Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er is niets fijner dan een stranddagje met de kids. Jij geniet lekker van de zon, terwijl zij urenlang spelen en zich op en top vermaken. Maar het heeft vaak wel wat voorbereiding nodig. Er zijn namelijk een aantal items handig en – bijna – onmisbaar om mee te nemen. In dit artikel vertellen we je welke spullen je echt niet moet vergeten als je met je kids naar het strand gaat.

Essentiële items voor een stranddagje met de kids

1. Badkleding

Het belangrijkste item is natuurlijk badkleding. Want een dagje strand is natuurlijk niet compleet zonder een verfrissende duik. Het is handig om je kinderen thuis hun zwemkleding al onder hun kleding aan te laten trekken. Zo hoeven ze zich op het strand niet meer om te kleden en dat scheelt een hoop gedoe.

2. Strandlakens

Zorg dat je strandlakens bij je hebt om op te liggen en jezelf en de kids mee af te drogen. Neem voor de zekerheid ook een extra handdoek mee en houd deze schoon. Die kun je namelijk als reserve gebruiken. Zoveel strandlakens zorgen wel al snel voor een volle tas. Je kunt in plaats daarvan ook hamamdoeken meenemen. Deze zijn net zo fijn om te gebruiken, maar een stuk dunner en lichter. Ze nemen ook beter vocht op en zijn sneller droog.

3. Zonnebrandcrème

Aan zee brandt de zon vaak fel en je wil natuurlijk niet dat jij of de kids verbranden. Het is daarom het best om elke twee uur zonnebrand te smeren. Neem dus voldoende zonnebrandcrème mee met een hoge factor, zodat je jouw huid en die van je kinderen goed kunt beschermen. Kies voor een waterproof zonnebrand die ook onder water bescherming biedt en gebruik het elke keer nadat jij of de kids hebben gezwommen.

4. Speelgoed voor Kinderen op het Strand

Kinderen zijn graag bezig. Het is daarom een goed idee om speelgoed mee te nemen, zodat ze zich kunnen uitleven. Leuk speelgoed voor op het strand is bijvoorbeeld een emmer, een schep, vormpjes om zandkastelen te maken en opblaasdieren voor in het water. Zo kunnen de kinderen zich urenlang vermaken en kun jij in alle rust genieten terwijl je toekijkt.

5. Voedsel en Drankjes voor een Dagje Strand

Tijdens een dagje strand is het belangrijk om genoeg te blijven eten en drinken. Dit helpt uitdroging, hoofdpijn en duizeligheid te voorkomen. Vind je het eten bij een strandtent te duur of is er niets in de buurt? Neem dan je eigen eten en drinken mee en bewaar het in een koelbox of koeltas, zodat het lekker koud blijft en niet bederft.

6. Schone Kleding voor na het Strandbezoek

Na een dag op het strand is het niet prettig om je natte, plakkerige en gezandstraalde badkleding aan te moeten houden. Het is daarom handig om schone kleding mee te nemen voor jou en de kinderen. Dit voorkomt niet alleen dat je lichaam afkoelt en je het koud krijgt, maar is ook nog eens een stuk comfortabeler. Een dag met de kinderen naar het strand is heerlijk, toch? Geniet van je stranddag!

Met de Kids naar het Strand: Wat Moet Je Allemaal Meenemen?

Als je van plan bent om met je kinderen naar het strand te gaan, zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. In dit artikel geven we je een handige checklist voor een zorgeloze stranddag met de kids.

Wat Moet Je Allemaal Meenemen naar het Strand?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als je met je kinderen naar het strand gaat. Hier zijn enkele essentiële items die je moet meenemen:

  • Zonnebrandcrème: Bescherm de huid van je kinderen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.
  • Strandhanddoeken: Deze zijn handig voor het drogen na het zwemmen en als ligplek op het zand.
  • Zwemkleding: Vergeet de zwemkleding van je kinderen niet, zodat ze kunnen genieten van het water.
  • Speelgoed: Neem wat strandspeelgoed mee zoals emmers, schepjes en een bal voor extra plezier.
  • Eten en drinken: Zorg voor voldoende snacks en water om de honger en dorst van je kinderen te stillen.
  • EHBO-kit: Het is altijd een goed idee om een EHBO-kit bij je te hebben voor het geval dat.

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel leuk vond, dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie