Zoek
Sluit dit zoekvak.

Derde Dag in Yellowstone met Kinderen: Grand Prismatic Spring en Old Faithful

Het is alweer onze derde dag in Yellowstone met kinderen, morgen gaan we dit fantastische park alweer verlaten. Maar voor vandaag staan eerst nog Grand Prismatic Spring en Old Faithful op het programma.

Grand Prismatic Spring: Een Kleurrijk Natuurfenomeen

Grand Prismatic Spring kent eigenlijk iedereen wel zonder dat je het weet. Het is vaak DE foto die je ziet, onlangs nog op de cover van National Geographic Magazine, wanneer je een artikel leest over Yellowstone NP.

We lopen door een surrealistisch landschap; rook, warme windvlagen, eierlucht en de mooiste kleuren die ik ooit het gezien. Er zijn meerdere bronnen in het gebied, maar Grand Prismatic Spring staat op eenzame hoogte. Ik moet eerlijk bekennnen dat dit het mooiste natuurfenomeen is wat ik ooit heb gezien!

Old Faithful: De Bekendste Geyser van Yellowstone

Vervolgens rijden we door naar Old Faithful. Dit is de bekendste geyser van Yellowstone NP. Sinds dat met zich kan herinneren spuit deze geyser elke 70-110 minuten een onwijze hoeveelheid water hoog de lucht in.

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat dit absoluut de meest toeristische “attractie” van het park is. Het is onwijs druk en er zijn zelfs een soort van tribunes gebouwd, vanaf waar je de geyser kan aanschouwen.

Laatste Dag in Yellowstone met Kinderen

Dit was alweer de laatste dag in Yellowstone met kinderen. Morgen mogen we nog even van het park genieten tijdens onze uittocht, want morgen vertrekken we naar Grand Teton National Park.

Tips & Tricks Yellowstone met Kinderen

  • De afstanden in Yellowstone NP zijn allemaal vrij groot, zorg ervoor dat je de tijd hebt het park te ontdekken en niet te veel moet rijden op een dag. Als je kids rijden stom vinden, neem dan genoeg entertainment mee.
  • Grand Prismatic Spring is waanzinnig mooi! Dit mag je absoluut niet missen als je in Yellowstone bent.

Reizen met kinderen naar Yellowstone: Tips en Trucs

Wachten op Old Faithful kan lang duren als je pech hebt. Als je reist met (kleine) kinderen, zorg dan dat je een buggy, draagzak, wat te eten/drinken en entertainment mee neemt.

Wat mee te nemen tijdens je bezoek aan Old Faithful

  • Buggy
  • Draagzak
  • Eten en drinken
  • Entertainment voor de kinderen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie