Kies je taal:

Tips om voordelig te bellen op reis

Op reis gaan, je kan mij niet blijer maken! En niet alleen mij, ook de kids kan je letterlijk ’s nachts wakker maken voor een mooie trip. Mijn telefoon is onmisbaar op vakantie. Niet alleen om te appen over onze belevenissen met het thuisfront,  maar ook om foto’s en video’s te maken en uiteraard om jullie op de hoogte te houden en te voorzien van de leukste en handigste tips op het Kids Love Travel instagram account. Maar als je niet goed oplet kan het gebruik van je telefoon, zeker buiten Europa, een dure verrassing zijn. Lees deze tips om voordelig te bellen en internetten op reis en voorkom onaangename rekeningen voor het gebruik van je telefoon na je reis.

Voordelig bellen op reis

Sim Only

De meest veilige manier is gebruik maken van sim only met een vooraf ingesteld plafond. Op deze manier kan je nooit meer verbruiken, en dus ook niet meer kosten maken, dan vooraf gepland. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor tieners die op reis natuurlijk niet zonder mobiele telefoon kunnen en misschien net wat minder besef hebben van wat telefoongebruik in het buitenland kan kosten dan jij. Binnen EU-landen kun je “roamen like home”: je sim only gebruiken zoals thuis. Maar buiten Europa kunnen de kosten voor bellen en internetten opeens vele malen hoger zijn, dus handig om vooraf het plafond in te stellen.

Roaming uit

Schakel “roaming” of “mobiele data verbinding” altijd uit. Wanneer je roaming aan hebt staan maak je automatisch verbinding met het (lokale), 3G, 4G of 5G netwerk en ben je dus verbonden met het internet. Zodra je roaming uit zet kan je alleen internet gebruiken als je aangesloten bent op een wifi netwerk, bijvoorbeeld dat van je hotel. Tip voor onderweg: wanneer wij lopen of rijden met navigatie van Google Maps, zet ik altijd de route er al in wanneer ik nog wifi heb. Zodra we het hotel verlaten, laat ik de roaming uit staan. Google Maps geeft dan alsnog de route aan. Kleine disclaimer: als je fout loopt of rijdt kan Maps de route niet wijzigen of herberekenen als je niet aangesloten bent op het internet.

E-sim

Wanneer je voordelig wilt bellen of internetten op reis is een e-sim een hele handige optie. Het verschil tussen een e-sim en een reguliere simkaart, is dat een e-sim virtueel is en een gewone simkaart een fysiek kaartje wat je in je telefoon doet. Er zijn verschillende e-sim aanbieders te vinden online die e-sims aanbieden voor specifieke landen en regio’s. De e-sim installeer je op je telefoon middels de gebruiksaanwijzing die je na aankoop online krijgt. Op mijn Iphone kan ik e-sims toevoegen onder “Instellingen” en dan “Mobiel netwerk”. Je kan de e-sim gemakkelijk aan- en uitzetten en switchen tussen de simkaart die al in je telefoon zit en de virtuele e-sim. Voor onze reis naar Panama heb ik een e-sim aangekocht en dit is enorm goed bevallen. Het bereik was perfect en ik betaalde 38 Euro voor 5 GB met een geldigheid van 24 dagen.

Lokale simkaart

Maar vaak is een lokale simkaart kopen nog voordeliger. Een lokale simkaart kan je, afhankelijk van je bestemming, vaak al op de luchthaven kopen maar bijvoorbeeld ook bij de supermarkt. De simkaart gaat fysiek in je telefoon. Dit betekent dat je Nederlandse simkaart in de meeste gevallen uit je telefoon gaat (al hebben sommige telefoons ruimte voor 2 simkaarten) en dat je tijdelijk een lokaal nummer hebt. De simkaart kan je weer opladen wanneer deze leeg is, zodat je altijd duidelijk zicht hebt op je kosten voor verbruik.

Met deze tips kan jij altijd en overal op reis voordelig bellen en internetten met je telefoon. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Vind je dit artikel "Tips om voordelig te bellen op reis" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights