Kies je taal:

Top 10 Attracties in Disneyland Hong Kong met kinderen

Tijdens onze stedentrip in Hongkong met de kids mocht een bezoekje aan Disneyland Hong Kong natuurlijk niet ontbreken. Na Parijs en Orlando is Hong Kong de derde stad waar wij ons met de kinderen laten onderdompelen in de magische wereld die Disney heet. Floris en Lotte zijn allebei mega Disney fans en kunnen dan ook niet wachten om hun “Disney vrienden” weer te zien. Disneyland Hong Kong is minder groot dat Parijs of Orlando en bestaat ook echt uit 1 park. Je kunt het park prima in een dag bezoeken, maar wij vinden een rustiger tempo ook wel fijn en kiezen ervoor twee dagen rond te wandelen in het park. Met Floris van 5 en Lotte van 3 is het altijd even kijken welke attracties nou wel en niet geschikt zijn. Om jou die tijd te besparen heb ik de 10 favoriete attracties van Lotte en Flo voor je op een rij gezet in onze Top 10 attracties in Disneyland Hong Kong met kinderen. 

Top 10 Attracties Disneyland Hong Kong met kinderen 

 

1. It’s a small world

Dit is by far de favo attractie van onze blije kleuters! Zowel Flo als Lotte zijn grote fan van deze attractie. In een bootje vaar je door de “wereld”. Je ziet Nederlanders op klompen, eskimo’s met dikke bontmutsen en flamenco dansers in Spanje en allemaal zingen ze hetzelfde blije “It’s a small world after all…” deuntje. Wij zijn hier in Hong Kong niet 1, maar 2x in geweest! En ik kan je vertellen dat deuntje zing je op de weg naar huis in het vliegtuig nog steeds.

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hongkong met kinderen

2. The many adventures of Winnie the Pooh

In deze attracties mag je mee op avontuur met deze grote, lieve knuffelbeer. Je stapt in een karretje in de vorm van een honingpotje en rijdt zo het leven van Winnie the Pooh en zijn vrienden in. Deze attractie heeft een fastpass bij de ingang. Hier kun je met je entreekaart een fastpass krijgen waardoor je op een gereserveerde tijd, zonder rij naar binnen kan. Heerlijk toch? En zeker een aanrader wanneer je Disneyland Hong Kong met kinderen bezoekt.

 

3.Fantasy Gardens

Floris en Lotte vinden dit naast “It’s a small world” hun favo “attractie”. Op deze plek kun je namelijk je Disney vrienden ontmoeten. De eerste dag zijn Flo en Lotte op de foto gegaan met Pluto en Knorretje en de tweede dag met Mickey & Minnie en Winnie the Pooh. Je sluit aan in de rij en als je aan de beurt bent mag je handjes schudden, knuffelen en foto’s maken.

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen  Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

4. Hong Kong Disneyland Railroad

Altijd leuk: een ritje met de trein. De trein heeft 2 stations: Fantasyland en Main Street. De bankjes staan niet over de breedte maar de lengte waardoor iedereen een mooi uitzicht heeft over het park en alle attracties. Wij hebben een heel rondje gedaan en uiteraard viel Lotte in slaap ;).

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

5. Slinky Dog Spin 

In Parijs was deze attractie al een grote hit bij Floris. Toen hij “Slinky” ook zag in Disneyland Hong Kong konden we deze attractie natuurlijk niet overslaan. Het lijkt wel wat op de good old “rups”, je stapt in en raast een paar rondjes.

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

6. Rafts to Tarzan’s Treehouse

De raft en tarzan zijn boomhut zijn super leuk en niet te missen wanneer je Disneyland Hong Kong met kinderen bezoekt. Je stapt op een raft wat je naar de overkant van de rivier brengt, zodat je de boomhut van Tarzan kan ontdekken. Op je ontdekkingstocht kun je in het huis van Tarzan spelen, kennismaken met zijn dierenvrienden, over houten loopbruggen lopen en muziek maken op zijn potten en pannen!

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hongkong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

 

7. Lion King theater, Theater in the wild

In attractieparken gaan wij meestal niet naar voorstellen, maar aangezien het hier om de Lion King ging en we alle tijd hadden hebben we deze show toch bezocht. En… OMG wat was het goed!! De kostuums, zang, dans, muziek, licht alles klopte en het was ook nog eens spectaculair. Ik ga niet teveel verklappen, maar mocht je de kans krijgen deze show te bezoeken in Disney: doen!

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

 

8. Jungle River Cruise

Nog een attractie die je echt niet mag missen; de Jungle River Cruise! Je stapt in een bootje dat bestuurd wordt door een “kapitein”. Zij (in ons geval) vaart de boot over de rivier door de jungle. Daar zie je allerlei dieren; olifanten die in het water staan, gorilla’s, nijlpaarden, giraffen en zelfs minder vriendelijke kannibalen. De kinderen vonden het fantastisch! Alleen op het einde vond Floris het een beetje spannend worden toen er wat vuur bij kwam kijken.

Kids Love Travel: Disneyland Hongkong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hongkong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hongkong met kinderen

9. Mad Hatter Tea Cups

Lotte wilde hier heeeeel graag in, Floris en Kev niet. Maar Lotte won, dus heb mijn zijn allen in deze “dansende” theekopjes. Alles draait, alle kanten op en dan kun je ook nog eens je eigen kopje ronddraaien door aan een wiel te draaien. Lotte vond het fantastisch, Kev werd er lichtelijk misselijk van.
Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

10. Fairy Tale Forest

Een super leuke attractie die zelfs de kleinste kinderen kunnen waarderen! In dit “parkje” kun je van sprookje naar sprookje wandelen. Alle sprookjes hebben een leuke interactieve twist, je kan aan zwengeltjes draaien, waardoor er “iets”gebeurd.

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong met kinderen

Dit is hem onze Top 10 attracties in Disneyland Hong Kong met kinderen, zelf samen gesteld door Lotte en Floris. Ze vonden het heel moeilijk om te kiezen. De Dumbo de vliegende olifant, de carrousel en Mickey’s Magic Philharmony hebben het net niet gered, maar zijn zeker ook de moeite waard voor peuter en kleuters.

Veel plezier in Disneyland Hongkong!

Vind je dit artikel “Top 10 Attracties in Disneyland Hong Kong met kinderen”leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Top 10 Things to do in Hong Kong met kinderen, van handjes schudden met Mickey tot roze dolfijnen spotten en boeddha bekijken

Stedentrip in Hong Kong, dag 1-2, van even bijkomen van onze jetlag tot roze dolfijnen spotten..

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Disneyland Hong Kong. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: