Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kosten
Volwassenen: 14€
Kind: 10€ (tot 4 jaar gratis)

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

7# City Life Park

Dit park ligt midden in de stad en is een oase van rust. Je vindt er speeltuinen, sportvelden, een skatepark, een hondenspeelplaats en een groot grasveld waar je heerlijk kunt picknicken. Het park is gratis toegankelijk en er zijn genoeg schaduwrijke plekken om te ontspannen.

Kosten: gratis

8# Genoa Aquarium

Het Genoa Aquarium is het grootste aquarium van Europa en een van de grootste bezienswaardigheden in Genua. Het aquarium heeft meer dan 600 verschillende soorten zeedieren en is een geweldige plek voor kinderen om meer te leren over het leven in de zee.

Kosten
Volwassenen: 26€
Kind: 18€ (tot 3 jaar gratis)

9# Old Port

De oude haven van Genua is een levendige en kleurrijke plek vol met restaurants, winkels en attracties. Het is een geweldige plek om te wandelen, te genieten van het uitzicht op de zee en de stad, en om te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd.

10# Palazzi dei Rolli

De Palazzi dei Rolli zijn een reeks van 42 paleizen in het historische centrum van Genua, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Deze prachtige gebouwen zijn een must-see voor elke bezoeker van Genua.

Kosten: variëren afhankelijk van het paleis

Genua is een prachtige stad met veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon wilt genieten van het heerlijke Italiaanse eten, Genua heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ontdek de prachtige bezienswaardigheden in Genua met kinderen!

Bezienswaardigheden in Genua: Een Gids voor Gezinnen

Ontdek de beste bezienswaardigheden in Genua voor gezinnen. Van historische schatten tot moderne attracties, er is voor elk wat wils in deze prachtige Italiaanse stad.

7# Springkussen Paradijs

Aan de oude haven vind je een omheinde, openlucht speelplaats met meerdere springkussens. Van springkussen met enorme glijbanen tot wat kleinere varianten. Uiteraard moest Lotte hier even een sprongetje wagen. Je betaalt per 15 minuten en geeft bij binnenkomst aan hoe lang je wilt blijven. Op 2 minuten lopen is, aan de andere kant van de weg, de Mc Donald dus Lotte kon haar net opgedane kipnuggets calorieën er weer snel afspringen.

Kosten:

  • Volwassenen: gratis
  • Kinderen: 3€ voor 15 minuten

8# Walvissen Spotten

Vanuit de oude haven van Genua vertrekken expedities naar Cetacean Sanctuary om walvissen te spotten. In dit beschermd stukje zee kun je naast walvissen ook dolfijnen spotten. Aan boord is ook een zeebioloog die je van alles over de dieren maar ook deze specifieke omgeving kan vertellen.

Kosten:

  • Volwassenen: 33€
  • Kinderen: 18€ (kinderen tot 4 jaar gratis)

9# Oude Haven

Naast dat dit gebied een mooie historie heeft kun je er (zoals je hierboven al hebt kunnen lezen) heel veel leuke bezienswaardigheden vinden. Ook wanneer je de attracties even links wilt laten liggen is dit een heerlijke plaats: loop langs de marktkraampjes, geniet vanaf een bankje van alle bootjes, ga lekker op het terras zitten en geniet van een Italiaanse lunch of laat de kinderen even lekker uitrazen in de speeltuin.

Kosten: gratis

10# Treasure Hunt door de Stad

Wil je historische stad van Genua op een bijzondere manier ontdekken? Kies dan voor deze “treasure hunt”, gewapend met een GPS en allerlei raadsels ontdek je de meest bijzondere plaatsen van het oude centrum. Natuurlijk wacht er een verrassing op degene die alle raadsels juist oplost. Wil je deze tour doen? Ga dan naar: IAT Tourist Office in Via Garibaldi of Piazza Caricamento.

Kosten: 12€

Meer Lezen over Reizen met Kinderen?

Als je dit artikel “Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!” leuk vond, dan vind je deze artikelen ook leuk:

Dit artikel “Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!” is mede mogelijk gemaakt door Happy Minds.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie