Kies je taal:

Camper rondreis door Florida: Welcome to Miami!

Miami, wat een heerlijke stad, I love it! Het is de 5de dag van onze camper rondreis door Florida als we aankomen in Miami. 

Welcome to Miami!

Na ongeveer 3 uur rijden komen we aan op onze camping, althans dat dachten we. Het is lekker warm, zeg maar heeeeeel heet, en zowel het strand als het zwembad van de camping zijn gesloten. Ik betaal voor 3 overnachtingen, loop naar buiten en denk… “is dit nou wel zo handig?”. Eigenlijk niet! In deze hitte moeten de kids lekker kunnen afkoelen. Dus Kev wandelt weer naar binnen, cancelt ons verblijf en gelukkig krijgen we ons geld terug.

We rijden 10 minuten door naar de volgende camping. Campings blijken in Miami erg dun bezaaid. En het blijkt een schot in de roos! We checken in op camping Miami Everglades RV Resort. De camping is super duper kindvriendelijk. Er is een mooi zwembad, een speeltuin, verschillende sportvelden en zelf een minigolf. En het ligt “dichtbij” Miami, op 45 minuten rijden, dat is voor Amerikaanse begrippen dichtbij.

camper rondreis door Florida

De camping heeft een heerlijk zwembad

 

Zon, zee en strand op South Beach

Op onze eerste dag in Miami gaan we opweg naar South Beach. We hadden eigenlijk een auto gehuurd, omdat het wat lastig kan zijn de camper te parkeren in een stad, maar Avis had een storing, dus alsnog geen auto. Gelukkig valt het parkeren erg mee! Voor $30 kunnen we de auto 2 straten achter South Beach parkeren. Wanneer we de auto uitstappen vallen we bijna om van de hitte, dus hup hup direct naar het strand.

Ik ben 18 jaar geleden ook in Miami geweest en het is nog precies zoals ik het mij herinnerde: de art deco gebouwen, dikke auto’s, mooie mensen en het heerlijke strand. South Beach heeft wit zand, een mooie blauwe zee en de alom bekende “lifeguard huisjes” op het strand.

camper rondreis door Florida

We ploffen even neer in het zand en genieten van de zon. Kev en Flo nemen ook even een duik in zee. Ik ben geen fan van zeewier en kijk lekker toe.

Na het afkoelen momentje gaan we lekker lunchen en een stukje lopen van de “art deco route”. Het voelt alsof ik door een filmset loop. Met 35 graden is het voor de kids een pittige wandeling, maar ze kunnen afwisselen in de kinderwagen een een koud ijsje doet ook wonderen.

camper rondreis door Florida

Graffiti art @ Wynwood 

De volgende dag koersen we weer richting Downtown Miami. Deze keer starten we in Wynwood. Als we deze buurt inrijden vraag ik mij af of we wel helemaal goed zitten…. Ik krijg de neiging de deuren van de camper even op slot te doen. Gelukkig blijkt het maar een klein deel te zijn van deze wijk en komen we al snel een een prettiger deel terecht.

In Wynwood draait alles om street art. In 2009 ging Tony Goldman hier aan de slag met het beschilderen van muren hiermee creëerde hij een van de grootste straatkunst projecten ooit.

Op de muren van leegstaande warenhuizen zie je de mooiste schilderingen, van psychedelische voorstellingen tot cartoons en afbeeldingen van mensen en dieren. Allemaal even groot en indrukwekkend. Floris heeft het hier helemaal naar zijn zin en wil op de foto met elke “tekening”(zoals hij ze zelf noemt).

camper rondreis door Florida

Kev en ik vinden het ook een super coole plek! Zeker iets wat je gezien moet hebben als je Miami bezoekt. En ze hebben er ook nog eens een klein eettentje met heerlijke tapas achtige gerechten. Tot nu toe is dit denk ik wel de grootste tip van onze camper rondreis door Florida.

Chillen op Key Biscayne

Miami heeft heerlijke stranden, midden in de stad (South Beach), maar ook daarbuiten! Na onze artistieke ochtend in Wynwood rijden we naar Key Biscayne. Dit eilandje ligt voor de kust van Miami en is gewoon via de snelweg bereikbaar. Waar South Beach flinke golven kent en de zee als snel diep is, heeft Key Biscayne vrijwel geen branding en is het lang ondiep, perfect voor kinderen!

Lotte en Floris vinden het direct leuk! Wanneer we de auto parkeren bij Crandon Park Beach rennen ze direct naar de speeltuin. Op de weg naar het strand loop je door een park met speeltuinen, kleine cafetaria’s en je kan er zelfs fietsen huren.

Het strand stelt niet teleur: heerlijk warm wit zand en een rustige zee waarin Flo en Lotte lekker kunnen poedelen. Ook het uitzicht op Miami is vanaf hier fantastisch! Na een middagje chillen op het strand sluiten we af in de speeltuin. Om 16:30 uur rijden we weer richting de camping, in de hoop de file voor te zijn.. Maar helaas! Dat lukt niet helemaal. We staan flink vast, maar ach who cares, we hebben vakantie :D.

Morgen vervolgen we onze camper rondreis door Florida naar de Florida Keys.

Vind jij dit artikel “Camper rondreis door Florida: Miami & de Keys!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

 

Onze Florida roadtrip met camper, wat gaan we doen?

Vliegen met kleine kinderen, 5 tips voor een relaxte vlucht

 

 

 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: