Kies je taal:

Een weekendje Veluwe: Garderen met kinderen

Ik ben dol op de Veluwe! Wij wonen aan het strand, wat heerlijk is, maar soms mis ik toch bossen met gigantische dennenbomen en groen zover je kan kijken. Een weekendje Veluwe is bij ons dan ook vaste prik. Deze keer gaan we Garderen bezoeken. Garderen is een klein dorpje op de Veluwe. Het ligt centraal waardoor het een perfecte bestemming is om de Veluwe, maar ook de verdere omgeving te verkennen. In dit artikel lees je de leukste dingen om te doen en een fijne hotel tip voor een bezoekje aan Garderen met kinderen.

Garderen met kinderen, de leukste dingen om te doen

Ondanks zijn bescheiden grootte heeft Garderen (en omgeving) veel te bieden, zowel voor volwassenen als kids.

De Veluwe verkennen per fiets

Natuurlijk bezoek je de Veluwe wanneer je in Garderen bent. Je kan een mooie wandeling maken, maar je kunt ook gebruik maken van de “witte fietsen” en zo de natuur per fiets ontdekken. Ook aan (kleine) kinderen is gedacht. Je kunt voor een fiets met een fietsstoeltje kiezen en er zijn ook kinderfietsen beschikbaar. De fietstocht kan je afwisselen met even door het bos wandelen of een lekker ijsje op het terras.

Vlieg door de boomtoppen

Onze actieve, buitenkinderen maak je heel blij met een bezoekje aan een klimbos. Extra leuk dat Garderen zijn eigen klimbos heeft! Op maar 5 minuten rijden van ons hotel vind je het Klimbos Garderen. Er zijn parcours voor verschillende leeftijden zodat iedereen op zijn eigen niveau kan genieten van klimmen in de natuur.

Dompel je onder in de wereld van de luchtvaart

Wanneer je een passie hebt voor reizen, dat vind je vliegen ook vaak leuk en interessant. Een bezoekje aan luchtvaartmuseum Aviodrome mag bij ons dan ook niet ontbreken. Vooral de grote Boeing 747 en de simulator zijn in trek bij onze kinderen. Aviodrome is een heel interactief museum waar de kids naast veel kunnen zien, ook veel kunnen doen en ervaren. Je vindt Aviodrome op een halfuurtje rijden van Garderen. 

Up close en personal met de aapjes

De Apenheul blijft een heel bijzonder dierenpark. Je beleeft hier echt een dag “tussen de apen”, want in een groot deel van park lopen de apen los. Het park is erg groen en groots opgezet waardoor je meer het gevoel hebt in een park te lopen dan in een dierentuin. De presentaties die je kunt bijwonen zijn een aanrader. Er wordt veel interessante informatie gedeeld over de apen op een hele (ook voor kinderen) toegankelijke manier.

Op ontdekkingstocht door de Beeldentuin

Wanneer het lekker weer is (wat bij ons helaas niet het geval is), dan is een bezoekje aan de Beeldentuin erg leuk. Je vindt er meer dan 200 kunstwerken van zand, piepschuim en hout, die de Vaderlandse Geschiedenis uitbeelden. Maar dat is niet alles, je kunt ook de Zandsculpturen bezoeken, opzoek naar een van de boomhutten, spelen in het speelparadijs en genieten van wat lekkers in de Rozentuin.

Een dagje genieten van alle attracties bij de Julianatoren

Wij slaan Julianatoren over omdat de kids net aan de oude kant zijn. Maar als je kinderen hebt in de leeftijd van 2 t/m 10 jaar, dan is een dagje Julianatoren erg leuk! Het is echt een “familiepretpark” met meer dan 60 attracties en helemaal ingericht op (jonge) kinderen.

Fijne hotel tip

Wanneer je een weekendje weg gaat is een fijn hotel ook erg belangrijk. Wij slapen in Bilderberg Hotel ’t Speuldersbos in Garderen. Het is een heel fijn en erg kindvriendelijk hotel. We maken gebruik van het “Hygge” arrangement (alleen in de koude, donkere maanden te boeken). Dit arrangement is inclusief ontbijt, een kamer upgrade (als beschikbaar), een mooie winterwandelroute, lekkere warme drank na je wandeling en een fijn Rituals pakketje op de kamer. Wij slapen in een familiesuite met 2 kamers, ideaal want Lotte “blaft” ’s nachts als een zeehond en zo houdt ze niet iedereen wakker.

 

Er zijn veel families met (jonge) kinderen in het hotel. Wanneer wij genieten van een drankje maken de kids binnen no-time vrienden en gaan ze samen op speurtocht door het hotel. Door het slechte weer kunnen we iets minder op de Veluwe wandelen dan gehoopt, maar gelukkig heeft Hotel ’t Speuldersbos genoeg vertier binnen. De kids spelen in de speelkamer, lenen gezelschapsspelletjes bij de receptie en genieten enorm van het binnenzwembad. Kortom als je Garderen met kinderen bezoekt is dit hotel absoluut een aanrader!

Vind je dit artikel "Een weekendje Veluwe: Garderen met kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights