Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen en mobiel gebruik: Tips om voordelig te bellen en internetten op reis

Reizen is een van de grootste vreugden in het leven, en dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen. Mijn telefoon is een onmisbaar hulpmiddel tijdens onze reizen. Het stelt ons niet alleen in staat om contact te houden met het thuisfront en foto’s en video’s te maken, maar ook om jullie op de hoogte te houden via ons Kids Love Travel Instagram account. Echter, als je niet voorzichtig bent, kan het gebruik van je telefoon, vooral buiten Europa, leiden tot hoge kosten. In dit artikel geef ik je enkele tips om voordelig te bellen en internetten op reis, zodat je onaangename verrassingen op je telefoonrekening kunt voorkomen.

Voordelig bellen en internetten op reis: Sim Only

Een van de veiligste manieren om voordelig te bellen en internetten op reis is door gebruik te maken van een sim only abonnement met een vooraf ingesteld plafond. Hierdoor kun je nooit meer verbruiken, en dus ook niet meer kosten maken, dan vooraf gepland. Dit is vooral handig voor tieners die op reis niet zonder hun mobiele telefoon kunnen. Binnen de EU kun je je sim only abonnement gebruiken zoals je dat thuis zou doen. Maar buiten Europa kunnen de kosten voor bellen en internetten aanzienlijk hoger zijn, dus het is verstandig om vooraf een limiet in te stellen.

Roaming uitschakelen voor voordelig internetten op reis

Een andere tip om voordelig te internetten op reis is door de ‘roaming’ of ‘mobiele data verbinding’ uit te schakelen. Wanneer je roaming aan hebt staan, maakt je telefoon automatisch verbinding met het lokale 3G, 4G of 5G netwerk, waardoor je verbonden bent met het internet. Door roaming uit te schakelen, kun je alleen internetten als je verbonden bent met een wifi-netwerk, zoals dat van je hotel. Een handige tip voor onderweg: stel je route in op Google Maps terwijl je nog verbonden bent met wifi. Zodra je het hotel verlaat, laat je de roaming uit staan. Google Maps zal nog steeds de route aangeven, zelfs als je niet verbonden bent met het internet.

Voordelig Bellen en Internetten op Reis met E-Sim

Als je op zoek bent naar een manier om voordelig te bellen of te internetten tijdens je reis, is een e-sim een uitstekende optie. Het belangrijkste verschil tussen een e-sim en een reguliere simkaart is dat een e-sim virtueel is, terwijl een gewone simkaart een fysiek kaartje is dat je in je telefoon plaatst. Er zijn verschillende e-sim aanbieders online te vinden die e-sims aanbieden voor specifieke landen en regio’s.

Hoe installeer je een E-Sim?

De e-sim installeer je op je telefoon volgens de gebruiksaanwijzing die je na aankoop online ontvangt. Op mijn iPhone kan ik e-sims toevoegen onder “Instellingen” en dan “Mobiel netwerk”. Je kunt de e-sim gemakkelijk aan- en uitzetten en schakelen tussen de simkaart die al in je telefoon zit en de virtuele e-sim.

Ervaring met E-Sim op Reis

Voor onze reis naar Panama heb ik een e-sim aangeschaft en dit is enorm goed bevallen. Het bereik was perfect en ik betaalde 38 Euro voor 5 GB met een geldigheid van 24 dagen.

Als je meer wilt weten over het gebruik van e-sims op reis, kun je hier meer informatie vinden.

Voordelen van E-Sim op Reis

  • Voordelig bellen en internetten in het buitenland
  • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
  • Mogelijkheid om te schakelen tussen je reguliere simkaart en de e-sim
  • Breed bereik en goede connectiviteit

Met een e-sim kun je dus zorgeloos en voordelig bellen en internetten op reis. Het is een handige en praktische oplossing voor reizigers.

Voordelen van een Lokale Simkaart Tijdens het Reizen

Een lokale simkaart kopen is vaak voordeliger tijdens het reizen. Afhankelijk van je bestemming, kan je een lokale simkaart vaak al op de luchthaven kopen of bij de supermarkt. De simkaart gaat fysiek in je telefoon. Dit betekent dat je Nederlandse simkaart in de meeste gevallen uit je telefoon gaat (al hebben sommige telefoons ruimte voor 2 simkaarten) en dat je tijdelijk een lokaal nummer hebt. De simkaart kan je weer opladen wanneer deze leeg is, zodat je altijd duidelijk zicht hebt op je kosten voor verbruik.

Voordelig Bellen en Internetten op Reis

Met deze tips kan jij altijd en overal op reis voordelig bellen en internetten met je telefoon. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Gerelateerde Artikelen

Vind je dit artikel “Tips om voordelig te bellen op reis” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie