met pindakaas en een appeltje. Het valt mij op dat ze zowel sojamelk als glutenvrije crackers hebben voor mensen met een allergie.

Nervi is een aanrader

Na het ontbijt pakken we de metro en trein naar Nervi. Een mooi stadje aan de kust. Het spoor loopt direct langs de kustlijn. Langs de kust vind je een coastal walk met fantastische uitzichten, zeker een aanrader!!! We lopen eerst naar het stadje, ik blijf al die gekleurde huisjes fantastisch vinden, en wandelen daarna via de kust naar Villa Grimaldi een kunstmuseum waar Lotte een “fotografie” workshop mag doen. Er wordt uitgelegd hoe vroeger foto’s gemaakt en ontwikkeld werden en Lotte mag ook zelf aan de slag. Ze vind het fantastisch en is super trots op haar zelfgemaakte “kunstwerk”.

Genua met kinderen Genua met kinderen

Museum en lekker spelen

Na Villa Grimaldi lopen we het park naast het museum in, hier vind je een grote speeltuin. Lotte kan haar geluk niet op. Na een kwartiertje rennen, glijden en klauteren brengen we nog een kort bezoekje aan Galleria d’Arte Moderna waarna we weer richting de coastal walk lopen.

Genua met kinderen Genua met kinderen

Restaurant met zwembad!

We lunchen in Medusa Bagni, een restaurant aan het water met zwembaden. En niet zomaar zwembaden, zeewater zwembaden in de rotsen. Het water blijkt heeeeel koud brrrrrr, maar als je er eenmaal doorheen bent is het heerlijk! Na het zwemmen ploffen we op een stoel om op te drogen in de zon, wat heerlijk dit is echt vakantie!

Genua met kinderen Genua met kinderen

Lekker eten

Aan het einde van de middag pakken we de trein terug naar Genua. Voor we gaan eten maken we even een pitstop in het hotel voor een verfrissende douche. Na een dag lang wandelen in 28 graden is dat wel nodig. We eten in restaurant Le Rune. Lotte houd het bij friet en ik geniet van een heerlijke steak met truffel, zoooooo lekker!!
We ploffen samen rond 22:00u uitgeput op bed. Genua heeft mij so far verbaasd, wat een enorm fijne en veelzijdige stad!

Genua met kinderen: dag 3

We starten ook deze dag met een goed ontbijtje. Na het ontbijt wandelen we door de mooie historische binnenstad richting het Galata Museo del Mare, vrij vertaald het museum van de zee.

Galata Museo del Mare

Maar voor we naar binnen gaan, stappen we eerst op een mooie zeilboot! We varen rustig de haven uit richting open zee. De uitzichten vanaf de boot over Genoa zijn super! Eenmaal op zee worden de zeilen gehesen en mag kapitein Lotte aan het roer. Haar gezicht is priceless, ik denk dat ze niet trotser zou kunnen zijn!

Genua met kinderen Genua met kinderen

Na deze mooie zeiltocht gaan we het museum in. Een museum dat echt heeft gedacht aan de jongere bezoekers. Naast heel veel exposities vind je er ook oude schepen op schaal, een echt reddingsvlot, een hele coole VR (virtual reality) experience en mag je rondkijken op een echte onderzeeër. Deze ligt voor het museum in het water en is daarmee de enige onderzeeër die te bezichtigen is in Italië die ook daadwerkelijk in zee ligt. Dit schip is in 2000 voor het laatst gebruikt door de Italiaanse marine en dient nu als museum. Super interessant om hier rond te mogen lopen, mijn conclusie is dat ik toch wat te claustrofobisch ben voor een carrière bij de marine.

Genua met kinderen Genua met kinderen

Aquarium van Genua

Na deze heerlijke en educatieve ochtend moeten de magen weer gevuld worden. We genieten weer van een lekkere lunch (al denkt Lotte daar anders over ?) in de oude haven van Genoa.

Na de lunch lopen we naar het aquarium waar we niet zomaar een bezoekje brengen, we maken ook een backstage tour. Een gids neemt onze mee naar de dolfijnen, de keuken (waar al het eten voor de dieren geprepareerd wordt), een “achterkamertje” met unieke met uitsterven bedreigde baby schildpadjes en we bekijken plankton onder een microscoop. Na de backstage tour lopen we zelf nog een rondje door het aquarium.

Het haaien aquarium heeft glas van de vloer tot het plafond, Lotte is een beetje bang omdat ze denkt dat de haaien haar door het glas heen kunnen opeten. De zeehonden en zeekoeien vallen meer in de smaak. Maar Lotte haar favo is de “design your own fish” activiteit. Op een touch screen scherm stel je jouw eigen vis samen, vorm, kleur etc. Wanneer je op “klaar” drukt verschijnt de vis voor je neus in een heel groot digitaal aquarium. Ik geloof dat Lotte wel 8 vissen ontworpen heeft.

Genua met kinderen Genua met kinderen

Na ons aquarium bezoek is het al tegen 17:00 uur. We besluiten nog wat kadootjes te kopen voor Floris en Kev op de markt, een snel hapje te doen bij de Mac en dan naar het hotel te gaan aangezien de wekker om 05:00 uur alweer gaat.

Maar dan lopen we op weg naar de Mac langs een springkussen park aan de haven. Natuuuuurlijk wil Lotte even springen. Voor 15 min springen betaal ik 3€ en Lotte verbrand haar kipnuggets calorieën nog voor ze gegeten heeft.

Genua met kinderen Genua met kinderen

Na ons “diner” maken we een mooie wandeling door de oude stad op weg naar het hotel. Het mag gezegd worden, voor een “slechte loper” heeft Lotte het echt mega goed gedaan! Ik denk dat ze op beide dagen zeker 8 km van de gemiddeld 12 km per dag zelf gelopen heeft. De rest zat ze in de draagzak. Ik ben echt mega fan van de Tula Toddler die ik speciaal voor deze trip aangeschaft heb.

Inpakken en slapen

Eenmaal in het hotel zegt Lotte “ Mam ik moet echt even douchen, ik heb zo gezweet, ik kan het echt niet meer aan”. Dat is duidelijke taal. Terwijl Lotte doucht pak ik vast in. We liggen allebei lekker op tijd in bed, maar toch doet de wekker die om 05:00 uur s’nacht gaat pijn.

Genua met kinderen: dag 4

Wanneer de wekker gaat heb ik meerdere pogingen nodig om Lotte ook weer in het land der levenden te krijgen. We wandelen met onze spullen naar beneden en springen in de taxi.
Op Genoa Airport gaat alles lekker soepel en voor we het weten zitten we aan boord en stijgen we op.

We vliegen via Rome FCO naar huis. Ondanks dat het net 09:00 uur is halen we een ijsje op Rome FCO om de 2 uur wachttijd wat te verzachten. De 2 uur en 40 minuten vliegen van Rome naar Amsterdam gebruikt Lotte voor een lekker lang slaapje. Helemaal uitgerust landen we op Schiphol en pakken we weer de bus naar huis, in de regen dat wel.

Genua met kinderen genua met kinderen

We hebben echt een ongelofelijk leuke tijd gehad in Genua, een fantastische kindvriendelijke stad met een heerlijke keuken en een meer dan fijn klimaat. Wij gaan absoluut nog eens terug, Genua met kinderen is een absolute aanrader!

Vind je dit artikel “Genua met kinderen, 3 dagen in deze mooie stad!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!

10 Tips: Valencia met kinderen

Dit artikel “Genua met kinderen, 3 dagen in deze mooie stad!” is mede mogelijk gemaakt door Happy Minds en bevat affiliate links. Door een aankoop te doen via deze links maak je mij heel blij. Ik krijg een kleine commissie, terwijl het jou niets extra’s kost. Mede hierdoor kan ik deze handige artikelen blijven schrijven :). 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights