Kies je taal:
  • nl
  • en

Vietnam met kleine kinderen, zeker doen!

Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat! Vietnam staat bekend om de punthoedjes, de rijstterrassen, loempia’s en Halong Bay. Maar Vietnam heeft meer: wat dacht je van de beroemde Mekong Delta, eten met stokjes, snorkelen bij tropische eilanden en achterop de scooter naar keizerlijke tombes? Eigenlijk heeft Vietnam voor iedereen wat: rust en ontspanning, actie en avontuur en een fantastische keuken. De reizende moeders van RiksjaKids geven je wat tips voor een reis naar Vietnam met kleine kinderen.

5 x Dit mag je niet missen in Vienam met kleine kinderen! 

# 1 A taste of Hanoi

Hanoi is vaak de eerste kennismaking met Vietnam. Je vindt er meer scooters dan auto’s dus van het begin af aan kijk je je ogen uit- zeker met het oversteken. Slenter rond in het French Quarter en vergaap je aan de Franse koloniale huizen. Of struin ’s avonds over de night market en eet daar een hapje in de buurt. De lekkerste Pho (Vietnamese noedelsoep) aten wij op een plastic krukje op de stoep van een smalle doorgaande weg. Een aanrader. Wil je je direct onderdompelen in de cultuur van Hanoi? Ga dan op pad met een gids en ga op streetfoodsafari. In verschillende restaurantjes (die je vaak zelf niet zou hebben gevonden) proef je van de lekkerste loempia’s, noedelsoepjes en slakken (ja, echt!).

# 2 De beroemde rijstterrassen

Reis je met wat kleinere kinderen? Of heb je niet heel veel tijd, maar wil je zeker rijstterrassen zien? Reis dan naar Mai Chau, op 3 uur rijden van Hanoi. Hier overnacht je bij Vietnamezen thuis, in een huis op palen, in een klein dorp. Links en rechts zie je groene heuvels en in het dal liggen de rijstvelden. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt gewerkt op het land en wij vonden het leuk om op ons gemak hier doorheen te fietsen. Heb je wat meer tijd? Ga dan naar Sapa in Noord-Vietnam, met de nachttrein. Hier kun je hikes maken van 10 kilometer of zelfs van meerdere dagen. Onderweg zie je de rijstterrassen en de lokale bevolking in authentieke klederdracht. Echt een aanrader wanneer je rondreist in Vietnam met kleine kinderen. 

# 3 De krijtrotsen van Halong Bay

Halong Bay is de baai van de duizenden kalksteenrotsen die oprijzen uit zee. De beste manier om deze baai te verkennen is met een traditionele houten jonk. Je overnacht in een hut en terwijl de jonk vaart, geniet jij van het uitzicht. Onderweg zie je onbewoonde eilandjes, verlaten grotten en hier en daar een zandstrandje. Wanneer je het varen beu bent, stap je in een kajak om zelf de baai te verkennen. Of klim je naar het hoogste punt van een eilandje, voor dat beroemde uitzicht wat je overal op foto’s ziet.

# 4 Strand, strand & nog eens strand

Vietnam heeft een lange kustlijn, dus reis je van noord naar zuid, dan reis je praktisch de hele reis langs het strand. Wij vinden Whale Island een van de hoogtepunten en een exotische afsluiting van je reis door Vietnam met kleine kinderen: een kleinschalig eiland voor de kust van Na Trang. De resorts zijn kneuterig, het zandstrand is wit en wordt omzoomd door wuivende palmbomen én je kunt er naar hartenlust snorkelen. Oh ja, en genieten van een formidabele zonsondergang. De reis ernaar toe (met een kleine boot) is al een avontuur op zich.

# 5 De Mekong Delta

De rivier de Mekong komt vanuit Cambodja en kronkelt via de grens met Thailand naar Vietnam. Waar hij in het zuiden uitmondt in zee. De delta waar de Mekong stroomt is zo groot als Nederland. Hier vind je alleen maar water, rivieren, stroompjes en kanalen, met links en rechts boeren, dorpjes en stadjes. Je proeft pas echt van dit lokale leven wanneer je met een boot over de Mekong vaart (met voldoende zwemvesten uiteraard). Onderweg zie je schepen met hun lading, soms vers fruit (onderweg naar een floating market) en soms zijn het hele landbouwmachines die verplaatst moeten worden. Wanneer je ergens in de Mekong overnacht, is het leuk om de volgende ochtend het gebied met de fiets te verkennen, met uiteraard een authentiek punthoedje op 😉

Dit artikel is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids. 

Vind je dit artikel "Vietnam met kleine kinderen, zeker doen!"leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: