Kies je taal:

Met de kids naar het strand, wat moet je allemaal meenemen?

Er is niets fijner dan een stranddagje met de kids. Jij geniet lekker van de zon, terwijl zij urenlang spelen en zich op en top vermaken. Maar het heeft vaak wel wat voorbereiding nodig. Er zijn namelijk een aantal items handig en – bijna – onmisbaar om mee te nemen. In dit artikel vertellen we je welke spullen je echt niet moet vergeten als je met je kids naar het strand gaat.

Met kids naar het strand; dit neem je mee!

1. Badkleding

Het belangrijkste item is natuurlijk badkleding. Want een dagje strand is natuurlijk niet compleet zonder een verfrissende duik. Het is handig om je kinderen thuis hun zwemkleding al onder hun kleding aan te laten trekken. Zo hoeven ze zich op het strand niet meer om te kleden en dat scheelt een hoop gedoe.

2. Strandlakens

Zorg dat je strandlakens bij je hebt om op te liggen en jezelf en de kids mee af te drogen. Neem voor de zekerheid ook een extra handdoek mee en houd deze schoon. Die kun je namelijk als reserve gebruiken. Zoveel strandlakens zorgen wel al snel voor een volle tas. Je kunt in plaats daarvan ook hamamdoeken meenemen. Deze zijn net zo fijn om te gebruiken, maar een stuk dunner en lichter. Ze nemen ook beter vocht op en zijn sneller droog.

3. Zonnebrandcrème

Aan zee brandt de zon vaak fel en je wil natuurlijk niet dat jij of de kids verbranden. Het is daarom het best om elke twee uur zonnebrand te smeren. Neem dus voldoende zonnebrandcrème mee met een hoge factor, zodat je jouw huid en die van je kinderen goed kunt beschermen. Kies voor een waterproof zonnebrand die ook onder water bescherming biedt en gebruik het elke keer nadat jij of de kids hebben gezwommen.

4. Speelgoed

Kinderen zijn graag bezig. Neem daarom speelgoed mee, zodat ze lekker kunnen ravotten. Leuk speelgoed voor op het strand is bijvoorbeeld een emmer, een schep, vormpjes om zandkastelen te maken en opblaasdieren voor in het water. Zo kunnen de kids zich urenlang vermaken en kun jij lekker in alle rust genieten terwijl je toekijkt.

5. Eten en drinken

Tijdens een dagje strand is het belangrijk om genoeg te blijven eten en drinken. Zo voorkom je uitdroging, hoofdpijn en duizeligheid. Vind je het eten bij een strandtent te duur of is er niets in de buurt? Neem dan je eigen eten en drinken mee en bewaar het is een koelbox of koeltas, zodat het lekker koud blijft en niet bederft.

6. Schone kleding

Na je stranddag is het niet fijn om je natte, plakkerige en gezandstraalde badkleding aan te moeten houden. Het is daarom handig om schone kleding mee te nemen voor jou en de kids. Dit voorkomt niet alleen dat je lichaam afkoelt en je het koud krijgt, maar is ook nog eens een stuk prettiger. Heerlijk toch een dag met de kids naar het strand? Fijne stranddag!

Vind je dit artikel "Met de kids naar het strand, wat moet je allemaal meenemen?" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights