Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yes!! Het is tijd voor onze “girls only” citytrip naar Genua! Lotte en ik gaan voor het eerst samen een weekend weg. En als je het doet, doe het dan goed! Of Genua met kinderen een top of flop bestemming is, kan ik jullie na deze 3 dagen vertellen!

Onze ervaring: Genua met kinderen

Dag 1: De reis naar Genua

We vliegen om 14:40 uur vanaf Schiphol, stappen over op Parijs en vliegen dan door naar Genua. KLM vliegt ook direct, mocht je een directe vlucht fijner vinden en wat duurdere tickets geen probleem.

Alleen reizen met een peuter: onze tips

Voor deze eerste reis alleen met Lotte heb ik een aantal handige gadgets aangeschaft. Aangezien Genua niet echt een buggy vriendelijke stad is, leek een draagzak mij handiger. Na bijna 4 jaar is Lotte toch echt uit de Ergo Baby gegroeid, dus we hebben de Tula Toddler aangeschaft. Lopen in Genua met een moe kind: CHECK! Maar hoe ga ik dat doen op de luchthavens? Lotte is sowieso al niet echt een wandelaar en de grote afstanden op de luchthaven zijn geen favoriet. Daarvoor heb ik de Trunki aangeschaft. Lotte heeft er zelf een uit mogen kiezen. De keuze viel op een tijger, die ze nu haar hond noemt.

De Trunki is zo gebouwd dat een kindje erop kan zitten. Er zijn dan twee opties: gebruiken als een “loopwagen” of je kan je kindje trekken. Dus ook de grote loopafstanden op de luchthaven: CHECK!

We nemen de bus naar Schiphol. Lotte is zooooo trots dat ze alleen met mama op vakantie gaat, dat ze het werkelijk met iedereen deelt. Eenmaal op Schiphol slaan we nog even wat broodjes in en gaan we snel door de security. Lotte trekt haar Trunki overal mee naar toe. En krijgt daarmee veel bekijks en lieve blikken.

Onze Reiservaring: Vluchten en Aankomst in Genua

Onze eerste vlucht naar Parijs verloopt vlekkeloos. We stijgen op, genieten van een snack en een drankje, en landen zonder problemen. Mijn dochter, Lotte, slaapt al snel na het opstijgen. Het lijkt erop dat het reizen met alleen mama toch spannender is dan verwacht.

Na de landing op Parijs CDG nemen we een shuttlebus van gate F naar gate G. Het boarden gaat via een bijzonder systeem. Er is een grote hal met horeca, winkels en veel zitplaatsen. Op de schermen die je vlucht aangeven staat geen gate. Pas 30 minuten voor vertrek verschijnt het gate nummer op het scherm. Dit leidt ertoe dat veel mensen voor het scherm staan te wachten om te zien naar welke gate ze moeten. Niet erg efficiënt.

Ons vluchtnummer verschijnt echter niet 30, maar slechts 15 minuten voor vertrek, dus we moeten snel naar onze gate. Na haar dutje is Lotte weer helemaal opgeladen en brengt ze de vlucht van Parijs naar Genua grotendeels door op haar iPad.

Aankomst in Genua

We landen op een kleine luchthaven in Genua en wandelen zonder enige controle vanuit het vliegtuig het warme Genua in. Een taxi brengt ons voor €25 in 30 minuten naar ons hotel in het hart van Genua, het Best Western City Plus. Na een heerlijke maaltijd in het restaurant van het hotel, gaan we lekker slapen.

Ontdek Genua met kinderen: Dag 2

Goedemorgen! Onze eerste dag in Genua begint met een heerlijk ontbijt. Lotte kiest voor boterhammen met pindakaas en een appeltje. Het valt op dat er ook sojamelk en glutenvrije crackers beschikbaar zijn voor mensen met een allergie.

Nervi: Een must-visit locatie

Na het ontbijt nemen we de metro en trein naar Nervi, een prachtig stadje aan de kust. Het spoor loopt direct langs de kustlijn. Langs de kust is er een wandelpad met fantastische uitzichten, absoluut een aanrader! We bezoeken eerst het stadje met zijn kleurrijke huizen, en wandelen daarna via de kust naar Villa Grimaldi, een kunstmuseum waar Lotte een fotografieworkshop mag volgen. Ze leert hoe vroeger foto’s werden gemaakt en ontwikkeld en mag ook zelf aan de slag. Ze vindt het geweldig en is super trots op haar zelfgemaakte kunstwerk.

Museumbezoek en speeltijd

Na Villa Grimaldi bezoeken we het park naast het museum, waar een grote speeltuin is. Lotte is dolgelukkig. Na een kwartier rennen, glijden en klauteren brengen we nog een kort bezoek aan de Galleria d’Arte Moderna, waarna we weer richting het kustwandelpad lopen.

Geniet van een unieke lunchervaring bij Medusa Bagni

We genieten van onze lunch bij Medusa Bagni, een restaurant aan het water met zeewater zwembaden in de rotsen. Ondanks dat het water aanvankelijk erg koud is, is het uiteindelijk heerlijk verfrissend. Na het zwemmen nemen we de tijd om op te drogen in de zon. Dit is echt vakantie!

Proef de lokale keuken in Genua

Aan het einde van de middag nemen we de trein terug naar Genua. Na een verfrissende douche in ons hotel, gaan we dineren in restaurant Le Rune. Terwijl Lotte geniet van friet, trakteer ik mezelf op een heerlijke steak met truffel. Na een lange dag vol indrukken, vallen we rond 22:00 uur uitgeput in bed. Genua heeft ons tot nu toe aangenaam verrast met zijn veelzijdigheid!

Ontdek Genua met kinderen: Dag 3

We beginnen de dag met een stevig ontbijt. Na het ontbijt wandelen we door de prachtige historische binnenstad richting het Galata Museo del Mare, oftewel het museum van de zee.

Ontdek het Galata Museo del Mare in Genua

Voordat we het museum betreden, beginnen we onze reis met een ontspannen zeiltocht. We varen de haven uit richting de open zee, genietend van de adembenemende uitzichten over Genua. Eenmaal op zee worden de zeilen gehesen en krijgt onze jonge kapitein Lotte de kans om het roer te nemen. Haar trotse gezicht is onbetaalbaar!

Een museum dat aan de jongere bezoekers denkt

Na de zeiltocht bezoeken we het Galata Museo del Mare. Dit museum heeft duidelijk nagedacht over zijn jongere bezoekers. Naast talrijke exposities, zijn er ook oude schepen op schaal, een echt reddingsvlot en een indrukwekkende VR (virtual reality) ervaring. Je kunt zelfs een echte onderzeeër verkennen!

De enige onderzeeër in Italië die in zee ligt

De onderzeeër, die voor het museum in het water ligt, is de enige in Italië die daadwerkelijk in zee ligt. Dit schip werd in 2000 voor het laatst gebruikt door de Italiaanse marine en dient nu als museum. Het is fascinerend om hier rond te lopen, hoewel ik moet toegeven dat ik te claustrofobisch ben voor een carrière bij de marine.

Bezoek aan het Aquarium van Genua

Na een ochtend vol educatieve ervaringen, is het tijd om onze magen te vullen. We genieten van een heerlijke lunch in de oude haven van Genua, hoewel Lotte daar misschien anders over denkt.

Backstage tour in het Aquarium

Na de lunch bezoeken we het Aquarium van Genua. Maar dit is niet zomaar een bezoekje, we maken ook een backstage tour. Een gids neemt ons mee naar de dolfijnen, de keuken waar al het eten voor de dieren wordt bereid, een “achterkamertje” met unieke, met uitsterven bedreigde baby schildpadjes en we bekijken plankton onder een microscoop. Na de backstage tour lopen we zelf nog een rondje door het aquarium.

Interactieve ervaringen in het Aquarium

Het haaien aquarium, met glas van de vloer tot het plafond, maakt Lotte een beetje bang. Ze denkt dat de haaien haar door het glas heen kunnen opeten. De zeehonden en zeekoeien vallen meer in de smaak. Maar Lotte’s favoriete activiteit is de “design your own fish” activiteit. Op een touchscreen stel je jouw eigen vis samen, vorm, kleur etc. Wanneer je op “klaar” drukt, verschijnt de vis voor je neus in een heel groot digitaal aquarium. Lotte heeft wel 8 vissen ontworpen.

Na het bezoek aan het Aquarium

Na ons bezoek aan het aquarium is het al tegen 17:00 uur. We besluiten nog wat cadeautjes te kopen voor Floris en Kev op de markt, een snel hapje te doen bij de Mac en dan naar het hotel te gaan aangezien de wekker om 05:00 uur alweer gaat.

Springkussen park aan de haven

Maar dan lopen we op weg naar de Mac langs een springkussen park aan de haven. Natuurlijk wil Lotte even springen. Voor 15 minuten springen betaal ik 3€ en Lotte verbrandt haar kipnuggets calorieën nog voor ze gegeten heeft.

Ontdek Genua met kinderen

Na een heerlijk diner maken we een prachtige wandeling door de oude stad op weg naar ons hotel. Lotte, die normaal gesproken niet zo’n fan is van lange wandelingen, heeft het geweldig gedaan! Ze heeft op beide dagen zeker 8 km van de gemiddelde 12 km per dag zelf gelopen. Voor de rest van de tijd zat ze comfortabel in de Tula Toddler draagzak die ik speciaal voor deze reis heb aangeschaft.

Inpakken en rusten

Eenmaal in het hotel uitte Lotte haar behoefte aan een verfrissende douche na een dag vol avontuur. Terwijl Lotte zich opfrist, begin ik met inpakken. We gaan allebei vroeg naar bed, maar de wekker die om 05:00 uur afgaat, is toch een uitdaging.

Genua met kinderen: Dag 4

Als de wekker gaat, heb ik meerdere pogingen nodig om Lotte wakker te krijgen. We wandelen met onze bagage naar beneden en springen in de taxi. Op Genoa Airport verloopt alles soepel en voordat we het weten, zitten we aan boord en stijgen we op.

We vliegen via Rome FCO terug naar huis. Ondanks dat het nog vroeg is, trakteren we onszelf op een ijsje op Rome FCO om de wachttijd wat te verzachten. De vlucht van Rome naar Amsterdam duurt 2 uur en 40 minuten, tijd die Lotte gebruikt voor een welverdiend dutje. Volledig uitgerust landen we op Schiphol en nemen we de bus terug naar huis, ondanks de regen.

Ontdek Genua met Kinderen: Een Kindvriendelijke Stad

We hebben een onvergetelijke tijd gehad in Genua, een fantastische kindvriendelijke stad met een heerlijke keuken en een aangenaam klimaat. Genua met kinderen is absoluut een aanrader en we plannen zeker een terugkeer!

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel “Genua met kinderen, 3 dagen in deze prachtige stad!” leuk vond, dan vind je deze artikelen misschien ook interessant:

Dit artikel “Genua met kinderen, 3 dagen in deze prachtige stad!” is mede mogelijk gemaakt door Happy Minds en bevat affiliate links. Door een aankoop te doen via deze links steun je ons werk. Wij ontvangen een kleine commissie, terwijl het jou niets extra’s kost. Dankzij deze bijdrage kunnen we doorgaan met het schrijven van handige artikelen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie