Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!

Lotte en ik zijn samen 4 dagen en 3 nachten in Genua geweest; vrijdag middag heen en maandag ochtend terug. Ik kende deze stad nog niet en ben super positief verrast! Het klimaat is zonovergoten, de historische binnenstad indrukwekkend, de oude haven heel gezellig, het eten heerlijk en er is enorm veel te doen voor kinderen. Daarom een mooie lijst met daarop de must do bezienswaardigheden in Genua met kinderen!

10x doen, bezienswaardigheden in Genua met kinderen

 

1# Aquarium

Ik denk ook direct de bekendste bezienswaardigheid van Genua. Wij hebben hier een backstage Tour gedaan, waarbij je achter de schermen mee mag kijken. De aquaria met daarin de haaien, zeehonden en zeekoeien zijn favoriet bij Lotte. Maar het meest enthousiast is ze over de “design your own fish” interactieve speelopdracht. Op het scherm voor je stel je een vis samen (kleur, patroon, grootte etc) en wanneer je klaar bent verschijnt de vis op het grote digitale aquarium aan de muur.

Kosten
Volwassenen: 26€
Kind: 18€ (tot 3 jaar gratis)

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

2# Parchi di Nervi

Met de trein ben je in 15 minuten van Genoa in Nervi. Wanneer je uit de trein stapt sta je bijna in zee. Langs de kunst vind je een wandelpad met fantastische uitzichten, musea en parken. Het park “Parchi di Nervi” heeft naast overweldigende bloemen, planten en uitzichten ook een grote, heel goed onderhouden, speeltuin! Lotte heeft hier heerlijk gespeeld terwijl ik vanaf een bankje in de schaduw toe kon kijken.

Kosten: gratis 

Bezienswaardigheden in Genua  Bezienswaardigheden in Genua

3# Museum Villa Grimaldi

Vlakbij het park vind je dit museum. Naast een mooie kustcollectie bieden ze een heel leuke fotografie workshop aan voor kinderen. Lotte mocht zelf op de ouderwetse manier een foto maken en afdrukken met gebruik van zonlicht en verschillende ontwikkel vloeistoffen. Het resultaat mag er zijn!

Kosten: gratis 

Genua met kinderen

4# Rock Pools , Bagni Medusa 

Aan de kust van Nervi, op loopafstand van het park en het museum vind je dit restaurant. Naast heerlijk eten kun je hier ook een verfrissende duik nemen en daarna heerlijk ontspannen in de zon op een van de strandstoelen. Je kan vanaf het restaurant direct de zee in lopen of in het “rotszwembad” stappen. Een natuurbad met zoutwater in de rotsen, waar ook ondiepe gedeeltes zijn voor kids. Na en dag wandelen in de zon was dit absoluut Lotte haar favoriet!

Kosten
Volwassen: gratis wanneer je iets in het restaurant consumeert. 
Kinderen: gratis wanneer je iets in het restaurant consumeert. 

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

5# Zeilen

In de oude haven van Genua liggen een aantal zeilschepen waarmee je een zeiltocht kan maken. Onze zeiltocht is geregeld via het Galata Museo del Mare (museum van de zee). Wij hebben met 4 anderen een zeiltocht gemaakt van 1:30 uur. Vanaf de zeilboot heb je super mooi uitzicht op Genua en wanneer je eenmaal het haven gebied uit bent en je op open zee bevind kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Lotte mocht plaatsnemen achter het roer en als een echte kapitein ons zeiljacht besturen.

Kosten: op te vragen bij Galata Museo del Mare

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

6# Galata museo del mare

Vrij vertaald is dit het “museum van de zee”. Je vind het in het oude havengebied van Genua. Het museum verteld onder andere het verhaal van de scheepvaart in vroegere tijden, maar je kan er ook een ware VR (virtual reality) experience beleven en een echte duikboot bezoeken. De duikboot was favoriet bij Lotte. Deze ligt in het water voor het museum. Het is de enige duikboot in Italië die je kan bezoeken en nog te water ligt. Tot 2000 werd deze duikboot gebruikt door de Italiaanse marine. Heel bijzonder om mee te maken hoe de wereld van de matrozen die op de onderzeeër voeren er uit zag en hoe weinig ruimte en privacy ze hadden.
Het museum is vrij groot, je kan kiezen voor een gids of een audio tour. Afhankelijk van hoe lang je overal de tijd voor neemt, ben je al snel tussen de 2 en 4 uur zoet. Naar mijn idee absoluut de moeite waard op je op zoek bent naar educatieve bezienswaardigheden in Genua met kinderen.

Kosten
Volwassenen: 17€ 
Kinderen: 12€ (tot 3 jaar gratis)

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

7# Springkussen paradijs 

Aan de oude haven vind je een omheinde, openlucht speelplaats meer meerdere springkussens. Van springkussen met enorme glijbanen tot wat kleinere varianten. Uiteraard moest Lotte hier even een sprongetje wagen.
Je betaald per 15 minuten en geeft bij binnenkomst aan hoe lang je wilt blijven. Op 2 minuten lopen is, aan de andere kant van de weg, de Mc Donald dus Lotte kon haar net opgedane kipnuggets calorieën er weer snel afspringen ?.

Kosten:
Volwassenen: gratis
Kinderen: 3€ voor 15 minuten

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

8# Walvissen spotten 

Vanuit de oude haven van Genua vertrekken expedities naar Cetacean Sanctuary om walvissen te spotten. In dit beschermd stukje zee kun je naast walvissen ook dolfijnen spotten. Aan boord is ook een zeebioloog die je van alles over de dieren maar ook deze specifieke omgeving kan vertellen.

Kosten:
Volwassenen: 33€
Kinderen: 18€ (kinderen tot 4 jaar gratis)

9# Oude haven

Naast dat dit gebied een mooie historie heeft kun je er (zoals je hierboven al hebt kunnen lezen) heel veel leuke bezienswaardigheden vinden. Ook wanneer je de attracties even links wilt laten liggen is dit een heerlijke plaats: loop langs de marktkraampjes, geniet vanaf een bankje van alle bootjes, ga lekker op het terras zitten en geniet van een Italiaanse lunch of laat de kinderen even lekker uitrazen in de speeltuin.

Kosten: gratis 

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

10# Treasure Hunt door de stad

Wil je historische stad van Genua op een bijzondere manier ontdekken? Kies dan voor deze “treasure hunt’, gewapend met een GPS en allerlei raadsels ontdek je de meest bijzondere plaatsen van het oude centrum. Natuurlijk wacht er een verrassing op degene die alle raadsels juist oplost. Wil je deze tour doen? Ga dan naar: IAT Tourist Office in Via Garibaldi of Piazza Caricamento.

Kosten: 12€

Bezienswaardigheden in Genua Bezienswaardigheden in Genua

Vind je dit artikel “Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Genua met kinderen, 3 dagen in deze mooie stad!

10 Tips: Valencia met kinderen

Dit artikel “Bezienswaardigheden in Genua met kinderen, 10 x doen!” is mede mogelijk gemaakt door Happy Minds. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: