Zoek
Sluit dit zoekvak.

Houd jij van outdoor activiteiten? Wij ook! In elk land dat we bezoeken huren we een fiets om zo een regio of stad te verkennen. Je kan flink meer bekijken dan wanneer je loopt en je bent ook nog eens lekker actief bezig in de buitenlucht. Zo hebben wij al rondgefietst in Amerika, Australië, Thailand, Vietnam, Mexico en zelfs op de Seychellen. Maar je kan ook dichtbij genieten van gave tochten op de fiets, daarom in dit artikel de gaafste fietsroutes in de Benelux, allemaal kidsproof!

Ontdek de Beste Fietsroutes in de Benelux

Fietsroute Ontdek Texel – Nederland

Deze veelzijdige route is 30 km en fiets je in ongeveer 2,5 uur (als je doorfietst). Wanneer de kinderen zelf fietsen kan je meerdere stopjes inplannen. Deze route start bij het StayOkay hostel en leid je door het afwisselende landschap van Texel. Onderweg kan je stoppen bij een ambachtelijke boerderij, spelen in een OERRR speeltuin en een uitkijkpunt beklimmen. Je vindt deze fietsroute hier.

Fietsroute Wild Spotten in National Park Kennemerland – Nederland

Deze fietstocht kun je maken in onze “achtertuin”. In het Nationaal Park Kennemerland vind je meerdere fietsroutes door de duinen. Met een beetje geluk kom je de bewoners van NP Kennemerland tegen: wilde paarden, runderen, konijnen, herten en vossen. Natuurlijk mogen ook de vogels in dit rijtje niet ontbreken, die je door een verrekijker nog beter kan aanschouwen. Hoogtepunt voor de kinderen is een stop bij restaurant Gestrand en glijden van de enorme glijbaan! Deze route brengt je over smalle duinpaadjes, gravel en asfalt, een goede allroad fiets is dan ook een aanrader.

Avontuurlijke Gravelrit in de Veluwe, Nederland

Voor de actiezoekers is deze gravelrit een echte aanrader. Je kunt gemakkelijk parkeren bij het Van der Valk hotel in Apeldoorn (De Cantharel). Vanaf de parkeerplaats spring je op je gravel fiets en kun je een prachtige ronde maken over het Kroondomein, Spielderbos en terug via Kootwijk. Bij terugkomst in het Van der Valk kun je genieten van een welverdiende maaltijd en drankje. Let op: deze route van 65 km is niet geschikt voor kleine kinderen, maar tieners kunnen hier zeker van genieten!

Kindvriendelijk Fietsen en Spelen in Het Leen, België

Deze route van 26 km is uitermate geschikt voor kinderen. Je fietst door Het Leen, via het Schipdonkkanaal naar de Farmerie. Hier kun je de lekkerste ijsjes en pannenkoeken eten. Voordat je weer op de fiets stapt, kunnen de kinderen nog even spelen in de speeltuin of een bezoekje brengen aan de dieren in de dierenweide. De terugweg gaat door de Lembeekse Bossen om zo weer te eindigen op het punt waar je gestart bent. Deze route is enorm leuk en heeft zijn plekje in dit lijstje met de leukste fietsroutes in de Benelux absoluut verdiend! Je vindt deze route hier.

Kindvriendelijke Fietsroute “De Gavers”, België

Met een lengte van 13 km is deze route, met als startpunt recreatieterrein de Gavers, een perfecte route voor kleine kinderen. Wanneer je het terrein verlaat, zie je de Abdij Beaupré opdoemen, een eeuwenoude Abdij uit de 13de eeuw. Daarna brengt deze fietsroute je naar de Idegem Sluis. Deze sluis is nog uitgerust met een authentiek metalen ophaalbruggetje en er is een sluiswachter die de sluis bedient. De laatste stop is een hele lekkere: Geraardsbergen. Deze plek staat bekend om een typisch streekproduct: de mattentaart. Wanneer je weer aankomt op recreatieterrein de Gavers kunnen de kinderen nog even spelen in de speeltuin of, bij goed weer, een duik nemen in het meer. Je vindt deze route hier.

Kindvriendelijke Fietsroutes in de Benelux

Heb jij al gekozen welke van deze kindvriendelijke fietsroutes in de Benelux je gaat fietsen? Veel fiets plezier!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie