Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ben je van plan om met je baby op vakantie te gaan en voor het eerst met hem of haar te zwemmen? Als je kindje tussen de twee en drie maanden oud is, kan je met hem of haar gaan zwemmen. Dit is een heerlijk moment om optimaal van je kleintje te genieten. Het is natuurlijk heel leuk, maar kan ook best spannend zijn. Er zijn namelijk veel dingen om rekening mee te houden, bijvoorbeeld wat je allemaal mee moet nemen als je met je kleintje gaat zwemmen. Al zijn jullie maar hooguit een halfuurtje in het water, het vergt wel wat voorbereiding. Daarom hebben we een handige checklist voor je gemaakt, zodat je niets vergeet wanneer je gaat zwemmen met je baby. Deze spullen mogen niet op je inpaklijst ontbreken:

Zwemmen met je baby tijdens de vakantie

1. Zwemluiers

Zoals de naam al aangeeft, zijn zwemluiers speciaal gemaakt voor het zwemmen. Deze luiers nemen geen vocht op van buitenaf, waardoor ze niet te zwaar worden en je kindje niet naar beneden trekken. Ze houden uiteraard wel ontlasting tegen, zodat het water schoon blijft. Bij veel zwembaden in binnen- en buitenland is zo’n babybroekje zelfs verplicht. Ze nemen overigens niet veel urine op. Trek hem daarom pas aan als je bij het zwembad bent.

2. UV-werend zwempakje en baby zonnebrand

Als je met je kleintje gaat zwemmen op een zonnige plek, is het verstandig om hem of haar een UV-werend zwempakje aan te trekken. Zo is het kwetsbare huidje goed beschermd tegen de brandende zon. Smeer ook de niet-bedekte plekjes en het gezichtje van je kleine spruit in met speciale zonnebrand voor baby’s.

Essentiële items voor het zwemmen met je baby: Normale luiers en luierzakje

Na het zwemmen moet je baby weer een gewone luier om. Vergeet dus niet om die mee te nemen. Een handig item om bij je te hebben is een luierzakje. Hierin kun je de gebruikte luier verpakken. Luierzakjes zijn vaak geparfumeerd, waardoor je een vieze luier niet ruikt als je hem niet meteen kunt weggooien of als je een wasbaar exemplaar hebt.

Hydrofiele doek en badcape: Onmisbaar voor na het zwemmen

Na het zwemmen is het belangrijk om je kindje goed af te drogen om hem of haar warm te houden en infecties te voorkomen. Een hydrofiele doek is hier perfect voor. Deze doek neemt snel vocht op en is dun, waardoor je ook de moeilijk bereikbare plekjes goed droog kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de oortjes, die vaak gevoelig zijn voor infecties.

Een badcape is een soort badjas met een cape die speciaal ontworpen is voor baby’s. Een badcape is gemaakt van dikke stof en een onmisbaar item om je kleintje na het zwemmen lekker warm te houden. Neem ook een set schone kleding mee om je baby warm aan te kleden.

Overige benodigdheden voor het zwemmen met je baby

Andere spullen die handig zijn om bij je te hebben zijn:

  • Babydoekjes
  • Voeding
  • Een speen
  • Babyolie

Chloor en zout in het water kunnen de huid van je kleintje uitdrogen. En vergeet natuurlijk je eigen spullen niet. Veel zwemplezier!

Dit artikel is in samenwerking met Kruidvat tot stand gekomen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie