Kies je taal:

Zwemmen met je baby? Dit heb je allemaal nodig

Ga je met je baby op vakantie en voor het eerst met hem of haar het water in? Als je kindje tussen de twee en drie maanden oud is kan je met hem of haar gaan zwemmen. Een heerlijk moment om even optimaal van je kleintje te genieten. Het is natuurlijk heel leuk, maar kan ook best spannend zijn. Er zijn namelijk veel dingen om rekening mee te houden, bijvoorbeeld wat je allemaal mee moet nemen als je met je kleintje gaat zwemmen. Al zijn jullie maar hooguit een halfuurtje in het water, het vergt wel wat voorbereiding. Daarom hebben we een handige checklist voor je gemaakt, zodat je niets vergeet wanneer je gaat zwemmen met je baby. Deze spullen mogen niet op je inpaklijst ontbreken:

Op reis zwemmen met je baby

1# zwemluiers

De naam zegt het al, zwemluiers zijn speciaal gemaakt voor het zwemmen. Deze luiers nemen geen vocht op van buitenaf, waardoor ze niet te zwaar worden en je kindje naar beneden trekken. Ze houden uiteraard wel ontlasting tegen, zodat het water schoon blijft. Bij veel zwembaden in binnen- en buitenland is zo’n babybroekje zelfs verplicht. Ze nemen overigens niet veel urine op. Trek hem daarom pas aan als je bij het zwembad bent.

2# UV-werend zwempakje en baby zonnebrand

Ga je met je kleintje zwemmen op een plek in de zon? Dan is het verstandig om hem of haar een UV-werend zwempakje aan te trekken. Zo is het kwetsbare huidje goed beschermd tegen de brandende zon. Smeer ook de niet-bedekte plekjes en het gezichtje van je kleine spruit in met speciale zonnebrand voor baby’s.

3# normale luiers en luierzakje

Klaar met zwemmen? Dan moet je kindje weer een gewone luier om. Vergeet dus niet om die mee te nemen. Het is ook handig om een luierzakje in te pakken. Hier kan je de gebruikte luier in verpakken. Luierzakjes zijn vaak geparfumeerd, waardoor je een vieze luier niet ruikt als je hem niet meteen weg kan gooien of een wasbaar exemplaar hebt.

4# hydrofiele doek en badcape

Nadat je uit het water komt, is het belangrijk dat je je kindje goed afdroogt om hem of haar warm te houden en infecties te voorkomen. Hier kan je het beste een hydrofiele doek voor gebruiken. Een hydrofiele doek neemt snel vocht op en is dun. Hierdoor maak je ook de moeilijker bereikbare plekjes goed droog. Bijvoorbeeld de oortjes, die vaak gevoelig zijn voor infecties.

 

Een badcape is een soort badjas met een cape die speciaal ontworpen is voor baby’s. Een badcape is gemaakt van dikke stof en een onmisbaar item om je kleintje na het zwemmen lekker warm te houden. Neem ook een set schone kleding mee om je baby warm aan te kleden.

Overige spullen

Andere spullen die handig zijn om bij je te hebben zijn babydoekjes, voeding, een speen en babyolie. Chloor en zout in het water drogen de huid van je kleintje namelijk uit. En vergeet natuurlijk je eigen spullen niet. Veel zwemplezier!

Vind je dit artikel "Zwemmen met je baby dit heb je allemaal nodig" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is in samenwerking met Kruidvat tot stand gekomen. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: