Zoek
Sluit dit zoekvak.

De vijfde dag van onze camper rondreis door Florida brengt ons naar de bruisende stad Miami.

Welkom in Miami!

Na een rit van ongeveer drie uur bereiken we onze camping, of dat dachten we. Het is ongelooflijk warm en zowel het strand als het zwembad van de camping zijn gesloten. Na het betalen voor drie overnachtingen, beginnen we ons af te vragen of dit wel de juiste keuze was. In deze hitte moeten de kinderen kunnen afkoelen. Dus we annuleren ons verblijf en krijgen gelukkig ons geld terug.

We rijden tien minuten verder naar de volgende camping. Campings zijn schaars in Miami, maar we vinden een pareltje! We checken in bij Miami Everglades RV Resort. Deze camping is uiterst kindvriendelijk met een mooi zwembad, een speeltuin, verschillende sportvelden en zelfs een minigolf. Bovendien ligt het op slechts 45 minuten rijden van Miami, wat voor Amerikaanse begrippen dichtbij is.

Zon, zee en strand op South Beach

Op onze eerste dag in Miami bezoeken we South Beach. We hadden eigenlijk een auto gehuurd, omdat het parkeren van een camper in de stad lastig kan zijn, maar door een storing bij Avis hebben we uiteindelijk geen auto. Gelukkig blijkt het parkeren mee te vallen! Voor $30 kunnen we de auto twee straten achter South Beach parkeren. Zodra we uit de auto stappen, worden we overweldigd door de hitte, dus we haasten ons naar het strand.

Ontdek Miami: Van South Beach tot Wynwood

18 jaar geleden bezocht ik Miami en het is nog precies zoals ik het mij herinnerde: de art deco gebouwen, luxe auto’s, mooie mensen en het prachtige strand. South Beach, met zijn witte zand, helderblauwe zee en de iconische strandwachthuisjes, is een lust voor het oog.

We genieten van de zon en het zand. Kev en Flo nemen een duik in de zee, terwijl ik, geen fan van zeewier, toekijk. Na een verfrissende pauze gaan we lunchen en een stukje van de “art deco route” verkennen. Het voelt alsof ik door een filmset loop. Met 35 graden is het voor de kinderen een uitdagende wandeling, maar de kinderwagen en een koud ijsje bieden verlichting.

Graffiti Kunst in Wynwood

De volgende dag gaan we richting Downtown Miami, met als startpunt Wynwood. Bij aankomst in deze buurt vraag ik me af of we wel op de juiste plek zijn. Ik voel de neiging om de deuren van de camper op slot te doen. Gelukkig blijkt dit slechts een klein deel van de wijk te zijn en komen we al snel in een aangenamer deel terecht.

In Wynwood draait alles om street art. In 2009 begon Tony Goldman met het beschilderen van muren, waarmee hij een van de grootste straatkunstprojecten ooit creëerde. Op de muren van leegstaande warenhuizen zie je de meest prachtige schilderingen, van psychedelische voorstellingen tot cartoons en afbeeldingen van mensen en dieren. Allemaal even groot en indrukwekkend. Floris heeft het hier helemaal naar zijn zin en wil met elke “tekening” (zoals hij ze zelf noemt) op de foto.

Ontdek Miami: Een onvergetelijke camper rondreis door Florida

Kev en ik zijn het erover eens: Miami is een fantastische plek! Het is absoluut een must-see als je Florida bezoekt. Bovendien is er een klein eettentje met heerlijke tapas-achtige gerechten. Tot nu toe is dit de grootste tip van onze camper rondreis door Florida.

Ontspannen op Key Biscayne

Miami heeft prachtige stranden, zowel in de stad (South Beach) als daarbuiten! Na onze artistieke ochtend in Wynwood rijden we naar Key Biscayne. Dit eilandje ligt voor de kust van Miami en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg. In tegenstelling tot South Beach, dat bekend staat om zijn hoge golven en diepe zee, heeft Key Biscayne nauwelijks branding en blijft het water lang ondiep – perfect voor kinderen!

Lotte en Floris zijn meteen enthousiast! Zodra we de auto parkeren bij Crandon Park Beach, rennen ze direct naar de speeltuin. Op weg naar het strand loop je door een park met speeltuinen, kleine cafetaria’s en je kunt er zelfs fietsen huren.

Het strand stelt niet teleur: heerlijk warm wit zand en een rustige zee waarin Flo en Lotte lekker kunnen poedelen. Ook het uitzicht op Miami is vanaf hier fantastisch! Na een middagje chillen op het strand sluiten we af in de speeltuin. Om 16:30 uur rijden we weer richting de camping, in de hoop de file voor te zijn. Maar helaas! Dat lukt niet helemaal. We staan flink vast, maar ach, we hebben vakantie.

Morgen vervolgen we onze camper rondreis door Florida naar de Florida Keys.

Interessant artikel? Lees ook:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie