Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Roadtrip door de States: Yellowstone met Kinderen

Na een lange rit zijn we gisteren aangekomen in Yellowstone National Park, het hoogtepunt van onze roadtrip door de States: Yellowstone met kinderen!

Op Berenjacht in Yellowstone

Vandaag gaan we op berenjacht! De beste manier lijkt mij het boeken van een wild life tour, aangezien de gidsen vast erg goed weten waar de beren rondscharrelen. Maar dat blijken meer mensen te denken, alle tours voor de komende dagen zijn vol. Maar de erg behulpzame medewerker van de tours geeft ons exact de route die vanavond gereden gaat worden, dus wij gaan vanavond met de camper zelf op pad.

Bezoek aan Mammoth Springs

Rustig rijden we in de middag alvast richting het vertrekpunt van de tour: Mammoth Springs. We stoppen bij meerdere highlights, allemaal even indrukwekkend! Met name de vulkanische poelen en geysers, maken erg veel indruk op Floris. We bezoeken ook een geyser gebied met een kolkende, rokende massa in een berg. Uit de opening in de berg komt rook terwijl je een diep gerommel hoort. Floris vraagt direct: “Mama woont daar de draak?”. Ik kan het niet laten om te antwoorden: “Nou. .. dat zou zomaar kunnen”. Floris helemaal door het dolle heen, hij rent meteen naar Lotte om het te vertellen. De rest van de dag gaat het dan ook nergens anders meer over.

De Beren van Yellowstone

Een ranger gaf de tip pas te gaan rijden aan het einde van de middag, omdat de beren dat wat actiever worden. Aangezien we wat eerder op de plaats van bestemming zijn, eten we nog even een hapje in het plaatsje Mammoth Springs voor we gaan rijden. De totale tour is ongeveer 3 uur en daarna moeten we nog 1.5uur terug rijden naar de camping. We maken ons op voor een flinke rit, starten Brandweerman Sam nog maar eens en off we go! Na 15 minuten moeten we al vol in de remmen, omdat een groep buffels ons tegemoet komt lopen op de weg, mooi hoor!! Blij rijden we door. Opeens staan er allemaal autos naast de weg en wordt er een groepje mensen in “bedwang” gehouden door een ranger. Ik stap uit om te kijken wat er aan de hand is en zie de reden direct: een zwarte beer met jong lopen op 10 meter voorbij door het hoge gras. Gaaf!!!! Kev moet met de camper door rijden tot hij kan parkeren. Ik staar eerst helemaal blij 5 minuten naar de beer, trek daarna mijn camera om wat fotos te maken en sprint naar de camper zodat Kev en Floris ook nog even kunnen kijken. Floris komt met ogen zo groot als tennisballen terug, omdat hij een echte (!) beer heeft gezien. Wanneer we door rijden zien we na 5 minuten dat er een rijbaan afgesloten is, we worden omgeleid over de andere baan. Wanneer we passeren zit er een gigantische beer, op zijn dikke billen, nog zijn maaltijd te verorberen. We rijden er letterlijk op 1 meter langs af.. Wat een onwijs goede tip was dit van de ranger!! 3 Beren in 30 minuten rijden. Wij gaan lekker terug naar de camping en niet nog even 4 uur rijden. Mission accomplished! De kids kunnen op tijd naar bed en wij steken de BBQ weer aan. Floris blijft maar liedjes zingen over beren en Lotte switched opeens van Brandweerman Sam naar Junglebook met als favoriet Beer Baloe. Wij genieten nog even lekker na bij ons kampvuurtje en bekijken de fotos voor de derde keer. Wat onwijs gaaf, beren in het wild. Een vakantie in Amerika met kinderen is fantastisch, een vakantie in Yellowstone met kinderen is nog fantastischer!

Reizen naar Yellowstone met Kinderen: Tips & Tricks

Het plannen van een reis naar Yellowstone met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en uitrusting kan het een onvergetelijke ervaring worden. Hier zijn enkele tips en tricks om uw reis soepeler te laten verlopen.

Gebruik Draagzakken voor Kleine Kinderen

Als je kleine kinderen hebt, overweeg dan het gebruik van draagzakken. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt in Yellowstone. Wij raden de Deuter aan voor kinderen van 3 jaar en de Ergo baby voor kinderen van 2 jaar.

Beren Spotten in Yellowstone

Als je geen georganiseerde tour wilt boeken of als de tours vol zijn, maar je wilt toch een goede kans hebben om beren te zien, vertrek dan rond 16.30u vanuit Mammoth Springs en rijdt via Roosevelt naar Lammar Valley. Hier is de kans op het spotten van beren (en zelfs wolven) het grootst.

Bereid je voor op Koud Weer

Zelfs in de zomer kan het ’s nachts nog vriezen in Yellowstone. Leg daarom een extra dekbed of grote handdoeken over de bedden van de kinderen om ze warm te houden.

Geniet van de Prachtige Bezienswaardigheden

Yellowstone biedt een scala aan prachtige bezienswaardigheden, van de indrukwekkende “De Draak” tot de vulkanische poelen en Mammoth Springs. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om deze wonderen van de natuur te verkennen.

Met deze tips ben je klaar om te genieten van een onvergetelijke reis naar Yellowstone met kinderen. Veel plezier!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie