Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonen aan de kust is een genot, maar soms verlangen we naar de rust en schoonheid van het bos. En waar beter dan de Veluwe om dat te ervaren? We werden uitgenodigd om het onlangs gerenoveerde Bilderberg Hotel de Keizerskroon, gelegen in het hart van de Veluwe, te bezoeken. Lees onze ervaringen in deze “Review van Bilderberg Hotel de Keizerskroon”.

Review van Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Locatie van het Hotel

Hotel de Keizerskroon is centraal gelegen op de Veluwe, op slechts 20 minuten rijden van de ingang “Hoenderloo” van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is ook op loopafstand van Paleis het Loo en een korte rit naar het centrum van Apeldoorn. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze natuurrijke regio.

Over het Hotel

Hotel de Keizerskroon heeft een koninklijk verleden en was ooit eigendom van het Koningshuis. Het hotel, dat nu deel uitmaakt van de Bilderberg hotelgroep, heeft 95 kamers verdeeld over 4 verdiepingen en is onlangs volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Het design is zowel hip en warm als luxe en modern. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam, van de receptioniste tot de bediening in het restaurant en de housekeeping medewerkers.

Onze Kamer in het Hotel

We verbleven in kamer 45, een zeer ruime familiekamer. De kamer heeft een groot tweepersoonsbed en een comfortabele tweepersoonsslaapbank. Daarnaast is er een tafel, fauteuil, grote flatscreen TV, een kledingkast met minibar en faciliteiten om koffie en thee te zetten. De grote badkamer is luxe afgewerkt met chique donkere kranen, een grote ronde spiegel met ledverlichting en zowel een bad als een ruime regendouche. Onze kamer had ook een terras, ideaal voor warme dagen. We hebben in maanden niet zo goed en rustig geslapen, dus we vroegen bij het uitchecken waar de bedden gekocht kunnen worden.

Explore the Beauty of Amsterdam: A Comprehensive Travel Guide

Amsterdam, the capital city of the Netherlands, is a must-visit destination for any travel enthusiast. With its picturesque canals, historic buildings, and vibrant nightlife, it offers a unique blend of old and new. This article will serve as your comprehensive travel guide to exploring the beauty of Amsterdam.

Discover the Historic Canals of Amsterdam

Amsterdam is often referred to as the “Venice of the North” due to its extensive network of canals. These canals, which are a UNESCO World Heritage Site, are a testament to the city’s rich history and are a must-see for any visitor. You can explore them by taking a [canal cruise](https://www.amsterdamcanalcruises.nl/), or for a more intimate experience, rent a private boat.

Visit Amsterdam’s Iconic Museums

Amsterdam is home to some of the world’s most renowned museums. The [Van Gogh Museum](https://www.vangoghmuseum.nl/en), the [Rijksmuseum](https://www.rijksmuseum.nl/en), and the [Anne Frank House](https://www.annefrank.org/en/) are just a few that should be on your itinerary.

– The Van Gogh Museum houses the largest collection of Van Gogh’s works in the world.
– The Rijksmuseum is dedicated to Dutch art and history, featuring works from artists like Rembrandt and Vermeer.
– The Anne Frank House is where Anne Frank and her family hid during World War II. It’s a poignant reminder of the horrors of the Holocaust.

Experience Amsterdam’s Vibrant Nightlife

Amsterdam’s nightlife is as diverse as the city itself. From cozy pubs to high-energy nightclubs, there’s something for everyone. The [Leidseplein](https://www.amsterdam.info/leidseplein/) and the [Rembrandtplein](https://www.amsterdam.info/rembrandtplein/) are two of the city’s most popular nightlife areas.

Enjoy Dutch Cuisine

No visit to Amsterdam would be complete without trying traditional Dutch cuisine. Some must-try dishes include:

– Stroopwafel: A sweet treat made of two thin waffles with a caramel-like syrup filling in the middle.
– Bitterballen: A popular Dutch snack, these deep-fried meatballs are often served with mustard for dipping.
– Haring: Raw herring fish, typically served with onions and pickles.

Plan Your Visit to Amsterdam

Amsterdam is a city that has something to offer for everyone. Whether you’re a history buff, a foodie, or a party-goer, you’re sure to find something to love in this vibrant Dutch city. Start planning your visit to Amsterdam today and discover the beauty of this unique destination.

Faciliteiten bij Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Bilderberg Hotel de Keizerskroon biedt tal van faciliteiten. Naast de gezellige lounge is er een bar met zonnig terras. Wij dineren in Restaurant Kingstreet, wat absoluut een aanrader is. De bediening is zeer bekwaam en vriendelijk, het eten is heerlijk en van hoge kwaliteit. Er wordt uitstekend gezorgd voor mij (ik heb een ernstige melkallergie) en ik zie ook dat er smakelijke glutenvrije en veganistische gerechten op de kaart staan. Ook de wijnkaart is het vermelden waard. Of eigenlijk “wijnmagazine”, aangezien de wijnkaart meer een tijdschrift is waarin je ook allerlei tips kunt vinden van sommeliers. Naast de “standaardwijnen” heeft Kingstreet ook bijzondere wijnen en specifieke wijnarrangementen per gerecht. Maar ondanks de mooie wijnkaart beginnen wij met een virgin pornstar martini en een heerlijke limoncello cocktail.

Kindvriendelijke faciliteiten

Ook voor kinderen wordt goed gezorgd in het restaurant. Er is een specifiek kindermenu waar niet (alleen) de standaard (friet, pasta en patat) kindergerechten op staan, maar bijvoorbeeld ook voorgerechten als serranoham met meloen en een hoofdgerecht als falafel. Het kindermenu staat op een placemat met daarop allerlei spelletjes voor de kinderen. Zodra we aan tafel zitten zijn de kinderen al druk bezig: heerlijk!

Zwembad en fitness

Als kers op de taart heeft het hotel op de 4de en hoogste etage een binnenzwembad en fitness met uitzicht over de tuinen van Paleis het Loo, hoe cool is dat!

Kindvriendelijkheid bij Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Hotel de Keizerskroon is absoluut een aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er zijn zowel familiekamers als kamers met een tussendeur te boeken en ook babybedjes kunnen op aanvraag in de kamer gezet worden. Zowel bij het ontbijt als het diner zijn er veel verschillende “kidsproof” gerechten en een overdekt zwembad doet het bij bijna alle kinderen goed. Ook heeft het hotel een specifiek “kids for free” arrangement waarbij kinderen gratis overnachten (incl. ontbijt).

Duurzaamheid in Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in Bilderberg Hotel de Keizerskroon. Het hotel heeft verschillende initiatieven om duurzaamheid te bevorderen. Zo zijn er op het ruime parkeerterrein verschillende laadpalen voor elektrische auto’s. Bij het ontbijt wordt aangegeven welke opties en gerechten het meest duurzaam zijn. Het hotel houdt ook rekening met afvalbeheer en voedselverspilling. Als duurzaamheid een belangrijk thema voor je is bij de keuze van een hotel, kun je de doelstellingen van Bilderberg op het gebied van duurzaamheid bekijken op hun website.

Review van Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Bilderberg Hotel de Keizerskroon is een uitstekende keuze als je de Veluwe wilt bezoeken, met of zonder kinderen. Het hotel combineert natuur, cultuur, luxe en heerlijk eten. De prijs-kwaliteit verhouding is ook zeer goed. Daarom krijgt Bilderberg Hotel de Keizerskroon van mij een hoge score!

Locatie: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kamer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Faciliteiten: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kindvriendelijkheid: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Duurzaamheid: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Overall: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gerelateerde artikelen over Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Als je dit artikel “Review Bilderberg Hotel de Keizerskroon, een heerlijk kindvriendelijk hotel op de Veluwe” leuk vond, vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bilderberg Hotels.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie