Kies je taal:

Traveling light met kinderen, is dat mogelijk?!

Het antwoord op deze vraag is absoluut “JA!”. Wij reizen altijd met 2 kids (nu 8 en 9 jaar oud) en hebben niet meer bij ons dan een handbagage trolley en rugzakje per persoon. Ook als we 3 weken op reis gaan. Ik leg graag uit waarom traveling light met kinderen juist zo fijn is en wat je dan wel en ook juist niet inpakt.

Traveling light met kinderen, waarom zou je reizen met alleen maar handbagage?  

Het is goedkoper

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is goedkoper, en in veel gevallen zelfs een stuk goedkoper. Wanneer je vliegt, betaal jij bij bijna alle airlines additioneel voor ruimbagage. Als je 1 koffer wilt inchecken kost dit al snel €25 tot €40 voor een enkele vlucht. Als je retour vliegt met een gezin en dus misschien wel meer dan 1 koffer wilt inchecken, kan dat flink in de papieren lopen. Bij sommige airlines (KLM) mag je standaard een kleine handtas (in ons geval vaak een rugzak) en een handbagage trolley meenemen aan boord. Let als je boekt wel altijd even goed op wat de voorwaarden voor handbagage zijn, Ryanair bijvoorbeeld is hier wat minder flexibel in en staat echt maar 1 kleine tas toe.

Het bespaart tijd

De tijdsbesparing ervaar je met name na je vlucht of bij een overstap. Ken je dat: na een lange vlucht land je eindelijk op Schiphol. Je wandelt het vliegtuig uit en kan niet wachten om thuis lekker op de bank te ploffen. Alleen nog even de koffers van de bagageband halen…. En dat blijkt dan toch even tegen te vallen. Vaak sta je zowel in land van aankomst als bij terugkomst in Nederland lang te wachten op je koffers. Wanneer je alleen met handbagage reist, zwaai je een keer naar alle mensen bij de bagageband en vervolg jij lekker snel je weg. Of het nou op bestemming of naar huis is.

Wat je niet incheckt kun je ook niet kwijtraken

Niets zo vervelend als meer dan een uur bij de bagageband staan om je koffer op te halen om er dan achter te komen dat je koffer niet op de band ligt maar kwijt is. Alleen al op Schiphol raken er jaarlijks duizenden ingecheckte koffers en tassen kwijt. Wanneer je alleen met handbagage reist kan dit jou niet overkomen.

 

Maar hoe doe ik dat dan, traveling light met kinderen?

Eigenlijk is het heel simpel, je pakt gewoon minder in! Ik kwam vroeger altijd thuis met een hele koffer kleding waarvan ik de helft alsnog niet gedragen had op reis. Achteraf gezien had ik die kleding ook gewoon thuis kunnen laten. Zoals gezegd reizen wij altijd met 1 handbagage trolley en een rugzak per persoon. In de trolley zit onze kleding en schoenen en in de rugzakken zit bij Kevin en mij de toilettas, laptop, camera gear en snackjes voor in het vliegtuig. De kinderen hebben een rugzakje met entertainment en snackjes voor onderweg.

Tips voor efficiënt inpakken

  1. Voor ons zijn packing cubes onmisbaar. Deze handige, stevige, nylon zakjes met rits zorgen ervoor dat je kleding netjes opgevouwen en beschermd in je trolley ligt, maar ook dat je niet te veel meeneemt. 
  2. Bedenk van tevoren goed wat je gaat doen op reis en wat je daarvoor nodig hebt. Ga je hiken, dan moeten je wandelschoenen mee. Het is dan handig om deze tijdens de vlucht aan te doen, want dit neemt te veel ruimte en gewicht in in je trolley. Ga je naar een bestemming waar het de hele reis 30 graden is? Neem dan alleen luchtige kleding mee en doe een vest aan in het vliegtuig dat je die ook op bestemming aan kan als je een koude ruimte met airco in gaat.
  3. Was tussendoor. Langere tijd reizen en traveling light gaan alleen maar goed samen als je tussendoor wast. Dit kun je zelf doen in een selfservice wasserette of laten doen in bijvoorbeeld je hotel. Wanneer wij 3 weken op reis zijn dan wassen we gemiddeld 1 tot 2 keer onze kleding.
  4. Laat grote flessen thuis. Grote hoeveelheden vloeistof mogen niet mee in de handbagage. Wij kopen op bestemming onze shampoo, conditioner, bodywash, zonnebrand en bodycrème. Kom je laat aan en zijn de winkels al dicht? Neem dan kleine travel verpakkingen van je essentials mee en koop de grote flessen de dag erna.

Inpaklijsten

Wat zit er nou exact in onze handbagage voor een reis van 3 weken naar een zonnige bestemming? Daar komt ‘ie. Ik start met de bagage van Kev en mij (de volwassenen) en daarna de kids.

Inpaklijst volwassenen per trolley

15x ondergoed

1x slippers

7x bovenkleding (topje)

3x onderkleding (short, rok)

2x jurk (Aafje)

2x bikini/ zwembroek

1x riem

5x sokken

1x make-up tasje (Aafje)

1x medicijntasje (Kevin)

1x Hammamdoek

Paklijst volwassenen rugzak

Deze spullen verdelen wij over twee rugzakken

  • Toilettas
  • Laptop
  • Laders
  • Go Pro
  • 2 petjes
  • Eten en drinken voor in het vliegtuig

Inpaklijst trolley kinderen

15x ondergoed

2x slippers (somehow gaan de slippers van de kids vaak kapot op reis)

7x bovenkleding (topje)

3x onderkleding (short, rok)

2x jurk

2x bikini/ zwembroek

1x UV shirt

5x sokken

1x duikbril

Inpaklijst rugzak kinderen

1x Ipad (met daarop Netflix downloads en offline te spelen spelletjes)

1x koptelefoon

1x hammamdoek (perfect dekentje om onder te slapen in het vliegtuig)

1x klein speelgoed (bijvoorbeeld een Polly Pocket )

1x klein kleurboekje

1x kleine potloden

1x water

1x gezonde snackjes

Tijdens de vlucht dragen wij allemaal soepel zittende, comfortabele kleding: een legging of lange broek met een t-shirt en trui of vest. Ook hebben we onze wandelschoenen of sportieve schoenen aan, zodat deze geen ruimte innemen in onze trolley.

Heb ik jou geïnspireerd om het fenomeen “ traveling light ket kinderen ” ook eens te proberen? Ik kan je uit eigen ervaring zeggen, wanneer je eenmaal gewend bent aan reizen met alleen handbagage en de voordelen het ervaren, check je nooit meer een koffer in!

Vind je dit artikel "Traveling light met kinderen, is dat mogelijk?" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: