Kies je taal:

Vakantie in Florida met kinderen: Florida Keys

Stel je dit eens voor: wuivende palmbomen, kristalhelder, turqoise water, heerlijke restaurantjes, gezellige gekleurde huisjes en een heerlijke, relaxte, laid-back vibe… Heb je er al zin in? Ik ook! Onze vakantie in Florida met kinderen verplaatst zich naar de Florida Keys. 

Highway US 1

Ondanks wat spetters is de rit van Miami naar Key West fenomenaal! Je rijdt over tientallen bruggen die alle eilandjes met elkaar verbinden. Aan de ene kant zie je dan de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico. De langste brug is bijna 7 mijl en heet dan ook “7 Mile Bridge”. Nu vind ik rijden in de buurt van water niet zo heel fijn, dus de 7 Mile Bridge bezorgt mij toch wat klamme handjes, ondanks het spectaculaire uitzicht.

Sugerloaf Key

Het is meestal vrij druk op Key West, daarom heb ik onze camping vooruit geboekt. We verblijven op Sugerloaf Key/ Key West KOA. Deze camping ligt ongeveer op 30 minuten rijden van Key West en blijkt een top keuze te zijn! We hebben een plaatsje direct tegenover de speeltuin, waardoor de kids alleen rond kunnen rennen, er is een strandje, zwembad, skelter en fiets verhuur en voor de volwassenen is er een pub en haventje waar je allerlei vis dingen (hengels enzo) kan huren.

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

Chillen op KOA Sugerloaf

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

De camping heeft zelfs een eigen strand 😀

 

Vissen, wassen en een oude trolley 

Kev is helemaal in zijn sas en gooit de eerste ochtend direct zijn gehuurde hengeltje uit. Resultaat: na 3 uur vissen 1 visje, de man naast hem vangt een haai, dus die tellen we ook mee, 2 vissen;). Als een goede huis-/camper vrouw betaamt doe ik de was, terwijl de kids rondcrossen op een gehuurde skelter en zich vermaken in de speeltuin, relaxed!

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

Scheuren met de gehuurde skelter @KOA Sugerloaf

 

In de middag rijden we naar Key West, wat een heerlijk stadje We kopen kaartjes voor de Old Town Trolley, een hop-on-hop-of tour, en rijden zo de stad rond. We stoppen even op het meest zuidelijke puntje van de USA en lopen dan rustig via Duval St weer richting Mallory Square. Ondertussen shoppen we wat, eten we wat ijsjes, proeven we uiteraard Key Lime Pie en voor we het weten zijn we alweer bij de pier. Daar eten we op het terras, in de zon, voordat we naar Mallory Square gaan.

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

Mallory Square

Ja, Mallory Square, is lastig uit te leggen. Het is een pleintje aan het water, waar je A van een mooie zonsondergang kan genieten en B hele vreemde zaken met hoge entertainment waarde kan bekijken. De kids en wij kijken onze ogen uit: zangers, een doedelzakspeler, acrobaten en allerlei andere artiesten. Hun “shows” starten na elkaar, dus je kan ze allemaal bekijken. Wij houden het na 2 shows voor gezien aangezien het kinderbedtijd is. De kids raken in de camper niet uitgesproken over de man met zijn “blaaszak”, de meneer die op een touw kon lopen en de andere meneer die op 1 hand kon staan.

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

Boot met een glazen bodem

De volgende dag boeken we online tickets voor de “glass bottom boat”, een boot met een glazen bodem waardoor je, zonder onder water te gaan, de vissen en het koraal kan bewonderen. De tour duurt 2 uur, na 10 minuten op zee ziet Kev al groen: zeeziek.

Na 30 minuten varen zijn we bij het rif. De boot wordt stil gelegd en door de raampjes kunnen we allerlei vissen zien. Flo roept direct dat hij Nemo en Dory al ziet en ook ziet hij kleine zebravisjes. Dan slaat zijn fantasie op hol, want hij ziet ook haaien, dolfijnen en octopussen die verder niemand lijkt te zien. Gelukkig voor Kev duurt de tour maar 2 uurtjes en lijkt de zee terug rustiger dan heen.

Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen Kids Love Travel: Vakantie in Florida met kinderen

Wauw! Bahia Honda State Park

De volgende ochtend besluiten we richting Key Largo te rijden. Op de route willen we 2 stops maken: Bahia Honda en Robbie’s. Bahia Honda is een waanzinnig mooi State Park, met witte stranden en een helder blauwe zee. We lopen een stukje omhoog, richting de oude spoorlijn voor het mooiste uitzicht als er opeens, OH NEE, een slang over het pad schiet. Floris roept: “Mam kijk een slang”. Ik denk “tuurlijk, net zoals die haai, dolfijn en octopus”, maar helaas heeft hij gelijk… JAIKS!! Ik vind slangen zo arelaxed! Het is een hele lange zwarte, Flo is dol enthousiast en ik spring de rest van de wandeling bij elk verdacht “krakje” in de bosjes naast mij, een stukje omhoog. Maar het uitzicht mag er zijn, waanzinnig!!! Dat was de wandeling, ondanks de slang, zeker waard!

Kids Love Travel: vakantie in Florida met kinderen

We rijden het park nog even rond en vervolgen onze rit dan naar Robbie’s. Want bij Robbie’s kun je tarpons voeren! Wat?! Tarpons, hele grote vissen met tanden, nice!

Tarpons voeren @ Robbie’s 

We kopen een emmertje dooie vis en lopen de steiger op. De pelikanen kijken ons al hoopvol aan, maar helaas. Deze visjes zijn niet voor hen bestemd. Flo gooit een visje in het water en de tarpons vechten om een stukje. Lotte vindt de gigantische vissen (ze kunnen 2,5 mtr worden) eerst wat eng, maar vind alle actie al snel heel interessant. Kev is stoer, hij gaat op zijn buik liggen en voert de vissen, met gevaar voor eigen leven, uit de hand. Dit is toch wel een hele leuke ervaring in Florida met kinderen. Na deze bijzondere activiteit rijden we door naar Homestead, omdat we morgen de Everglades willen bezoeken. Weer een mooie bestemming tijdens onze vakantie in Florida met kinderen.

Kids Love Travel: vakantie in Florida met kinderen

Vind jij dit artikel “Vakantie in Florida met kinderen: Florida Keys” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Amerika met kinderen: Wild West Cody

Zeker een bezoekje waard: Rocky Mountains National Park

 

 

Dit artikel “Vakantie in Florida met kinderen: Florida Keys”

is mede mogelijk gemaakt door KOA. 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights