Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Top 5, leuke dingen om te doen in de Ardennen met kinderen!

Vorig jaar was ons “goede voornemen” om elke 4-6 weken op reis te gaan. Van ver weg, tot dichtbij, zo lang we er maar even uit waren. Het is zo goed bevallen dat we dit ook komend jaar weer willen doen. Vroeger, heel vroeger, ben ik met mijn ouders veel in de Ardennen geweest. Leuk om daar ook eens naar toe te gaan met onze eigen kids! Maar is het nog steeds leuk de Ardennen met kinderen? Het antwoord laat zich raden. Voor onze trip naar de Ardennen heb ik al wat uitzoek werk gedaan. Deze “5 things to do” staan in ieder geval op onze to do list!

Ardennen met kinderen  

#1 Hiken door de prachtige Ardennen

Onze kinderen hebben nog de leeftijd waarop wandelen leuk is. Ik kan mij voorstellen dat dit bij menig tiener/puber net weer even anders ligt. Het natuurschoon in de Ardennen is adembenemend en er zijn hikes voor alle leeftijden, van lang tot kort en van intensief tot makkelijk. Zorg dat je van te voren goed checkt of de hike voor je kids goed te doen is. Neem een rugzakje met picknick spullen mee, of een handdoek met zwemkleding als het lekker weer is. En geniet van dit overweldigende landschap!

#2 Voel je een ridder of jonkvrouw op een van de Belgische kastelen

In de Ardennen vind je talloze kastelen van groot tot klein. Wanneer je de gigantische middeleeuwse bouwwerken binnenstapt waan jij je meteen in de middeleeuwen. Veel kastelen hebben leuke activiteiten voor kids. En op sommige kastelen kan je zelfs een roofvogel show bijwonen! Echt een must do wanneer je de Ardennen met kinderen bezoekt!

 

Check voor je gaat wel altijd even goed de openingstijden. Dan doen wij vaak niet en dat is geen aanrader. 

#3 Bezoek 1 van de pretparkjes

Naast heel veel natuurschoon heeft de Ardennen ook nog eens een aantal leuke pretparkjes. De allerbekendste is natuurlijk Plopsa Coo, maar wat dacht je van Koningin Fabiola Pretpark of Mont Mosan Kinderpretpark? Naast pretparken vind je ook nog veel grote speeltuinen in de Ardennen zowel de openlucht als overdekte variant!

4# De leukste outdoor activiteiten beleef je in de Ardennen

Als je houdt van actief buiten zijn, dan kun jij je hart ophalen in de Ardennen! In de winter kun je er heerlijk langlaufen en ook als er geen sneeuw ligt zijn er tal van buiten activiteiten. Wat denk je van mountainbiken, canyoning of raften? Natuurlijk zijn deze activiteiten veelal niet geschikt voor de allerkleinste, maar stoere tieners zullen er heel blij van worden!

5# Zwemmen, kanoën of zonnebaden

In de Ardennen vind je een aantal mooie grote meren: de Eau d’Heure, Warfaaz en Robert Ville. In de zomer kan je hier heerlijke verkoeling vinden of je een hele dag vermaken in het aqua park (meren van de Eau d’Heure). Maar ook als het minder warm is kun je volop genieten aan en op het meer. Huur een kano en maak een mooie kano tocht, vaar over een van de meren met een bootje of verbrand nog even wat calorieën met de waterfiets! Ook een bezoekje aan een van deze meren mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je de Ardennen met kinderen bezoekt.

Ik ga nog even opzoek naar een mooie accommodatie is de Ardennen. Het aanbod is erg groot, van bungalowparken tot glamping en zelfs allerlei huisjes midden in de natuur. Ik denk dat wij gaan voor het laatste en een weekend even helemaal off the grid gaan!

Vind je dit artikel "Top 5 leuke dingen om te doen in de Ardennen met kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: